reklam
reklam

U16 Ligi 3.hafta

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2023, Perşembe - 17:05   Okunma Sayısı: 128954
İstanbul U16A Ligi ve U16B Ligi'nde 3. hafta heyecanı yaşandı. Toplam 361 takımın katıldığı U16 Ligleri'nde 165 maçta toplam 643 gol atıldı.

2023-2024 sezonunda 16 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U16A Ligi ve U16B Ligi'nde 3. hafta geride kaldı. U16A Ligi'nde 113 takımın yer aldığı 15 grupta oynanan 51 maçta toplam 167 gol atılırken, U16B Ligi'nde ise 248 takımın bulunduğu 31 grupta oynanan 114 maçta 476 gol filelere gönderildi. Böylece toplam 361 takımın katıldığı U16 Ligleri'nde 165 maçta toplam 643 gol atılmış oldu. U16A Ligi'nde en farklı skoru Gümüşyaka'yı 14-0 yenen Üstün Futbol Kulübü elde etti. Beş maçta ise gol sesi çıkmadı. U16B Ligi'nde en farklı skora Küçükçekmece Tokat Bereketli'yi 12-0 mağlup eden Esenyurt Acarspor ulaştı. Altı maçta taraflar gol kaydedemediler. U16A Ligi'nde 3.hafta Üstün Futbol Kulübünden Enes Erdem ve Büyükçekmece Belediyespor'dan Mirza Fuat Yılmaz 4'er gol attılar. U16B Ligi'nde ise Harb-iş Spor'dan Muhammet Zahit Çelebi ile Sultanmurtaspor'dan Muhammet Yasin Sadık haftayı 5'er gol atarak tamamladılar. 

Yakuplu liderliğini korudu

İstanbul U16A Ligi 1.grupta lider Beylikdüzü Yakuplu deplasmanda Gençobaspor'u Arda Şen ve Göktuğ Uçar'ın golleriyle 2-0 mağlup ederek, ilk sıradaki yerini korudu. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Büyükçekmece Belediyespor'u 3-2 yenen İstanbul Arena ikinciliğe yükseldi. İlk iki maçından beraberlikle ayrılan Büyükçekmece temsilcisi Üstün Futbol Kulübü, Gümüşyaka'yı 14-0 yenerek haftayı 3.sırada tamamladı. Turuncu-siyahlılarda Enes Erdem ve Emirhan Arda Mutlu hat-trick yaparken, Azat Acar ve Poyraz Sözen Sözeyatar 2'şer gol kaydetti. Teknik Sorumlu Muhammet Alçiçek'in öğrencilerini farka taşıyan diğer golleri ise Poyraz Üstündağ, Taşkın Yazıcı, Musa Elaldı ve Berkcan Morkoç kaydetti. İstanbul U16A Ligi 2.grupta, 6'şar puan ve averajla sıralanan üç takımdan; Başakşehir Belediyespor, Gaziosmanpaşa ile 1-1, İstanbul Gençlerbirliği ve Zara Ekinli ise birbirleriyle 2-2 berabere kaldılar. Zirvede sıralama değişmezken Selvispor'u 3-1 yenen Hürriyetgücü ilk galibiyetini elde etti.

Alibeyköyspor kazanmayı bildi

İstanbul U16A Ligi 3.grupta haftaya lider giren Alibeyköyspor, Merkez Efendi Stadındaki maçta Tepebağ Kültür'ü 2-1 yenerek 3'de 3 yaptı. 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Sultangazi'yi 2-1 yenen Esenler zirve takibini sürdürdü. İstanbul U16A Ligi 4.grupta evinde Küçükçekmece temsilcisi İstanbul Trabzon'u Arda Kazım Beyaz, Zahid Kağan Çakıreli ve Murat Özen'in golleriyle 3-0 yenen Bakırköyspor 3.maçından da galibiyetle ayrıldı. Hadımköyspor'u 5-0 yenen Albayrak, puanını 7'ye çıkartarak ikinci sıraya yerleşti.

Bakırköy 1903 liderliğe yükseldi

İstanbul U16A Ligi 5.grupta haftaya lider giren Eroğluspor evinde Merkez Efendispor ile golsüz berabere kalınca, Şirintepe'yi Kağıthane deplasmanında 2-0 yenen Bakırköy 1903 liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlıları 3 puana taşıyan golleri, Barış Savgın ve Emre Dinç kaydetti. Eroğluspor ikinci sıraya gerilerken, üç maçta da gol yemeyen Merkez Efendispor üçüncü sırada kaldı. Grubun en gollü maçında ise Batı Trakya Yeşilova Kemal Aktaş Stadında Kosova Güçspor'u 7-0 yendi. İstanbul U16A Ligi 6.grupta, Beştelsiz'i 11-0 yenen Başakşehir Şamlar, Öz Y.Selim'i 2-0 mağlup eden Arnavutköy Yayla ile Yeniköyspor'u 2-1 yenen  Firuzköy üçüncü maçlarından da galip ayrıldı. 

5 Mevsim Gençlik farklı kazandı

İstanbul U16A Ligi 7.grupta takipçisi Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918'i 6-1 yenen 5 Mevsim Gençlik 3'de 3 yaparak ilk sıradaki yerini korudu. Kırmızı-beyazlıları farka taşıyan golleri Mert Çınar (2), Muhammed Burak Tığ (2), Melih Genç ve Harun Tuğra Çekiç atarken, ev sahibi ekibin tek golünü Furkan Berat Dalgıç attı. Söğütlüçeşme Birlik'i 4-1 yenen Avcılar Gençlerbirliği ikinci sıraya yükseldi. İstanbul U16A Ligi 8.grupta, Bahçeköyspor'u 8-0 yenen Emirefendi 3'de 3 yaparak liderliğini devam ettirdi. Örnektepe'yi deplasmanda 2-1 yenen Gazi Mahallesi ikinci sıradaki yerini korudu.

Puanları paylaştılar

İstanbul U16A Ligi 9.grupta, ilk iki sırada yer alan Özgayrettepe ile Damlaspor, Beşiktaş İsmet İnönü Spor Tesisleri'nde karşılaştılar. İlk yarısı golsüz kapanan karşılaşmanın ikinci yarısında Damlaspor Yahya İspanlar'ın golüyle öne geçti. Bu gole Özgayrettepe, Batu Deniz Bitgin ile cevap verdi. İki takım puanları paylaşırken, ilk iki sıradaki yerlerini korudular. İstanbul Demirspor'u 4-2 yenen Mecidiyeköyspor ise  üçüncü sıraya yükseldi. İstanbul U16A Ligi 10.grupta Vefa fırtınası hız kesmiyor. Yeşil-beyazlılar Bayrampaşa deplasmanında Yıldırımbosna'yı 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Eyüp Haktan Köktürk, Oğuz Kağan Toksoy ve Hasan Duyar'ın golleriyle 3-1 yenerek nağmalup liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki İstanbul Beylikdüzü evinde Başakşehirspor ile golsüz berabere kalınca, liderle arasındaki puan farkı da 5'e yükseldi.

Kartalspor lideri devirdi

İstanbul U16A Ligi 12.grupta lider Ihlamurkuyu Birlikspor, deplasmanda Kartalspor'a 2-1 yenilince liderlik el değiştirdi. İlk yarısı golsüz kapanan maçın ikinci yarısında Kartalspor, Emre Dündar ile öne geçti. Konuk ekip Yasin Taşkan ile eşitliği sağlasa da, bordo-beyazlılar Emirhan Arslan'ın golüyle sahadan galip ayrılmayı başardı. Çamlıcaspor'u 3-0 yenen Pendik Yenişehir Kartalları, bir maç eksiğine rağmen averajla liderliğe yükseldi. İstanbul U16A Ligi 13.grupta Dudulluspor evinde Kayışdağı'nı 5-1 yenerek 3'de 3 yaptı. Haftayı bay geçen yenilgisiz Bağlarbaşı ile lider Dudulluspor 4.hafta Beylerbeyi Stadında karşı, karşıya gelecek.

Cevizli Anadolu takipçisini devirdi

İstanbul U16A Ligi 14.grupta Kartal'da oynanan maçta Cevizli Anadolu, en yakın takipçisi Beylerbeyi 1911 FK'yı Sarp Bozdemir'in golüyle geçmeyi başardı. Kaynarca'daki maçta Başıbüyükspor'u İlhan Sönmez'in golüyle yenen Kurtköyspor ikinci sıraya yükseldi. İstanbul U16A Ligi 15.grupta lider Karabekirspor, Ümraniye İnkilapbirspor'u 4-1 mağlup etti. Mavi-beyazlılar 9 puana ulaşırken, Balkan Yeşilbağlar'ı 3-0 yenen Dolayoba 6 puanla ikinci sıraya yükseldi. İstanbul U16A Ligi 16.grupta, lider Pendik Velibabaspor, Pendik derbisinde Güllübağlar ile golsüz berabere kalınca liderliği kaybetti. Bulvarspor evinde Tuzla Gençlergücü'nü Muhlis Sarp Sözmen'in son dakika golüyle mağlup ederek liderliğe yükseldi.

 

Zirvedeki yerlerini korudular

İstanbul U16B Ligi'nde Anadolu Yakası gruplarında heyecan hız kesmeden devam ediyor. 22.grupta, Yakacık'ı 2-0 yenen Anadolu Üsküdar 3'de 3 yaptı. 23.grupta Kartal Çavuşoğlu'nu tek golle geçen Paşabahçe yenilgisiz liderliğini korudu. 24.grupta, Çekmeköy Çarşıspor'u 6-1 yenen Küçüksu Rasathanespor ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'u 3-1 mağlup eden Sultanbeylispor üçüncü maçlarından da galibiyetle ayrıldı. 25.grupta Tuzla Anadoluspor'u 2-0 mağlup eden Gülsuyu, kayıpsız liderliğini sürdürdü. 26.grupta lider Pendik Harmantepe, evinde Bostancı'yı 4-1 yendi. 27.grupta İstanbul Anadolu deplasmanda İnkilap Futbol'u, Maltepe Belediyespor da Pendik Kavakpınar'ı aynı sonuçla 3-1 yenince 6 takım 6 puanla sıralandılar. 28.grupta, Erenköy Acar evinde Üsküdar Salacak'ı 3-0 yenerek puanını 9'a yükseltti. 29.grupta Soğuksuspor'u 3-0 mağlup eden Ataşehir Çamoluk, 3.maçında da gol yemedi. 30.grupta Çavuşbaşı ve Sarıgazi 3'de 3 yaptılar. 31.grupta, Şilespor'u 2-0 yenen İstanbul Defnespor üçüncü maçından da galibiyetini aldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam