reklam
reklam

İstanbul’un sanatçı öğretmenleri

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 169956

İsmet AKKOÇ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen sergide İstanbul'da görev yapan öğretmenler, resimden, yağlı boyaya, hat sanatından, el oyası ve Osmanlı kıyafetlerine kadar, hayat verdikleri eserlerini görücüye çıkardılar.

Açılış törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve İstanbul genelinde görev yapan öğretmenler katıldı.

Öğretmenler Günü Sergisi’nde, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi idareci ve öğretmenleri de görev aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin açılışını yaptığı sergide Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap,  Ömer Faruk Yelkenci'ye kurumun Model Gemi Yapımı Kursuna devam eden  kursiyerlerin İl Müdürü adına hazırladığı Model Karadeniz tipi Balıkçı Sandalı (Kamaralı Çırnık) hediye etti. Sergide Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi tezhip, resim ve cam ürünleri ile yer aldı.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, eğitimin en temel ve en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bir öğretmen olarak özellikle ifade etmek istiyorum ki, Türkiye’de, özel olarak tabi benim görev alanım olan İstanbul’da, öğretmenlerimiz gayet başarılı ve nitelikli çalışmalar yapmaktadırlar. Şunu da eklemek istiyorum ki eğitimimizin bir kesintiye, sekteye uğramadan; istikrarlı ve kararlı bir şekilde yürümesini sağlayan yine öğretmenlerimizdir. Elinden tutulduğunda öğretmenlerimizin  çok büyük işler yaptığını hep beraber müşahede ediyoruz ki bunun  İstanbul’da en güzel örneği, İstanbul Öğretmen Akademileri’dir. İstanbul Öğretmen Akademileri’ne devam eden öğretmenlerimizden de gördüğümüz üzere küçücük bir desteğe ihtiyaçları olduğunda, siz bu manevi desteği verdiğinizde, onlar için gerekli olan ortamı ve imkânı sağladığınızda, ne kadar başarılı ne kadar güzel işler yaptıklarını her vesileyle ortaya koymuş oluyorlar.”

İstanbul Öğretmen Akademileri’ne devam eden öğretmenlerin, akademiler bittikten sonra geçen yıl yaptıkları çalışmaların, İstanbul eğitim hayatında ne kadar belirleyici olduğunu birçok örnekle beraber görmüş olduklarını vurgulayan Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlardan örnek vermek gerekirse, İstanbul Öğretmen Akademileri Bilim Akademisi alt başlıklarından olan Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne devam eden öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle beraber yerel tarih alanında, sözlü tarih çalışması yaparak, sözlü tarih yöntemini kullanarak öğrencilerimizle beraber Üsküdar’ın tarihini yeniden yazdılar. Üsküdar’da halkımızın bilmediği hatta tarihçilerin bile birçoğunun haberdar olmadığı tarihi bir hakikati ortaya çıkarttılar. Yakında bu çalışmayı kitap yapacaklar. Bu İstanbul Öğretmen Akademileri’nde öğretmenlerimizin elinden tutulmasıyla gerçekleştirildi. İkinci bir örnek, sanat alanıyla ilgili olarak müzik öğretmenlerimizden birçoğu akademilerde almış oldukları eğitimleri hızlı bir şekilde kendi ilçelerine yansıttılar. İlçelerde ki müzik öğretmenlerini toplayarak, onlara edindikleri tecrübeleri ve bilgileri aktarıp,  okullarında müzik sınıflarının kurulmasını sağladılar. Böylece bir öğretmeni elinden tutulduğunda neler yapacağını güçlü bir şekilde göstermiş oldular.”

Yelkenci, öğretmenlerimizi sadece öğretmenler günü nedeniyle değil, 365 gün hatırlamamız ve desteklememiz gerektiğinin çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir gerçek olarak karşımızda durduğunu kaydetti.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da sanatçı olmanın farklılığını dile getirerek, "Matematiği, Türkçe'yi, öğreneceğiz ama müziği, resmi sonradan öğrenemeyiz. O, insanın içinde olacak bir cevherdir. Öğretmenlik de aynı şekildedir. Öğretmen, müzik de yapacak, resim de yapacak, spor yapacak ve sosyal hayata dahil olacak. Bu şekilde olduğu zaman yetiştirdiği gençlere örnek olabilir." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve beraberindekiler, il genelindeki öğretmenlerin hazırladığı eserler hakkında bilgi alarak, sergiye katılan öğretmenlere katılım belgelerini takdim etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam