reklam
reklam

Güreşte bir yıldız doğuyor ECEM SEZER

Eklenme Tarihi: 6 Mayıs 2018, Pazar - 09:00   Okunma Sayısı: 184046

Başta B.Mandıra Kavasoğlu Güreş Kulübünün kurucusu Başkanı Vedat Alparslan maddi destekleriyle ve amcası Kırkpınar ağası iş adamı Ayhan Sezer Yağ Ve Gıda San. Ltd.Şti sahibi amcası Ayhan Sezer katkılarıyla başarıya giden yolun öyküsü.

Ecem sezer, bize bu yoldaki başarı öyküsünü şöyle dile getirdi.

‘’Vedat Başkanım destekleri ile kulübü kurunca el köşelerde unutulmuş gitmiştik. İlk önce kulübü kurdu. İnananlarda oldu inanmıyanlarda. Ama biz bunları başarılarımızla yıktık.  Vedat Başkanımız yılmadan bizlere hep destek vererek, çalışarak bu zihniyetleri, elde edeceğimiz başarılar ile yeneceğimizi bizlere hep anlatmıştır. Vedat Başkanımız hiçbir şeyimi eksik etmeden bana manevi olarak güç katmıştır. Tabi ki; bunlar maddi destek ile olan şeylerdir. Bu konuda da Başkanımı her zaman yalnız bırakmayan iş adamı amcam Ayhan Sezer’e ayrıca teşekkür ederim.

Geçen yıl (2017) Antalya’da yapılan Türkiye Güreş Şampiyonasında da kulübüm adına 48 kg. Türkiye finali yaparak 2.nci olmuştum. Ayrıca erkek pehlivanlarımızın da  yağlı güreşlerde aldığımız başarılarda eklenince ve diğer erkek arkadaşlarım da başarılar elde etmeye başlayınca, bizlere inanmayanların bakış açılarının değiştiği gördük. Bu yıl da Yalova’da bir üst gruba yani; 50 kg. yine final yaparak Türkiye 2.ncisi oldum. Bu yıl Yalova’da geçen yılın kilosundaki Türkiye Şampiyonunu 2.nci turda tuşla yendim. İlk iki turumu tuşla, 3.ncü turu da kilosunda çok başarılı bir arkadaşımı sayı ile geçtim. oldukça sıkı güreşler yaptım. Ve başardım. Çünkü çalıştım, kendime güvenim vardı. İlgisizlik yüzünden güreşi bırakmıştım. Şimdi ise üst gruplarda güreşiyorum, yöremi temsil ediyorum. Yalova’da Final yaptığım arkadaşım Aynur ise; Geçen yıl Antalya’da Türkiye Şampiyonasında o beni, daha sonra Milli Takım kampından sonra yine Antalya’da yapılan Uluslararası Güreş Şampiyonası’nda kendisini ben yendim. Son Avrupa Şampiyonası, sürekli Milli Takım kampları görmüş bir güreşçidir. Ama ben de daha şimdiden çalışmalarıma başladım. İnşallah Milli Takım Kamplarını da güzel değerlendirerek bu farkı kapatıp ülkemi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında temsil ederek güzel başarılar getirmek,iyi bir antröner olmak ve bayan güreşçiler ülkeme kazandırmak için çalışacağım..

Hocalarım; Lüleburgaz’dan Ali Osman, Önder Gülmez, Tekin Genli ve İsmail Gürler hocalarıma çok çok teşekkür ediyorum. Güreşi bırakmışken tekrar güreşe başladım. Bu da Vedat Başkanımın sayesinde olmuştur.’’

Kulüp Başkanı Vedat Alparslan da şunları söyledi?

Şimdi benim dileğimdir ki; Bizler bu işi güzel bir yere kadar getirmeye çalıştık. Başta Devletimizin, Trakya’mızdaki İl ve İlçe Belediye Başkanlarımızda bundan sonraki gelecekteki kızlarımız ve erkek sporcularımız için daha duyarlı, katılımcı olmalarını, sadece boyunlarına bir çiçek asarak değil, kalıcı maddi destek vermelerini istiyorum.

Yöremizdeki güreş potansiyelinin ne denli çok olduğunu her kes bilmekteydi. Ancak; devletten destek almak için kurumsallaşmak gerektiğini iyi bildiğim için, 92 yıl sürekli afiş halinde ve beldemizde yapılan B.Mandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim ismini kullanarak derneğini

ve arkasından da Güreş Kulübünü resmi olarak kurdum. Kurucu üyelerimiz; Vedat Alparslan, İş adamı Ayhan Sezer, İskender Duriç, Güldiken Et Lokanta sahibi Mustafa Güldiken, B.Mandıra Marketçimiz Giray Sert, 1928 yılı Kırkpınar Baş Pehlivanı Ahmet Kayıkçı’nın torunu Mustafa Kayıkçı ve Rıfat Durak’tır.

Ata sporumuz güreşi günümüzde de yaşatmak ve gençlere sevdirmek adına yaptıkları çalışmalardan dolayı Kavasoğlu Güreş Kulübünün kurucusu Başkanı Vedat Alparslan ve tüm ekibine gazetemiz adına teşekkür eder başarılarının devamını dilerim ayrıca küçük yaşına rağmen bu spora gönül vermiş ve Genç Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 50 kg. da final yaparak Türkiye 2.ncisi olan kızımız Ecem Sezer’i bir kez daha kutlar ve başarılarının daim olmasını dilerim.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam