reklam
reklam

Antakya'da festival heyecanı

Eklenme Tarihi: 6 Ekim 2023, Cuma - 07:07   Okunma Sayısı: 195064
Antakya Varsa Ben de Varım mottosu ile yola çıkan 11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin basın tanıtımı Feshane Artİstanbul'da yapıldı.   


HABER: MURAT İLTER

13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin basın tanıtımı Feshane Artİstanbul'da yapıldı.  Basın toplantısına; 11. Uluslararası Antakya Film Festivali Başkanı Mehmet Oflazoğlu, festival koordinatörü Atakan Metin, oyuncu Meral Orhonsay, yazar Vadullah Taş, jüri başkanı Murat Şeker ve oyuncu İla Gürmen katıldı. Antakya’nın mitolojik defne hikâyesinden esinlenerek 2013 yılında Mehmet Oflazoğlu öncülüğünde ilk kez düzenlenen festival, yerel belediyelerin ve T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarını alarak her yıl zenginleşen yoğun içeriğiyle yolculuğunu sürdürüyor. 

Konteyner yerleşkelerinde, film gösterimleri, sektörel buluşmalar ve festival destek etkinlikleri programları ile gerçekleşecek 11. Uluslararası Antakya Film Festivali, 13 Ekim 2023 Cuma günü yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Festival, 19 Ekim 2023 Perşembe günü ödüllerin sahiplerini bulacağı tören ile sona erecek. Bu yıl 11'cisi düzenlenecek olan Uluslararası Antakya Film Festivali'nin afişi yayınlandı. Sanat yönetmeni Bilgehan Aras tarafından tasarlanan afiş, "Antakya Varsa Ben de Varım" mottosunu barındırıyor. 11. Uluslararası Antakya Film Festivali, Dünya Sinemasının Antakya'da buluşmasını, Sinemanın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi, Yerel halkın, sanatsal etkinlikler yoluyla, sanatçılar ve eserleriyle buluşmasını sağlamayı,  Film Yarışması ile Sinemanın eser üretmesini, üretilen eserlerin seyircisiyle buluşmasına katkılar getirmeyi amaçlıyor.

Herkesin desteğine ihtiyacımız var

Uluslararası Antakya Film Festivali ile ilgili olarak her türlü desteğe açık olduklarının altını çizen festival koordinatörü Atakan Metin, festivalin bir konfor vaat etmediğini, aksine empati kurmak için çok iyi bir fırsat sunacağını belirtti. Deprem sonrası ortaya çıkan şartlarda festivali mümkün olduğunca profesyonel bir şekilde yapmaya gayret edeceklerinin altını çizen Atakan Metin, " Uzaktan destek, iyi niyet gösterisi hepsi makul ancak durumu yerinde görmek isteyenler, emin olun çok farklı dönecekler kendi rutinlerine. Bu yıla özel Antakya'ya sanatla, sinemayla şifa olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Festivale desteğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Atakan Metin, festivale destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Prof. Dr. Emin Önder'e, saha organizasyonluğunu yapan CefWorks ekibine, Antakya’ya basın ulaşımını sağlayan Datassist’e, su ihtiyacını karşılayan Sultan Su’ya, festival gıda tedarikçisi Balaban Dondurma’ya ve tüm katkı verenlere teşekkür etti.

Konteyner kentte filmlerin gösterimi yapılacak

Festivale başvuruda bulunan 800 film arasından ön jüriden geçen 91 filmin katılacağını söyleyen Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu, Hatay halkının acılarının paylaşılmak adına film gösterimlerinin bölgedeki konteyner kentlerde yapılacağını belirtti. Sanatın iyileştirici gücünü kullanarak halkın yüzünde bir tebessüm oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, tüm etkinliklerin Koç Konteyner Kent Amfi Sahne, Koç Konteyner Kent Kongre Salonu, Dostlar Yerleşkesi,   Zübeyde Hanım Konteyner Kent,  TMMOB Sosyal Etkinlikler Çadırında gerçekleştirileceğini belirtti. Festivalde film gösterimi harici Zeynep Öykü Arp Konseri ve Uçaneller Kukla Tiyatrosunun da seyirciyle buluşacağını söyleyen Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, ilk defa sektörel buluşmaların gerçekleştirileceği mesajını verdi. Prof Dr Emin Önder'in katılımı ile sektörel günleri 15 Ekim Pazar günü gerçekleştireceklerini belirten Oflazoğlu, ''Ruhsal Dayanıklılık ve Sosyal Destek’ Etkinliği alt teması ile gerçekleşecek günümüzde izleyicilerimizi Koç Konteyner Kent’e bekliyoruz” dedi. Bu yıl festivalde ulusal ve uluslar arası ayrımını ortadan kaldırdıklarını söyleyen Oflazoğlu, festivalde 15 Uzun Metraj Film, 20 Belgesel Film, 15 Belgesel Kısa Film, 22 Kısa Kurmaca Film, 9 Öğrenci Kısa Kurmaca Film, 5 Animasyon Kısa Film ve 5 Deneysel Kısa Filmin yer alacağını ifade etti.

Onur ve Emek ödülleri Meral Orhonsay ve Vadullah Taş'a verilecek

Uluslararası Antakya Film Festivali'nde bu yıl Onur Ödülü Meral Orhonsay'a, Sinema Emek Ödülü ise Vadullah Taş'a verilecek. Festivalin bu yıl ‘Onur Ödülü’nü Türk Sineması’na verdiği katkılar nedeniyle Meral Orhonsay'a verileceğini söyleyen Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, ''Kadın sinema oyunculuğunda alışılagelmişin dışında gösterdiği tavizsiz ve cesur duruşundan dolayı bu ödülü Meral Orhonsay’a vermeyi kararlaştırdık'' dedi. Sinema Emek Ödülü'nin ise hazırladığı belgesel niteliğindeki kaynak kitaplarıyla sinemaya değer katan eserlere imza atan Vadullah Taş’a sunulacağını belirten Oflazoğlu, Onur ve Emek Ödülleri'nin festival açılış günü olan 13 Ekim günü sahiplerine takdim edileceğini ifade etti.

Festivalde gönüllü konser verecek

Türkiye’nin ilk arp üreticisi ve arp sanatçısı Zeynep Öykü, 11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nde  14 Ekim 2023’de arp konseri verecek. Bütün sanatçı dostlarını ve sanatseverleri, festivale ve dolayısıyla Antakya’ya destek olmaya çağıran Öykü, ürettiği arplarla ve verdiği arp konserleri ile hem Türkiye’de hem de uluslararası sanat çevrelerinde dikkat çekiyor. Serinyol'da gerçekleştirilecek Arp konserinde Zeynep Öykü, Antakya’nın tarihine yakışır bir şekilde Rönesans ve orta çağ döneminden tarihi eserleri festivalde seslendirecek.


Ünlülerden video desteği

Antakya 11. Uluslararası Film Festivali için gerçekleştirilen “Antakya Varsa Ben de Varım” video destek kampanyası, basın tanıtım toplantısında medya mensuplarına ve davetlilere izletildi. 11. Uluslararası Antakya Film Festivali sosyal medya hesaplarında yer alan kampanyaya; “İlber Ortaylı, Metin Uca, Cengiz Bozkurt, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, İbrahim Konar, Fulya Öztürk, Gizem Türemen, Gülnur Saydam, Zeynep Öykü, Emrah Kuş, Semih Çalışkan, Haldun Dormen, Ahmet Mümtaz Taylan, Meltem Cumbul, Hude Gürbüz, Teoman Kumbaracıbaşı, Renan Bilek, Mehmet Demir Yılmaz, Aslıhan Malbora, Asena Girişken, Emre Özcan, Başak Tuncel, Feryal Bayram, Şükran Aktı, Yağmur Üçkardeş, Ceren Gündoğan ve Melis Doğan” gibi isimler yolladıkları videolarla destek verdiler.

Jüride önemli isimler yer alacak

Jüri başkanlığını Murat Şeker'in yapacağı Antakya 11. Uluslararası Film Festivali'nde Uzun Metraj jürileri Didem Balçın, Ceylan Özgün Özçelik, Maryna Er Gorbach, Kida Khodr Ramadan, Terry Chor, Laura Lehmus, Valerie Bert ve Kamran Rasoolzadeh'den oluşacak. Kısa Metraj jürisinde ise Ali Tanrıverdi, Tim Seyfi, Lila Gürmen, Eldiar Madakim ve Fesih Alpagu yer alacak. Belgeselde Hayriye Savaşçıoğlu, Atsuko Suetomi, Kadir Kaymakçı, Adzhibaev Ibadylla ve Farhan Umedaly jürilik yaparken festivalin Yeşilçam Jürisi Mehmet Güleryüz, Burhan Gün ve Çiğdem Vitrinel olacak. Antakya 11. Uluslararası Film Festivali'nde Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu'nun yanı sıra Festival Yürütme Kurulu; Av. Ali Bilgin, Av. Adnan Eryılmaz, Adnan Mansuroğlu, Mimar Faruk Yeşiloğlu, Sanat Yönetmeni Gülriz Fırat Topuzoğlu, Festival Danışma Kurulu Üyeleri; Dr. Ali Genç, Dr. Cenk Sezgin, Dr. Hakan Dikmen, Dr.Öğr.Üyesi Mesut Aytekin, Nazif Tunç, Nejat Şener, Rıza Kıraç, Prof. Dr. Semir Aslanyürek, Prof. Dr. Şükrü Sim, Genel Koordinatör Atakan M.Metin, Kurumsal İletişim Direktörü Tülin Selçuk, Organizasyon Direktörü Ömür Irmak, Sponsorluk İlişkileri Direktörü Ali Cihan Eren görev yapacak.

Geçen yıl zirvede Klondike yer almıştı

Geçen yıl düzenlenen Antakya 10. Uluslararası Film Festivali Altın Defne Ödüllerinde Ulusal Uzun Metraj kategorisinde en iyi film seçilen Klondike ayrıca Maryna Er Gorbach ile en iyi yönetmen, Svyatoslav Bulakovskiy ile En İyi Görüntü Yönetmeni, Oksana Cherkashyna ile En İyi Kadın oyuncu ve en iyi kurgu ödüllerini almıştı. Atilla Dorsay ve Leman Dorsay’ın yeni kitaplarını tanıttıkları imza günü ile Ceyhan Kandemir ‘in yönettiği “Ruhun Lekesi” ve Mehmet Fatih Destegüloğlu’nun yönettiği “Sebepler ve Yollar” filmleri dünya ve Türkiye prömiyerlerinin yapıldığı Antakya 10. Uluslararası Film Festivali'nde 85 filmin gösterimi halka açık ve ücretsiz olarak yapılmıştı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam