reklam
reklam

Seyri Keyiflim / Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2024, Salı - 23:36   Okunma Sayısı: 75455
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Gerilimden komediye, animasyondan korkuya önemli yapımların vizyona girdiği 2024'ün ilk haftası, sinemaseverlere farklı dünyaların kapılarını aralıyor.

*Taika Waititi yönetmenliğinde vizyona giren ''Atan Kazanır (Next Goal Wins)'', American Samoa takımının ve antrenör Thomas Rongen'in hikayesine odaklanıyor. Avustralya'ya karşı aldığı efsanevi 31-0’lık yenilgisinden bu yana dünyanın en kötü futbol takımlarından biri olarak kabul edilen Amerikan-Samoa milli futbol takımı, sonraki 30 uluslararası maçta da galibiyet kaydedemez. Dünyanın en kötü futbol takımını güçlendirmesi için Thomas Rongen, imkansızı ulaşılabilir kılacak planlar yapmaya başlar. Thomas, takımın kaderlerini değiştirmeyi başarabilecek midir?


*Haftanın korku filmlerinden ''Demon: Azab-ül Kem'', satanizme merak salan içerik üreticisi arkadaşların büyük bir projeye girişmelerini konu ediniyor. Süryanilerin yaşadığı Karalar isimli kasabaya giden 4 arkadaş, eskiden büyücülük yapan Süryani bir büyücünün evinde konaklarlar. Evde kendilerini satanist bir ayinin içerisinde bulan grup, evden kurtulmak için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalırlar.
*Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ''Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid)'' insan olabilmek için bir deniz cadısıyla anlaşma yapan bir deniz kızının hikayesini konu ediniyor. Kız kardeşlerinin insanların karada sürdürdüğü harika hayatlarla ilgili anlattığı hikayelerle büyüyen bir deniz kızı prensesi olan Sereia, insan prens Lucas'a aşık olur. Prenses, Lucas'a olan özlemiyle deniz cadısı Revina'ya başvurur ve Revina ona bir teklifte bulunur. Bir yıl boyunca Sereia'ya Lucas'ın kalbini kazanmaya çalışabileceği bir insan formu verecektir. Ancak bu iyiliğin bedeli oldukça yüksektir.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atatürk II 1881 - 1919

Merak ve heyecanla beklenen ''Atatürk II 1881-1919'' filmi, 2024 ile birlikte vizyona giren yapımlardan bir tanesi. ''Kaybedenler Kulübü'' ve ''7. Koğuştaki Mucize'' gibi filmlerle tanınan Mehmet Ada Öztekin tarafından yönetilen filmin senaryosunu Necati Şahin tarafından kaleme aldı. Saner Ayar ve Cengiz Çağatay'ın yönetici yapımcılığını üstlendiği 2023 çıkışlı ''Atatürk'' filmi, aslında Türk tarihi dönem draması olarak bir tv dizisi olarak tasarlandı. İlk bölümü 60 dakika, kalan 6 bölümü de 30'ar dakika olarak izlenmesi planlanan dizi, daha sonra iki filme dönüştürüldü. İlk film ''Atatürk 1881-1919'' ismi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 72. dakikalık özel bölümü ve kamera arkası toplam 144 dakika Fox Tv ekranlarında gösterildi. Atatürk'ün çocukluğu ve ilk gençliğine odaklanan ilk film ardından 3 Kasım'da Türkiye'de sinemaseverlerle buluştu. Atatürk filminin ikincisi ise ''Atatürk II 1881 - 1919'' ismiyle 2024 ile birlikte ülkemizde gösterime girdi. ''Atatürk II 1881-1919'' filmi sadece Türk seyirciyle değil, 30 farklı ülkede dünya seyircisiyle de buluştu. Film, İngiltere'den Fransa'ya, Almanya'dan Hollanda'ya, Avrupa'nın birçok ülkesinde gösterime girdiği gibi Kazakistan'dan Bakü'ye, Kosova'dan Ortadoğu'ya kadar 30 farklı ülkede sinema severlerle buluştu. Film, gösterime girdiği şehirlerde ve ülkelerde büyük ilgiyle karşılandı.

  

 Milli mücadeleye uzanan yol

''Atatürk II 1881 - 1919'' Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal'in Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük mücadele sonrası 1. Dünya Savaşı’nın savaş kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçmesiyle nihayetlenen süreç beyaz perdeye yansıyor. Film, Mustafa Kemal'in asla kazanılamaz denilen cephelerde müthiş askeri zekasıyla elde ettiği zaferlerle, Milli Mücadele'ye giden yola odaklanıyor. Bu yolda yaşananlar ilmek, ilmek büyük bir titizlikle işleniyor. Ordusu dağıtılmış, silahları toplanmış bir milletin ayağa kalkış hikayesine konu olan film, Mustafa Kemal'in nasıl bir kurtarıcıya dönüştüğünü gözler önüne seriyor.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının en önemli dönem noktası olan yıllara odaklanan ikinci filmi Ulu önderin 1. Dünya Savaşı yıllarından İstanbul'dan ayrılarak Samsun'a doğru yola çıktığı döneme vurgu yapıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasının eşiğinde olduğu bu yıllarda, genç bir komutan olan Mustafa Kemal'in, özgürlüğe ve bağımsızlığa duyduğu özlemi,filimde  ideallerinin ışığında adım adım izleyebileceksiniz.

Aras Bulut İynemli’ye tam not

Merakla beklenen Atatürk serisinin ikinci filminde de Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Aras Bulut İynemli performansıyla tam not aldı. ''Öyle Bir Geçer Zaman ki'' dizisindeki "Mete Akarsu" karakteri ile sevilen Aras Bulut İynemli’nin ikinci filimdeki performansı ilk filimdekini aratmıyor. 2013 yılında Çağan Irmak tarafından keşfedilmiş ve Deniz Celiloğlu ile "Tamam mıyız?" adlı filmde başrol oynamış olan Aras Bulut İynemli, canlandırdığı engelli "İhsan" karakteri ve oyunculuğu ile beğeni topladı. Başarılı oyuncu "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki Şehzade Bayezid rolüyle de oyunculuk sınırlarını zorladı. Dünyanın en büyük ve en saygı duyulan liderlerinden birinin hikayesini anlattıklarının altını çizen İynemli, ''Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğini oynamak gibi bir şansa eriştim. O yüzden tek bir motivasyonum vardı; layık olabilmek. Çünkü hiçbir zaman tam olmayacak hiçbir zaman özlemimizi karşılamayacak duygular bunlar, çok özlüyoruz. Layık olmak için gerçekten çok çalıştık. İki buçuk senelik bir emeğin sonunda burada karşınızdayız. Şimdi takdir seyircinin, umarım elimizden geleni yaptığımızı gösterebiliriz” dedi.

Esra Bilgiç'ten muhteşem türkü

Diriliş Ertuğrul ile oyunculuk kariyerine adım atan Esra Bilgiç, filimde Madame Corinne Lütfü karakterine hayat veriyor. Bilgiç, ''Atatürk II 1881 - 1919'' filminde seslendirdiği “ Bülbülüm Altın Kafeste“ türküsünü ile herkesin beğenisini kazandı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir proje yaptıklarına vurgu yapan Esra Bilgiç, “Arkadaşlarımla ve hocamla çalıştığım için çok memnunum. Saner Bey'e de ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim için harika bir serüvendi, umarım seyirci de beğenir ve takdir eder. Heyecanla yeniden izlemeyi bekliyorum” diye konuştu. Filmde, Levanten bir İtalyan aileye mensup Madam Corinne ile Mustafa Kemal'in tutkulu aşkı cesurca perdeye yansıtılıyor. Yapımda ayrıca Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür ve Enver Paşa’yı Sarp Akkaya canlandırıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

''Başkan''

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ulaş Bahadır’ın üstendiği Başkan, belediye başkanlarından memnun olmayan ve yerel seçimlerde değiştirmek isteyen kasaba halkının yaşadıklarını konu ediniyor. Diren Polatoğulları, Necip Memili, Büşra Pekin, Nursel Köse, Şerif Sezer, Füsun Demirel gibi isimlerden oluşan kadrosuyla vizyona giren film, izleyiciyi kahkaha tufanına davet ediyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Bülent Çolak, Sinan Demirel, Salih Kalyon, Muttalip Müjdeci, Sadık Gürbüz, Gürberk Polat, Sercan Batık, Gözde Kaya, Nil Eray, Ataberk Tufan, Pamir Kurt, İbrahim Yıldırım, Fatih Yücebağ, Cavit Özer, Sevcan Aldatmaz ve Yunus Emre Orhan yer alıyor. Ovacık Belediye Başkanlığı için adaylıklarını ilan eden Fikri (Diren Polatoğulları) ve Zeynel‘in (Necip Memili), başkanlık yarışının komedi lisanı yüksek bir dille anlatıldığı filmin yapımcılığını Hale Algan ve Lale Algan üstlendi. Fikri Donsuz adlı karakteri düzenbaz bir belediye başkanı. Film, uzun bir ardan sonra Tunceli'de çekilen ilk film olma özelliğini taşıyor. Siyasi bir mesaj vermeyen film, tamamen kurgusal bir hikaye üzerinden ilerliyor.

 

 

''Filme Gel''

Haftanın bir diğer komedi filmli Filme Gel, en büyük hayali film çekmek olan üç arkadaşın bu hayali gerçekleştirmek için çıktıkları macerayı konu ediniyor. Setlerde figüranlık yapan Çetin’in en büyük hayali bir filmde başrol oynamaktır. Yıllarca yurtdışında yaşayan ve korsan CD'cilik yapmış Necmi ise, memleketine döndükten sonra kendisini yönetmen olarak tanıtır. Muzo ise ne iş bulsa yapan ama hiçbir işte dikiş tutturamamış bir kimsedir. Üç arkadaş, senaryosunu Necmi’nin yazdığı bir yol hikâyesi filmini çekmek için yola koyulurlar. Çetin, çekimlerde kullanmak üzere eniştesinin eski minibüsünü tamir ettirir. Yola çıkacakları sırada ailesi tarafından yaşlı bir adamla zorla evlendirilmek istenen Seda, düğünü terk ederek gizlice minibüse saklanır. Üç kafadarın film çekimi için gittikleri otelin sahibinin ise mafyacılıktan sıkılıp başka meslek arayışı için kafasını dinlemeye gelen Kadırgalı Kerim’in olması işlerin iyice karışmasına neden olur.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam