reklam
reklam

İsrail'in Gazze'ye saldırıları "Filistin İçin Yürüyoruz" etkinliğinde protesto edildi

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe - 11:51   Okunma Sayısı: 19257
İstanbul'da, Fatih Camisi'nde başlayıp Edirnekapı Mezarlığı'nda sona eren "Filistin İçin Yürüyoruz" etkinliğinde, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

Genç İHH'nın düzenlediği, bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlik kapsamında, katılımcılar, yatsı namazının ardından cami bahçesinde bir araya geldi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar, 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götürüldüğü sırada İsrail güçlerince saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin kabrinin de bulunduğu Edirnekapı Mezarlığı'na yürüdü.

Trafiğe kapatılan Fevzipaşa Caddesi'ndeki yürüyüşte "Kahrolsun İsrail", "Mehmetçik Gazze'ye" ve "Filistin'e selam, direnişe devam" sloganları atıldı.

Edirnekapı'da sona eren yürüyüşün ardından gruptakiler, Filistin için dua ederek, Kur'an-ı Kerim okudu.

"21. yüzyılın en büyük soykırımlarından biri"

Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik, basın açıklamasında, Filistin'de "modern soykırım" olarak nitelediği olayları, dijital mecralardan canlı seyrettiklerini söyledi.

Çelik, "İşgalci İsrail rejimi, arkasına aldığı batılı devletlerin desteğiyle 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından birini gerçekleştiriyor." dedi.

Bugünden itibaren büyük bir boykot hareketi başlatacaklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Zalimleri destekleyenler, kadınları öldürenler, eline bebek kanı bulaşanlara fırsat vermeyeceğiz. Bugün malımızdan infak edeceğiz. Kampüslerimizde, okullarımızda, içinde bulunduğumuz sosyal ortam her ne ise orada Müslüman kardeşlerimiz için, Filistinli kardeşlerimiz için yardım toplayacağız. Kermes kurmadığımız, organizasyon yapmadığımız hiçbir okul kalmayacak. Bugün hem malımızla hem canımızla yardım etme günüdür."

Bir süre İsrail aleyhine slogan atan gruptakiler, yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam