reklam
reklam

Ekonomiye katkı sağladı

Eklenme Tarihi: 6 Eylül 2023, Çarşamba - 22:40   Okunma Sayısı: 50304
Avrasya Bölgesi’nin en büyük kozmetik fuarı olan 18. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı – BeautyEurasia, 26 ülkeden 453 katılımcı ile İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

ICA Events tarafından düzenlenen Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia, kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinin temsilcilerini İstanbul'da bir araya getirdi. 82 ülkeden 600’ün üzerinde profesyonel satın almacının ağırlandığı fuarda, 5 bin 387 satın almacı yer aldı. Dünyanın önde gelen birçok seçkin kozmetik ve güzellik markasının yer aldığı BeautyEurasia, geçen seneye göre ziyaretçi sayısını yüzde14 arttırarak, yüzde27’si uluslararası olmak üzere, toplamda 128 ülkeden 19 bin 799 ziyaretçiyi ağırladı. Fuara yabancı ziyaretçilerin katılım oranı geçen seneye göre yüzde 10’luk bir artış gösterdi. Türkiye ve Avrasya’nın lider sektör ve iş birliği platformu BeautyEurasia; Rusya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Hindistan, İtalya, İsviçre, Ukrayna, Japonya ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere toplamda 453 yerli ve yabancı firmanın aralarında bulunduğu birçok ülkeden katılımcıyı ağırladı. Fuar; katılımcılarına ve ziyaretçilerine yeni iş ve iş birliği fırsatları yakalamasına katkı sağlarken, kişisel bakım ürünleri, parfüm ve deodorantlar, kuaför ekipmanları, renkli kozmetik ürünleri, temizlik ve hijyen ürünleri, bebek hijyen ürünleri, tırnak bakımı ürünleri, saç bakım ürünleri, paketleme ve etiketleme makineleri, peruk-kaş-kirpik, epilasyon cihazları gibi sektörün en kilit ürün gruplarına da yer verdi.

Fuar yeni ihracat fırsatları oluşturdu

Fuarın yeni iş birliği ve ihracat fırsatları için zemin hazırlamasının ötesinde bir misyona sahip olduğunu dile getiren BeautyEurasia Fuar Direktörü Filiz Mehmedova , ''BeautyEurasia, sektörün yol haritasını çizmeye bu yıl da başarıyla devam etti. Yeni ihracat fırsatlarına ev sahipliği yapan BeautyEurasia, bu yıl özellikle yurt dışından gelen çok güçlü talep ve ilgi ile karşı karşıya kaldı. Saç, makyaj, tırnak, epilasyon ve kişisel bakım trendlerinin ve işin püf noktalarının paylaşıldığı fuar stantlarında ayrıca teknikler ve ürünler hakkında da katılımcı ve ziyaretçilere bilgiler verildi'' dedi. Kozmetik ihracatının ilk çeyrekte epilasyon ürünleri hariç tüm ürün gruplarında artış gösterdiğine vurgu yapan Mehmedova, sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye kozmetikte önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkarken, ilave tedarik talebi de yükseldi. 2023 yılının ilk çeyreğine baktığımızda, kozmetik sektöründe Türkiye’nin genelde ve birçok sektör ortalamasının üzerinde ihracat artışı sağladığını görüyoruz. Bu gelişmeler ışığında, 2023 yılının ilk çeyrek döneminde ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,1 artan ve 652,3 milyon dolara yükselen bu sektörde, BeautyEurasia güçlü bölgesel ağı ile Türkiye için yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları oluşturdu. 18 yıldır Türkiye’nin tek kozmetik fuarı olarak bu yıl da 128 Ülkeden 19.799 ziyaretçinin katıldığı BeautyEurasia ile sektörün gelişimine ve ekonomiye katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz”

Üç gün boyunca fuar büyük ilgi gördü

Kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinin Türkiye ve Avrasya bölgesindeki lider fuarı BeautyEurasia, 3 gün boyunca yoğun ilgi gördü. Kişisel bakım ürünleri, parfüm ve deodorantlar, kuaför ekipmanları, renkli kozmetik ürünleri, temizlik ve hijyen ürünleri, bebek hijyen ürünleri, tırnak bakımı ürünleri, saç bakım ürünleri, paketleme ve etiketleme makineleri, peruk-kaş-kirpik, epilasyon cihazları gibi sektörün en kilit ürün grupları BeautyEurasia’da yer aldı. Katılımcılarla, satın almacıların buluştuğu ve iş ortaklıklarının kurulduğu fuarda, ziyaretçiler makyaj, protez tırnak, cilt bakım uygulamaları başta olmak üzere; birçok ürün grubunu deneyimleme fırsatı buldular.

Katılımcılar ilgiden memnun kaldı

BeautyEurasia 2023'e katılan firmalar üç günün sonunda fuardan son derece memnun ayrıldılar. Fuarındaki ziyaretçilerden son derece memnun kaldıklarını belirten MG International Fragrance, '' Birçok coğrafyadan yeni yüzlerle tanıştık ve hepsi profesyoneldi. İlk kez düzenlenmesine rağmen BEAUTYISTANBUL fuarı çok başarılıydı ve İstanbul'da önemli bir geleceğe sahip olacağı kesin. Önümüzdeki yılı da kesinlikle tekrar katılacağız. Önümüzdeki sene çok daha fazla katılımcı olacak ve büyük ihtimalle fuar bu alana sığmayacaktır'' diye konuştu. Fuarında farklı bölgelerden gelen birçok profesyonel ziyaretçi ile görüştüklerini dile getiren Farmen & Vitality's, ''Dürüst olmak gerekirse, bu fuar çok iyi organize edilmiş ve fuardan oldukça memnunuz. Fuardaki ziyaretçilerin sayısı ve kalitesi oldukça yüksekti ve organizasyon ekibini mükemmel çalışmalarından dolayı kutlarım. Oldukça fazla olan kaliteli ziyaretçi sayısından dolayı tüm potansiyel müşterilerle görüşmek için yeterli zaman bulamıyoruz. Gelecek yılki fuarda da kesinlikle tekrar yer alacağız ve bu başarılı fuarı İtalya'daki meslektaşlarımıza da önereceğiz'' ifadelerini kullandı. 'Ticari anlamda fuardan çok memnun ayrıldıklarını söyleyen Verona Professional, ''Birçok ziyaretçinin profesyonel olarak soru sorması ve ticari anlamda ürünlerimizle yoğun olarak ilgilenmesi bizi fazlasıyla mutlu etti. Bu yıl için hedeflerimize rahatlıkla ulaştık ve gelecek yıl için tekrar katılmayı düşünüyoruz. Organizasyon ve her şeyden fazlasıyla memnun kaldık'' dedi. Fuarın kendileri için çok verimli ve başarılı geçtiğine dikkat çeken Evyap, ''Temel hedefimiz markalarımızı potansiyel müşterilere ve mevcut partnerlerimize tanıtmaktı. Fuarda tüm hedeflerimize ulaştığımızı kolaylıkla söyleyebilirim. Birçok farklı ve uzak coğrafyadan ziyaretçilerin bir noktada toplanması çok büyük bir avantaj oldu'' şeklinde konuştu.

Anketler fuara damgasını vurdu

Üç gün süren fuara ziyaretçi ve katılımcı anketleri damgasını vurdu. Ziyaretçilerin yüzde 90'ı fuarda yer alan katılımcıların ve ürünlerin sayılarından ve kalitelerinden memnun olduklarını belirtirken, yüzde 86'sı fuarda görüştükleri firmalarla anlaşma yapacaklarını ifade etti. Ziyaretçilerin yüzde 94'ü BeautyEurasia İstanbul fuarını başka firmalara da tavsiye edeceğini söylerken, yüzde 95'i önümüzdeki yıl fuarı tekrar ziyaret edeceklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 99'u fuarın kalitesinden memnun olduklarını belirtirken, yüzde 96'sı fuarın yıllık planlarında önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Katılımcıların yüzde 91'i önümüzdeki yıl için tekrar katılmak istediklerini söylerken, yüzde 92'si kısa süre içerisinde fuardan sonuç almayı beklediklerini belirtti.

 

Organizatör firmanın fuardan 2 ay önce kendisine ulaştığını ve fuara davet ettiğini söyleyen Sloven Marmorni Obok Doo, ''Slovenya'daki Türk Büyükelçiliği de tarafıma fuar ile ilgili ulaştı. Temel hedefimiz Türk firmalar tarafından üretilen özel etiketli ürünler aracılığıyla kozmetik ticaretinde büyümekti. Bizim için fuar oldukça tatmin ediciydi ve firmaların birçoğu ile görüşebildik. Gözlemlerimize göre firmaların sayısından çok kalitelerine odaklanılmış. Kesinlikle önümüzdeki yıl da fuarını ziyaret edeceğiz'' diye konuştu. Fuara Türkiye'den dağıtım zincirine yeni ürünler bulmak adına geldiğini söyleyen Uganda'dan Beauty Choice Centre Ltd, ''İstanbul yeni bir fuar olabilir. Fakat çok başarılı ve çok iyi organize edilmiş. Zannediyorum ki her zaman bu fuara geleceğim'' dedi. Katılımcıların kalitesinin oldukça yüksek ve fuarın tüm kitlesinin son derece profesyonel olduğunun altını çizen İran'dan Oodi Trading, ''Türkiye endüstrisi ve ürünlerin kalitesi Avrupa standartlarına ulaştı. Ziyaretçi profili ise oldukça etkileyeci, konakladığım otelde bile 25 farklı ülkeden profesyonel ziyaretçiler bulunuyor. BEAUTYISTANBUL fuarına ziyaretim oldukça verimliydi ve 2020 yılında tekrar burada olmayı ümit ediyorum'' diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam