reklam
reklam

U15A Ligi'nde 14.hafta

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2024, Pazartesi - 23:26   Okunma Sayısı: 33390
İstanbul U15A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Gruplarını ilk sırada tamamlayan 22 takımdan elemeleri geçen 16'sı İstanbul'u U15 Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazanacak.

2023-2024 sezonunda 15 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U15A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. U15A Ligi'nde 174 takım, 22 grupta mücadele etti. Son hafta oynanan 75 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar galip gelirken, 32 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Biri golsüz olmak üzere 6 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. Dokuz maç ise hükmen sona erdi. U15A Ligi 14.haftasında oynanan 75 maçta futbolcular ağları 350 kez havalandırdı. U15A Liginde 2009 ve 2010 doğumlu sporcular forma giyebildi. 2011 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasın TFF tarafından izin verilmedi. U15A Ligi'nde grubunu şampiyon tamamlayan 22 takım arasında yapılacak eleme müsabakaları sonrasında 16 takım U15 Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil etmeye hak kazanacak. Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan 16 takım İstanbul U15A birinciliği için U15/B kategorisinde birinci olan takımlar ise İstanbul U15B birinciliği için tek maç usulü karşılaşacaklar. Müsabakalar sonucunda U15A birincisi ile U15B birincisi, İstanbul U15 Şampiyonluğu için karşı, karşıya gelecek. 2023-2024 sezonunda U15A Liginde gruplarında son üç sırada olan takımlar, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U16B Liginde, son üç dışında kalan takımlar ise 2024- 2025 sezonunda U16A Liginde yer alacak. Düşme ve yükselme sıralamasında puan eşitliği durumunda takımların ikili averajları da eşit olduğunda; bu durum bir üst kategoriye yükselmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar U16A Ligine birlikte yükselecek. Şayet bu durum düşmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar U16A Liginde kalacak.

Gol krallığında Ömer Aslanhan muvaffak oldu

U15A Ligi gol krallığında Bulvarspor'dan Ömer Aslanhan 25 golle birinciliği kazandı. Fevzi Çakmak FK'dan Muhammet Hamza Sola 21 golle ikinci, Kayaşehirspor'dan Mustafa Çınar Önal 20 golle üçüncü sırayı aldı. Florya 1923 Spor'dan Mert Ali Kaya 19 gol, Sultangücü'nden Recep Memiş, Bezirganbahçe'den Mehmet Burak Kaçar, Eroğluspor'dan Muhammed Eymen Yağız 18'er gol ve Vefa'dan Ahmet Akay, Damlaspor'dan Berat Rüstem Ceylanlı, Emirefendispor'dan Rüzgar Pekçalışır 17'şer golle sıralandılar. Ayrıca U15A Ligi son haftasında Bahçeşehirspor'un Kanarya Azim'i 6-2 mağlup ettiği karşılaşmada Ahmet Cemal Gültepe, Çatalcaspor'un deplasmanda Karadeniz İdman Ocağı'nı 4-1 yendiği maçta Furkan Bulut, Gaziosmanpaşa'nın Küçükçekmece İnönüspor'u 9-1 ile geçtiği müsabakada Yunus Emre Yılmazer, Kayaşehirspor'un Zeytinburnu Yıldız'ı 13-0 mağlup ettiği maçta Mustafa Çınar Önal ve Tarık Arda İşler,   Sultangazi'nin deplasmanda Merkez Efendispor'u 7-0 yendiği müsabakada Ayetullah Aktaş, Vefa'nın Halkalı Taştepe'yi 4-1 ile geçtiği karşılaşmada  Ahmet Akay, Yücespor'un Altınova'ya karşı 4-0 galip geldiği maçta  Doğan Bulut Gürler takımlarının 4'er golüne imza attılar. 

 

 

 

U15A İstanbul elemelerinin kuraları çekildi

İstanbul U15A Ligi'nde grup birincisi olan toplam 22 takım, İstanbul'u temsil edecek 16 ekip arasına girmek için birbirleriyle mücadele edecek. TFF İstanbul İl Temsilciliği Orhan Saka Amatörler Evinde yapılan kura çekimi sonunda, Çubukluspor ve Fevzi Çakmak FK hariç diğer 20 takım ilk etapta karşılaşacak ve kazanan 10 takım Türkiye Şampiyonası vizesi alacak. Mağlup olan 10 takımla ilk etabı  maç yapmadan bay geçen Çubukluspor ve Fevzi Çakmak  FK ikinci etapta karşılaşacak. Bu 6 maçın galibi takımlar da Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacak. İlk etap eşleşmeleri; (1) Kurtköyspor-Zara Ekinlispor, (2) Gaziosmanpaşaspor-Tunçspor, (3) Maltepespor-Eroğluspor, (4) İstanbul Trabzonspor-Bayrampaşaspor, (5) Bakırköy 1903 SK-Başakşehir Belediyespor, (6) Kartalspor-Sultangücü, (7) Sultangazispor-Bağlarbaşıspor, (8) Beylikdüzüspor-Prestij Atletik, (9) Gazi Mahallesi-7.Grup Birincisi (Bayburt 1918 FK ya da Akşemsettin Parseller takımlarından birisi), (10) Damlaspor-Beylerbeyi 1911 FK, Bu maçlarda mağlup olan 10 takım 2.etapta şu şekilde eşleşecek. Çubukluspor- 1.maçın mağlubu, Fevzi Çakmak FK - 2. maçın mağlubu, 3. maçın mağlubu - 4. maçın mağlubu, 5. maçın mağlubu - 6. maçın mağlubu, 7. maçın mağlubu - 8. maçın mağlubu, 9. maçın mağlubu - 10. maçın mağlubu.

Yazı vererek son maçlara çıkmadılar

İstanbul Trabzon müsabakasına yazı vererek çıkmayan Hürriyet Gücü, Emirefendi karşılaşmasına yazı vererek çıkmayan Firuzköy, Kumburgaz maçına yazı vererek çıkmayan Çeliktepe, İstanbul Beylikdüzü müsabakasına yazı vererek çıkmayan İstanbul Güngören, Bağlarbaşı karşılaşmasına yazı vererek çıkmayan Ümraniye İnkılapbir, İkitelli maçına yazı vererek çıkmayan Atışalanı, Sancaktepe Zigana müsabakasına yazı vererek çıkmayan Tuzla Anadolu, Ömerlispor karşılaşmasına yazı vererek çıkmayan Çekmeköy Çarşı, Beştelsiz maçına yazı vererek çıkmayan Balatspor ve Davutpaşa-İstanbul Bulancak müsabakasına yazı vererek çıkmayan her iki takım takım, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp 3'er puanları silindi.

7.grupta şampiyonluk baraj maçına kaldı

İstanbul U15A Ligi 7.grubun 14. haftasına, İstanbul Gençlerbirliği 32 puanla lider, Akşemsettin Parsellerspor ile Bayburt 1918 FK 31'er puanla ikinci ve üçüncü sırada girdiler. Son hafta lider İstanbul Gençlerbirliği ilk devre evinde golsüz berabere kaldığı Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918 FK'nın konuğu oldu. İBB Mehdi Sancak Stadındaki karşılaşmayı ev sahibi ekip, 1 kişi eksik tamamlamasına rağmen maçı Murat Cemal Karaduman'ın iki, Metehan Yıldırım ve Yusuf İslam Gürçay'ın golleriyle 4-0 kazandı. Maçta Bayburt 1918 FK'da Ali Oğuz ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Maçı farklı kazanan sarı-siyahlılar puanını 34'e yükseltti. Günün bir diğer maçında ise Akşemsettin Parsellerspor, Seyit Ateş Stadında karşılaştığı Beşyüzevler'i 3-2 mağlup etti. Bu sonuçlarının ardından Akşemsettin Parsellerspor da puanını 34'e yükseltmiş oldu. Genel gol averajının değil de ikili averajın esas olduğu statüye göre takımların aralarında oynadıkları maçlar şampiyonu belirleyecekti. Ancak her iki takım arasındaki maçlarda taraflar 2-1'lik birer galibiyet aldığı için taraflar arasında eşitlik bozulmadı. Bu durum üzerine şampiyonu belirlemek için Bayburt1918 FK ile Akşemsettin Parsellerspor baraj maçında karşı, karşıya gelecek. Kazanan takım grup şampiyonu olurken, Türkiye Şampiyonası'na katılabilmek için İstanbul elemelerinde Gazi Mahallesispor'un rakibi olacak. 

 

Damlaspor'un yüreği ağzına geldi

İstanbul U15A Ligi 9.grupta son haftaya en yakın takipçisi 5 Mevsim Gençlik'in 2 puan önünde giren Zeytinburnu temsilcisi Damlaspor Rami deplasmanında neredeye şampiyonluğu kaybediyordu. Maça Yağız'ın ayağından yediği golle mağlup başlayan Damlaspor, ilerleyen dakikalarda mücadeleye kuvvetle tutunarak başarılı bir geri dönüşe imza attı. Kerem ve Yahya'nın golleriyle sarı-siyahlılar şampiyonluk kupasını bir ucundan yakaladılar. Ancak maçın son 15 dakikasına girildiğinde durumlar değişmeye başladı. Rami'nin gençleri maça tutunurken, Damlaspor'a zor anlar yaşatmaya başladı. 56.dakikada Ahmet Çınar'ın golü Damlaspor'un hesaplarını alt-üst etti. Çünkü kalan dakikalarda yenecek bir gol, sezon boyunca sadece bir kez yenilen ekibi kupadan uzaklaştıracaktı. Zira, en büyük rakibi 5 Mevsim Gençlik'in Ayazağaspor'u yenmiş olması, maçın gidişatını daha da elzem bir hale soktu. Kalan dakikalarda başarılı bir savunma örneği sergileyen Damlaspor, maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak, kendisinin ihtiyacı olan o bir puanı almaya Muaffak oldu. Damlaspor ile 5 Mevsim Gençlik sezonu 37'şer puanla bitirdiler. Genel gol averajının yerine ikili averaj kuralı uygulandığından şampiyonu takımların aralarındaki maçlar belirlerdi. Damlaspor ilk devre 3-2 yenildiği rakibini daha evvelki haftalarda 2-0 yendiği için grubun şampiyonluğunu elde etti.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam