reklam
reklam

Şirketler kupalarını aldı

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2024, Pazartesi - 10:25   Okunma Sayısı: 77315
2023-2024 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig Müsabakaları sona erdi. Süper Lig'de TGS, 1.Lig'de ise ATA Grubu şampiyonluğu elde etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel şirket çalışanlarının yoğun geçen iş hayatından sıyrılıp, sevdikleri spor branşında mücadele ve rekabet etmelerini sağlayan İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligi, son ayak karşılaşmaları ile tamamlandı. İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü tarafından organize edilen İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig Müsabakalarına Tozkoparan Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Son derece zevkli ve heyecanlı geçen karşılaşmaların ardında, Erkeler Süper Ligi ve 1.Ligi ile Kadınlar Liginde dereceye girenler, kupa, madalya ve plaketlerini Tozkoparan Spor Salonunda yapılan final maçlarının sonunda aldılar. Süper Lig`de TGS şampiyonluğa ulaşırken, geçen yılın şampiyonu Telas Lastik ikinci, TTO üçüncü, MTK dördüncü oldu. Süper Lig takımlarına kupa ve madalyalarını İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok verdi. 1.Lig`de ATA Grubu şampiyonluğa ulaşırken, Ford Otomotiv ikinci, Turkcell B üçüncü, ATTEC dördüncü sırayı aldı. 1.Lig takımlarına kupa ve madalyalarını, TMTF Kuruluşlar Kurulu Başkanı Şener Filiz takdim etti. Kadınlar Ligi`nde şampiyonun belli olacağı THY - Güreli YMM maçı, THY takımının misafir oyuncusu Simay Kulakçeken'in Milli takım kampında olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. TGS üçüncü, Turkcell dördüncü oldu. Kadınlar Ligi'nin kupa ve madalyalarını İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ceydan Tarakçı verdi. İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Liginde en centilmen takım plaketlerini, kadınlarda HDI Sigorta, Erkekler 1.Lig'de Mercedes Benz, Süper Lig'de ise İzocam takımları aldılar. Takımların diğer madalya ve plaketleri, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi İl Temsilcisi Hüseyin ÖZTÜRK, İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Spor Kulübü Başkanı Yönetim Kurulu üyeleri, Emre DENİZ, Ali İhsan YANILMAZ, ve Kulübün Kurucu Üyeleri Yahya YAKAR ve Suphi ATLIHAN  tarafından verildi.

Beşok'dan takımlara teşekkür

İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Liginin Masa Tenisi camiasına yakışır bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Başkanı Uğur Beşok, 2023-2024 sezonunda liglerde yer alan tüm sporculara teşekkür ederek derece yapan takımları tebrik etti.  İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Spor Kulübü Başkanı Uğur BEŞOK yaptığı konuşmada 2023-2024 sezonunda liglerde yer alan tüm sporcu ve idarecilere teşekkür ederek derece yapan takımları tebrik etti. Masa Tenisi Federasyonu tarafından 29 Haziran - 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kayseri'de yapılacak olan 21. Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan takımlara başarılar diledi.

İSMMMO ve Havelsan küme düştü

Süper Lig'in son iki takımı İSMMMO ve HAVELSAN takımları Birinci Lige düştü, Birinci Lig'in birinci takımı ATA GRUBU Süper Lige çıktı. Ancak, gelecek sezon yani 2024-2025 sezonunda liglerde yer almak için müracaat edecek ve liglerden ayrılacak takım sayıları ve güçleri dikkate alınarak liglerin oluşumu Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenebilecek. Bu durum sezon başında gelen müracaatlar sonunda netlik kazanıp ilgili takımlara duyurulacak.

İstanbul'u temsil edecekler

İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Liginde dereceye giren takımlar Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından 29 Haziran - 1 Temmuz 2024 tarihleri İstanbul'u temsil etmeye hak kazandılar. İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Başkanı Uğur Beşok, İstanbul Ligi'nde dereceye girerek Kuruluşlar Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek takımlara başarı diledi. Türk Hava Yolları'nın ve TELAS Lastik'in geçen yıl Türkiye Şampiyonasında final oynadıklarını hatırlatan Beşok, ''Geçen yıl şampiyonluk kupasını hem kadınlarda, hem de erkeklerde İstanbul'a getiremedik ama bu yıl İnşallah iki kupayı da İstanbul'a getireceğiz. 2022'de hem erkeklerde, hem kadınlarda İstanbul takımları Türkiye Şampiyonu olmuşlardı. Bu yıl da erkeklerde ve kadınlarda aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. İlimizi temsil edecek olan tüm takımlara başarılar dilerim'' diye konuştu.

TGS İlk şampiyonluğunu elde etti

Ali İhsan Yanılmaz, Ziya İshakoğlu, Selim Güler, Hasan Doğan'dan oluşan TGS (Turkish Ground Services/Türk Yer Hizmetleri) Masa Tenisi takımı İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Süper Ligi'nde ilk şampiyonluğunu elde etti.  2022'de 4., geçen sezon ise 3.olan TGS, 2024 sezonunda oynadığı 20 maçın 19'unu kazanarak tarihindeki ilk Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. TGS takımı ligde son iki yılın şampiyonu Telas Lastik takımını her iki maçta da 3-1 yenmeyi başardı. 2024'ün şampiyonu TGS takımı bu sezon sadece THY takımına 3-1 mağlup oldu.

Son şampiyon Telas unvanını koruyamadı

İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Süper Ligi müsabakaları sonunda son iki yılın şampiyonu Telas Lastik unvanını koruyamadı ve 2.liği elde etti. Süper Lig'de 4 şampiyonluğu bulunan Telas Lastik, sezonu 20 maçta 17 galibiyet ve 3 mağlubiyetle bitirdi. 55 set alan bordo-beyazlılar sadece 20 set verdi.  Sorumlu Diler DİNÇER idaresindeki Telas Latik, Oyuncu  ve aynı zamanda Telas Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Suphi ATLIHAN, diğer oyuncular Arsalan BABAZADEH, İman GOLSHAHI, Basri YILMAZ ve Misafir Oyuncu Cevat GÜRSEL'den oluşan Telas Lastik, geçen yıl Konya'da yapılan Türkiye Kuruluşlar arası Masa Tenisi Şampiyonası'nda final oynamış, ancak Kocaeli PİMSA'ya kaybederek Türkiye ikincisi olmuştu.

Kadınlar finali ertelendi

İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi kadınlar Ligi'nde finalinde son şampiyon ile 4 Süper Lig şampiyonluğu buluna THY arasındaki final niteliğindeki son hafta maçı ertelendi. THY takımının Misafir oyuncusu Simay Kulakçeken Milli takım kampına çağrıldığı için İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi kadınlar Ligi'nde final maçına katılamadı. Organizasyon, aldığı kararla  ilk iki sırada yer alan ve şampiyonu belirleyecek olan Güreli YMM - THY maçını ileri bir tarihe erteledi. Saadet TEKEŞ ve Zeynep KARACA dan oluşan Güreli YMM takımı geçen yıl finalde Ceydan Tarakçı ve Derya Ocak'dan kurulu Türk Hava Yolları ekibini 3-2 mağlup ederek ilk kez şampiyon olmuştu. Bu yıl Zeynep Karaca'nın yerine Milli sporcu Sibel Altınkaya'yı renklerine bağlayan Güreli YMM şampiyon unvanını korumak istiyor. THY takımı ise Derya Ocak'ın ikinci kez anne olması nedeniyle takımdan ayrılmasıyla, boşluğunu Milli sporcu Simay Kulakçeken'i alarak doldurdu. İki takım arasındaki ilk devre maçını Güreli YMM 3-2 kazanarak avantaj elde etmişti. Güreli YMM-THY arasındaki son maçı kazanacak takım 2024'ün de şampiyonu olacak.

 

ATA Grubu Süper Lige yükseldi

Sorumlu Emre GÜNAY, Oyuncular Korhan KURDOĞLU, Melih TURLİN ve Misafir Oyuncu Oğulcan KARADEMİR'den kurulu ATA Grubu, İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Erkekler 1.Liginde birinciliği kazanarak Süper Lige yükseldi. Oynadığı 18 maçta 17 galibiyet tek yenilgi alan bordo-beyazlılar aldıkları 53 sete karşılık, sadece 16 set verdi. İlk kez bu sezon İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligine katılan ATA Grubu, oynadığı başarılı oyunun neticesini, birincilik kupası ile alırken, izleyenlerden de takdir topladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam