reklam
reklam

TUYİBDER Derneği büyüyerek yoluna devam ediyor

Eklenme Tarihi: 3 Şubat 2018, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 126596

İSTANBUL- Forum&Sergide Otel ve Restaurantların gastronomideki hijyenik ortamların gerekliliği, hijyenik ürünlerin doğru yerde kullanılması ve şartları, yiyecek içecek ürünlerin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda işlenmesi akademik uzmanlarımız tarafından bilgi aktarılacaktır.  Ayrıca Forum ve Sergide sergilenecek ürünlerin yanı sıra her sene sektördeki en iyi uygulamalar ve son yenilikler ziyaretçilerin görüşüne sunulmaktadır.

 

TUYİBDER Derneğinin açılış konuşmasını Basın Danışmanı İlker Karataş yaptı. Dernek 2007 yılında kuruldu ve ciddi anlamda Türkiye’de sektöre renk katmaktadır. 5 yılda otellere hizmet etmektedir. 35 milyarlık bir cironun döndüğü sektördür. Çok ciddi fikirlerle yola çıktılar. 3 Mart 2018 yılında 6. Tedarik Fuarı yapacağız.

Hijyen  konusunda ise Pınar hanım söz vereceğim. Dernekçilik gönüllük isteyen sektör tedarikçisi ve yöneticileri bir araya getirmesi gereken bir kurumdur. Daima büyümeye çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerle görüşeceğiz basınla. Her zaman tedarikçi firmalar otel yönetenler bir takım hizmetler verilen sektörde çok büyük etkinlikler oluyor. Tedarikçi firma yöneticisi otel yönetenler bir araya gelmeli, başarılı etkinlik yapılıyor. Fakat basın sektörü ön plana çıkarılmalıdır, bu tarz duyurularımızla, sizleri daha etkin kılacağız. Tüm yiyecek tabandan tavana kadar hatta hatta ilk yapımında öndeyiz.

Evet temizlik bulaşık bizim yaptığımız işin bir kısmı ürünlerin aşama aşama bizim kontrolümüzde. 300 bin adet üründen kontrol yapılır, eksiklikler, satınalma birimine iletilir ve satın alma siparişleri verir. Tedarikçi firmalarda bizleri benimser.

Sizin için önemli konu kriz başladığında neden personel çıkarılması önce stewartten başlıyor. Bizleri sevin, işini doğru yapan bir dernektir. Eğitim verelim, iş öncesi eğitim, bize sahip çıkılsın, bizleri yalnız bırakmayın” diye konuştu.

 

 

TUYİBDER Dernek Başkanı Erol Aydın şunları söyledi: “Sektör olarak 35 milyar dolarlık bir piyasaya hitap ettiklerini ifade ederek dışarıdan bakıldığı zaman basit gibi görünebilir ama  oteller için tedarikçilerin ve hijyen konusunun çok önemli olduğunu ifade etmek isterim” dedi.  
 

TUYİB Derneği Başkanı Erol Aydın, “2018 yılında başlayıp, en iyi şekilde hizmet edebilmek ihtiyacı olan otel ve yerli ürünü tedarik etmektedir. 20 senedir ilk defa Türkiyede bunu yaptığımız doğrudur. İnanın Avrupadan aşağıya kalmıyoruz. Paramız ülkemizde kalmalı bir nevi bizde buna katkı yapmış oluyoruz. Kütahya porselenin ürün çıkacaktır. 3 kişilik ekipte ekipde 5 arkadaşımız vardı. Steward şefi herkese örnek gösterebilir. Genel müdürler uygun dedi, ahşıbaşı baktı olur dedi bizede söz verdiler. Beğenmedim dedim, Rüştü bey neden dedi, hep fiziksele bakıyorsunuz, stoklanması ve temizliğe önem vermiyorsunuz, düşünülmesi önemlidir, bir hafta önce şunu söyledi, Rüştü bey o günkü toplantıda Kütahya tarihinin yanıda bundan sonra siz onay vereceksiniz. Ülkemizde 16 tane Ahçılar Derneği Federasyon konfederasyon derneği var. Onlar olmadan olmaz, sağlam durmalıyız. Ahçılar mutfakta birlikte çalışıyoruz” dedi.

 

Eczacıbaşı Profesyonel’in Akademi Yöneticisi Pınar Günenç, otel ve restaurantların hijyen konusuyla ilgili projelerini ve görüşlerini paylaştı.

Eczacıbaşı Pınar Günenç “8 yıldır sektördeyim. 1995 yılından bu yana denetim yapmaktayım. Sektör 1995 yılında başladığımda hijyeni tijyen sanıyorlardı. Aynı zamanda eleştiri doğru yapılıyorsa hijyen önemlidir. Hijyende mükemmiliyetçilik Kongresi, restaurantlar, oteller cafeler denetim yapılıyoruz.

Odalara kadar dikkat edilmesi gereken konularda bir tanesi, controller yapılırken system işliyor mu, diye bakıyoruz. Eğitim önemli, sektörün bilinci önemli, % 10 bu konuya önem verir. % 90 bilmiyoruz. Ancak başa gelince biliniyor. Dezenfeksiyon konuları öğretim o zaman aklına geliyor. Restaurantlar için oteller için, önemli eğitim ve ulaşabildiğimiz sayıya ulaşmak istiyoruz.

Modülleri geçtikçe sınavlar var. Bol sertifikalarda önemli, düzenli okul haline getirilmeli, sector birbirine personel vermek. Yatırımcı patronların istedikleri bir şey. Altyapı çok eski, çalışırken pratikte sektöre hizmet vermek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam