reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2024, Çarşamba - 09:16   Okunma Sayısı: 35641
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Bu haftaki köşemizde yakın zamanda vizyona giren korkudan gerilime, animasyondan komediye kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık. *Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ''Cesur Balina Katak'' (Katak: The Brave Beluga), büyük olduğunu kanıtlamak ve çok sevdiği büyükannesinin son dileğini yerine getirmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkan küçük bir balinanın hikayesini konu ediniyor. Kanada'daki St. Lawrence Nehri'nin sularında huzur içinde yaşayan genç bir balina olan Katak, hala gri olduğu için arkadaşlarının zorbalığına uğrar. Katak, büyüdüğünü kanıtlamak ve çok sevdiği büyükannesinin son dileğini yerine getirmek için Büyük Kuzey'e tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca ölümcül canavarlarla karşılaşan ve beklenmedik arkadaşlar edinen Katak, bu süreçte cesur olmak için büyük olmaya gerek olmadığını öğrenir. * Senaristliğini ve yönetmenliğini Sean Durkin’in üstlendiği ''Demir Pençe'' (The Iron Claw), Demir Pençe, 1980'lerin başında profesyonel güreşin yoğun rekabet dünyasında tarih yazan Von Erich kardeşlerin hikayesini konu ediniyor. Başarılı bir güreşçi olan Fritz Von Erich, oğullarının da kendisi gibi başarılı olmaları için despot bir biçimde, zalimce yöntemler uygular. Kardeşler, koçları olan babalarının gölgesinde sporda zirveye tırmanırlarken, tüm aile çalkantılı olaylara ve güçlüklere göğüs germek zorunda kalır. *Haftanın korku filmlerinden ''Hüddam 4: Ahmer'', çocuk sahibi olmak isteyen bir çiftin hayatına odaklanıyor. Uzun süredir çocuk sahibi olmak isteyen bir Erdem ile Gonca, çocuk sahibi olmak için her yolu deneseler de bir türlü sonuç alamazlar. Bu durum üzerine çift, son çare olarak bir hocaya gitmeye karar verir. Cafer adında bir hocadan yardım alan çift, hayallerine kavuşacakları günü beklemeye başlarlar. Onlar ne kadar bebeklerine kavuşmak isteseler de bu çocuğun doğmaması Erdem ve Gonca için daha hayırlı olacaktır..

Civil War - İç Savaş

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Alex Garland’ın yönettiği ve Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman ile Wagner Moura’nın oynadığı İç Savaş (Civil War), Birleşik Devletler'deki 19 eyaletin birlikten ayrılmasıyla başlayan filmde, ABD'nin çöküşün eşiğine gelmesini işliyor. Teksas ve Kaliforniya’nın bağımsızlığını ilan etmesinin dikkat çektiği senaryo, iç savaş sırasında bir grup gazetecinin hayatlarının en büyük hikâyesini anlatmak için girdikleri mücadeleye odaklanıyor. Federal hükümete karşı ayaklanan eyaletler tarafından oluşturulan silahlı ittifak Batı Güçleri, başkente saldırmak üzeredir. Bu süreçte dünyanın dört bir yanında vahşeti görüntüleyen savaş fotoğrafçısı Lee, onların akıl hocalığını yapan Jessie adında hevesli genç bir fotoğrafçının da bulunduğu küçük bir gazeteci grubu ile birlikte başkanla son bir röportaj yapma umuduyla Beyaz Saray’a gitmesiyle macera da başlıyor.

Birleşik Devlet'lerde gişe rekoru kırdı

Amerika’nın çöküşün eşiğine gelişini konu alan “Civil War - İç Savaş” filmi ülkemizde vizyona girdi. Birleşik Devletler'dedaha önce vizyona giren film, ilk hafta sonunda 25,7 milyon dolarlık açılış hasılatı yaparak hem gişenin lideri oldu, hem de ülke genelinde vizyona girerek, tüm zamanların en iyi açılış yapan bağımsız filmi unvanını elde etti. Günümüzde Amerikan hükümeti ve eyaletler arasında yaşanan olaylar sebebi ile öngörüsel bir programlama yani halkı olacaklara hazırlayan bir film olduğu konusunda çokça tartışma yaratan film, federal hükümete karşı ayaklanan 19 eyaletin Amerika’yı iç savaşa sürüklemesinin konu alınması, zaten uzun zamandır bağımsızlık aşkıyla yanan Teksas ve Kalifornia'da büyük ilgi gördü. Aynı ilgi diğer eyaletlerde de etkisini gösterdi. Bir eyaletin bağımsızlığını istemesi durumunda başına ne geleceğini görmek isteyenler sinema salonlarını doldurdu.

Filmin galası için Teksas seçildi

''Ex Machina, 28 Gün Sonra ve Yargıç Dredd'' gibi kült filmlerin senaristliğini yapan Alex Garland’ın yazıp, yönettiği filmin galası için Birleşik Devletlerin asi eyaleti Teksas seçildi. Galayı izlemeye gelenler, filmden çok etkilendiklerini söylerken, otoriteler ise tam not verdi. Nefes kesen hikayesiyle sinemaseverler tarafından inanılmaz bir başyapıt olarak nitelendirilen film aynı zamanda sürükleyici ve unutulmaz bir hikayeyi de içerisinde saklıyor. Genellikle Garland'ın bilim kurgu filimlerindeki baş rol karakterlerinin o ölüme meydan okuyan, doğa üstü yetenekleri ve sarsılmaz kişiliklerinin bir benzerini bu filmin ana karakterini üslenen ünlü savaş fotoğrafçısı rolündeki Lee'de de (Kirsten Dunst) görmek mümkün olabiliyor. Film bana kurgusal olarak ve mekan seçimi bakımından biraz ''28 Hafta Sonra'' filmini anımsattı. ''Örümcek Adam'' serilerinden hatırlayacağımız Kirsten Dunst, bu filimde son derece başarılı bir performans sergiliyor.

İnsanlığın durumuna dair benzersiz bir bakış açısı

Günümüzde Amerikan hükümeti ve eyaletler arasında yaşanan olaylar sebebi ile öngörüsel bir programlama yani halkı olacaklara hazırlayan bir film olduğu konusunda çokça tartışma yaratan film için, “Bizi ve ana karakterlerini hiçbir uyarı olmadan, başka yöne bakma daveti olmadan ve tutup bize neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu söyleyecek biri olmadan rahatsızlıkla baş başa bıraktığı için tartışmalara yol açması hiç de şaşırtıcı değil” diyen Richard Newby  filmin hem yazarı hem de yönetmeni Garland’ın insanlığın durumuna dair sürekli olarak benzersiz bir bakış açısı sunduğunu ifade ediyor. Filmde destekleyeceğimiz veya karşı çıkacağımız açıkça tanımlanmış tarafların olmadığını aktaran Newby, filmin Amerikalı izleyicilerin desteklemeyi sevdiği iyilik ve kötülük gibi ikililikten büyük ölçüde yoksun olduğunu belirtiyor.

İsyancılar Federal Hükümete karşı

Bir iç savaşa karışmış birden fazla gruba bölünmüş yakın gelecekteki bir Amerika'da geçen filmde, federal hükümete karşı ayaklanan eyaletlerin oluşturduğu silahlı bir ittifak olan Batı Güçleri'nin başkente saldırması ile işler çığırından çıkıyor. Dünyanın dört bir yanındaki savaşları görüntüleyen tecrübeli savaş muhabiri ve savaş fotoğrafçısı Lee (Kirsten Dunst), Başkanla (Nick Offerman) ile son bir röportaj yapma umuduyla Beyaz Saray'a doğru yola çıkıyor. Yanına katılanlarla küçük bir gazeteci grubu,  kimin hangi tarafta olduğunun belli olmadığı savaşta, kendilerine müttefik aramaya başlarlar. Film bir yanda gelecekte olabileceklere ışık tutarken, aynı zamanda da 1861-1865 yılları arasında yaşanan ve Amerika'yı Kuzey-Güney olarak ikiye ayıran Amerikan İç Savaşına da vurgu yapıyor. filmde, şiddetin keskinliğiyle yan yana duran huzurlu Amerikan manzarası, bir anda gerçeküstü ve şaşırtıcı derecede gerçeklik hissettiriyor.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''Eflatun''

İrem Helvacıoğlu, Kerem Bürsin, Nazan Diper ile Erman Okay’ın oynadığı ''Eflatun'' CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Karakuş Film tarafından vizyona çıkarıldı. ''Eflatun'' filmi bir adamın sesine aşık olan görme engelli bir kadının hikayesini konu ediyor. Beş yaşındayken görme yetisini kaybeden Eflatun, babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Babasından kalma saat tamircisinde çalışarak geçimini sağlayan Eflatun, kendisine gerçek ile hayalin birbirine geçtiği bir dünya kurar. Onun hayatı, yağmurlu bir günde kendisine şemsiye emanet edip giden bir adamın sesine aşık olmasıyla bambaşka bir hal alır. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur. Kültür Bakanlığı'ndan yapım desteği alan filmin çekimleri pandemi öncesinde tamamlandı. Çekimler için plato yerine, doğal mekanların tercih edildiği filmin yönetmen ve senaristliğini Cüneyt Karakuş üstleniyor. İki yıl süren post prodüksiyon sürecinde titiz bir çalışma yürüten Cüneyt Karakuş VFX, 2D çizimler, 3D çizimler, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçimini somutlaştırmayı amaçlıyor. Uzun yıllar engellilik üzerine çalışan ve fotoğraf sergileri açan yönetmenin, görme engelli bir karakterin gözünden portreler çizdiği Eflâtun, aynı zamanda yönetmenin ilk uzun metraj filmi.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''Sevmek Yüzünden''

Ahmet Kapucu yönetmenliğinde vizyona girecek ''Sevmek Yüzünden'', beklenmedik bir anda geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan ve bu süreçte hemcinsi için mücadele eden güçlü bir kadının hikayesini konu ediniyor. Senaryosunu Seçil Çömlekçi ve Ahmet Kapucu'nun yazdığı filmin oyuncu kadrosunda; Ayça Ayşin Turan, Serhat Teoman, Ezgi Şenler, Ali Gözüşirin, Ali Yoğurtçuoğlu, Yasemin Yazıcı, Gizem Kala, Yıldız Kültür yer alıyor. Ayça Ayşin Turan, sürekli anlatılan beyaz atlı prens hikayelerinden bıkıp, kendi hayatına yön vermeye çalışan İdil’i canlandırırken, Serhat Teoman ise yaşadığı kaybın ardından kendi kabuğuna çekilen Ömer’e hayat veriyor. Eğlence dolu bir geçmiş hesaplaşmasıyla birlikte sıcak bir aşk hikayesi anlatan bu romantik komedide izleyiciler, etkileyici bir aşk hikayesinin doğuşuna tanıklık ederken, hiç beklemediği anda geçmişiyle hesaplaşmak zorunda kalan güçlü bir kadının hemcinsi için verdiği mücadeleye de eşlik edecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam