reklam
reklam

1.Amatör Yükselme Play-off

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma - 12:34   Okunma Sayısı: 80639
İstanbul 1.Amatör Ligi gruplarını ikinci sırada tamamlayan 14 takımın eşleştiği Yükselme Play-off'unda galip gelen 7 takım adını İstanbul Süper Amatör Ligi'ne yazdırdı.

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde gruplarında birinci sırayı alan 15 takımla ikinciler arasında en iyi Fair-Play puanına sahip takımla birlikte 16 takım İstanbul Süper Amatör Ligine yükselmişti. Kalan 14 grup ikincisi Yükselme Play-off'unda eşleştiler. Birbirinden zorlu geçen maçlar sonunda; Albayrakspor ve Fikirtepe Dumlupınar bir sezon sonra, Acıbadem 7 sezon sonra İstanbul Süper Amatör Ligine geri döndüler. Cevizlispor, Bahçelievler Futbol Atletik, Oklalıspor ve Beyoğlu Çukurspor ise tarihlerinde ilk defa İstanbul Süper Amatör Ligi'ne adlarını yazdırdılar.

Beyoğlu Çukur 2.sezonunda SAL'da

İstanbul 1. Amatör Ligi Yükselme Play-off maçında 3.grup ikincisi Beyoğlu Çukurspor ile 4.grup ikincisi Yeni Yüzyıl Gençlik, İBB Bayrampaşa Stadında karşı, karşıya geldi. Karşılaşmanın 41.dakikasında gelişen Yeni Yüzyıl Gençlik atağında Mehmet Resul ceza sahası içinde düşürülünce, karşılaşmanın hakemi Mehmetcan Güler penaltı noktasını işaret etti. Salih Gündoğdu'nun atışında top kaleciden dönerken, topu iyi takip eden Salih ikinci vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarıyı Yeni Yüzyıl önde tamamladı. İkinci yarının 59.dakikasında gelişen Beyoğlu Çukurspor atağında Oktay Peker ceza sahası içinde düşürüldü. Maçın hakemi bir kez daha beyaz noktaya gitti. Atışı kullanan Oktay, kaleciyi ve topu ayrı, ayrı köşelere göndererek eşitliği sağladı. Maçın 90 dakikası 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Beyoğlu Çukurspor'da Çağlar, Niyazi ve Murat penaltı atışlarını gole çevirirken, Özgür ve Oğuz Polat'ın vuruşları dışarı gitti. Yeni Yüzyıl Gençlik'te ise Resul ve Salih atışları gole çevirirken, Sedat avuta gönderdi. Hüseyin ve Ömer'in atışlarını ise Beyoğlu Çukurspor kalecisi Oğuz Filik kurtarmayı başardı. Böylece 5'er penaltı sonrası rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Beyoğlu Çukurspor, tarihinde ilk kez Süper Amatör Ligine yükseldi. Beyoğlu Çukurspor geçen sezon 2.Amatör Lig'de grubunu ilk sırada tamamlayarak 1.Amatör Lige yükselmişti. Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde faaliyet gösteren Arena Olimpik Gençlik ve Spor Kulübü'nün isim hakkını alarak Beyoğlu ilçesinde kurulan Beyoğlu Çukurspor, ikinci sezonunda adını İstanbul Süper Amatör Ligine yazdırdı. Geçen sezon da grubunu ikinci sırada tamamlayan Yeni Yüzyıl Gençlik ise yine Yükselme Play-offu oynamış, ancak İstanbul 25 Çatspor'a seri penaltı atışları sonucunda Süper Amatör'ün kapısından dönmüştü. 

Bahçelievler Futbol Atletik ilk kez üst ligde

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında 10.grup ikincisi Bahçelievler Futbol Atletik ile 11.grup ikincisi Havataşspor, Halkalı İFA Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk yarısını Bahçelievler Futbol Atletik, Ayhan Altun ve Enes Can Bayrak'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda iki takım da skoru değiştirmek için büyük bir mücadele verdi. Son derece heyecanlı geçen ikinci 45 dakikada taraflar kalecileri geçemeyince maçı Bahçelievler Futbol Atletik ilk yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı. Geçen sezon İstanbul 2.Amatör Ligi'nde şampiyon olarak 1.Amatör Lige yükselen Bahçelievler Futbol Atletik böylece tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e çıkmış oldu. 2015'de İstanbul 2.Amatör Liginde, 2020'de ise 1.Amatör Lig'de şampiyonluk yaşayarak Süper Amatör Lige yükselen Havataşspor ise bir sezon sonra 2022'de küme düşmüştü. Kırmızı-lacivertli ekip geçen sezon ise 1.Amatör'de grubunu 3.sırada tamamlamıştı.

Cevizlispor'dan tarihi zafer

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında 5.grup ikincisi Cevizlispor ile 6.grup ikincisi Ramispor, Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 47.dakikasında sağ kanattan gelişen Cevizlispor atağında Abolaji Junior Ekeolere Giwa'nın kafa golüyle yeşil-beyazlılar 1-0 öne geçti. Nijeryalı golcü bu sezon Cevizlispor formasıyla 19.golünü kaydetmiş oldu. 80.dakikada sol kanattan gelişen Ramispor atağında topu iyi takip eden Yunus Danışmaz, kafa vuruşundan bulduğu golle eşitliği sağladı. Müsabaka 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Uzatmanın 97.dakikasında Cevizlispor'un kazandığı penaltı vuruşunu Rami kalecisi Barış Furkan Uzun kurtarmayı başardı. Uzatma dakikalarında gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Cevizlispor ilk üç penaltısını gole çevirirken, Ramispor ilk üç penaltısını kaçırdı. Bu sonuçla seri penaltı atışlarını 3-0 kazanan Cevizlispor adını İstanbul Süper Amatör Ligine yazdırdı. Cevizlispor geçen sezon 1.Amatör Lig'de grubunu 5.sırada tamamlamıştı. İsmini Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Cevizli kasabasından alan Beyoğlu ilçesi Kasımpaşa temsilcisi Cevizlispor 1981'de federe olduktan sonra tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e yükseldi. Tarihinde bir kez BAL Ligi'ne yükselme başarısı gösteren ve 2019'a kadar Süper Amatör'de mücadele eden Ramispor ise 4 yıllık SAL hasretine son veremedi. Kırmızı-beyazlılar geçen sezon 1.Amatör Lig'de grubunu 6.sırada tamamlamıştı.

Fikirtepe'de ayrılık bir yıl sürdü

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında 13.grup ikincisi Fikirtepe Dumlupınarspor ile 12.grup ikincisi Tuzla 1954 Spor, Kartal Bulvar Stadı'nda karşılaştı. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarıda taraflar eşitliği bozmak için pozisyonlara girse de kalecileri geçemediler. Normal süre 0-0 sona ererken, uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmalarda da her iki takım gol kaydında başarılı olamayınca, seri penaltı atışlarına gidildi.  Tuzla 1954 Spor'da ilk penaltı atışını kullanan Hami, feyk attıktan sonra topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın hakemi Mertcan Tubay, golü iptal ederken, atışın tekrar mı edileceği, yoksa geçersiz mi?  sayılacağı konusunda kararsız kaldı. Saha kenarına gelen Bölgesel hakem Tubay, TFF yetkilisi ile görüştükten sonra atışı geçersiz saydı. Tuzla ekibinde Şafak ve kaptan Ersin'in penaltı atışlarını Fikirtepe kalecisi Mehmet Ali Gökçe kurtardı. Hasan ve Eren'in vuruşları ise gol oldu. Fikirtepe Dumlupınar da ise Fatih, Gürkan ve Oğuzhan ilk üç penaltıyı gole çevirdi. Onur'un atışını ise Tuzla kalecisi Ahmet Yiğit Akyüz kurtardı. Bu sonuçların ardından rakibine seri penaltı atışlarında 3-2 üstünlük sağlayan Fikirtepe Dumlupınar, geçen sezon düştüğü İstanbul Süper Amatör Ligine yeniden yükselmeyi başardı. Sarı-siyahlılar son 10 sezonunda biri 2.Amatör Lig, dördü 1.Amatör Lig olmak üzere 5.şampiyonluğunu elde etmiş oldu. 2022'de 2.Amatör Lig'de Fair-Play şampiyonu olarak 1.Amatör Lige yükselen Tuzla 1954 Spor ise geçen sezon 1.Amatör'de grubunu 4.sırada tamamlamıştı.

Albayrakspor yeniden Süper Amatör'de

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında geçen sezon İstanbul Süper Amatör Ligi'nden düşen iki takım 8.grup ikincisi Albayrakspor ile 9.grup ikincisi Akşemsettin Parsellerspor, İBB GOP Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın33.dakikasında gelişen Albayrak atağında Doğan Pomak'ın ceza sahası dışından attığı golle kırmızı-beyazlılar 1-0 öne geçti. 52.dakikada Muhammet Emin İmir farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. 90.dakikada Gökhan Şentürk skoru belirleyen golü ağlarla buluşturdu. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Gaziosmanpaşa temsilcisi Albayrak bir yıllık aradan sonra İstanbul Süper Amatör Ligine geri döndü. Albayrak geçen sezon grubunu 10.sırada tamamlayarak 1.Amatör Lig'e düşmüştü. Uzun yıllar İstanbul Süper Amatör liginde mücadele eden kırmızı-beyazlılar, üç kez SAL'da grubunu ikinci sırada tamamlayarak klasmana kalmış ve her üçünde de Bölgesel Amatör Ligin kapısından dönmüştü. Geçen sezon SAL'da grubunu 9.sırada tamamlayarak 1.Amatör lige düşen Akşemsettin Parsellerspor ise son 10 yılda, 2013 ve 2020 yıllarında 1.Amatör Lig'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Acıbadem 8 sezon sonra SAL'da

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında 14.grup ikincisi Acıbademspor ile 15.grup kincisi Pendik Kavakpınar, Alemdağ Stadında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın 31.dakikasında Ömer Faruk Cahan'ın kullandığı köşe vuruşundan gelen topla ceza sahası içinde topla buluşan Furkan Işık'ın vuruşu savunmadan döndü. Dönen topu tamamlayan Yusuf Karayel topu ağlarla buluşturarak Acıbadem 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarının 56.dakikasından Muhammet Yusuf Tanyel'in ara pasıyla Cemil Tül topla buluştu. Cemil ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturarak eşitliği sağladı. Maçın 90 dakikası 1-1 biterken uzatmalarda da skor değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi. İlk 5 penaltılarda Acıbadem'de Yusuf ve Zafer'in vuruşlarını kaleci Özer Yiğit kurtarırken, Furkan, Fırat ve Mustafa vuruşlarını gole çevirdi. Pendik Kavakpınar'da ise Fatih, Ali Kılıç ve Eric Agyei gol vuruşu yaptı. Cemil'in atışını kaleci Bahadır kurtarırken Tunç'un vuruşu dışarı gitti. İlk 5 penaltıda eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına devam edildi. Mansur'un atışı gol olurken, Taha'nın vuruşunu kaleci Bahadır kurtardı ve rakibine seri penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayan Acıbadem adını Süper Amatör Lige yazdırdı. Geçen sezon 2.Amatör Lig'de şampiyonluğa ulaşan Acıbadem, 2014'de 2.Amatör'de, 2015 ve 2020'de ise 1.Amatör'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Geçen yıl 2.Amatör'de şampiyon olan Pendik Kavakpınar ise daha önce iki kez 2.Amatör'de, bir kez de 1.Amatör'de şampiyonluk yaşamış, SAL'da bir sezon mücadele ettikten sonra küme düşmüştü.

Oklalıspor zorlanmadan kazandı

İstanbul 1. Amatör Lig Yükselme Play-off maçında 1.grup ikincisi Oklalıspor ile 2.grup ikincisi  Gazitepespor, Esenyurt Turgut Özal Stadı'nda karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmanın 44.dakikasında Murat Köse'nin attığı golle Oklalı 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarının 67. dakikasında Muzaffer Yılmaz'la farkı ikiye çıkartan golü ağlarla buluşturdu. Maçı 2-0 kazanan Çatalca ilçesinin Oklalı Köyü'nün takımı adını İstanbul Süper Amatör Ligine yazdırmayı başardı. Geçen sezon 2.Amatör Lig'de şampiyon olarak 1.Amatör'e yükselmişti. Silivri ekibi Gazitepe ise 2016'da elde ettiği 2.Amatör Lig şampiyonluğundan sonraki iki sezonda grup ikinciliğini ikili averajla kaçırdı. Kırmızı-siyahlı ekip geçen sezon ise 1.Amatör'de küme düşmekten sadece 1 puanla farkla kurtulmuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam