reklam
reklam

Oyuncak Müzesi ile çocukluğumuza duygusal bir yolculuk

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 158023


İSTANBUL-

Oyuncaklar her çocuğun hayatında önemli yer tutar. Bebeklik döneminden çocukluk dönemine kadar çeşitli oyuncaklarımız olmuştur ve bu oyuncaklar gelişimiz ve hayallerimiz için bize yoldaş olmuşlardır. Kız çocuklarının ilgisini bebekler, minyatür ev eşyaları, çeşitli süs eşyaları, biblolar çekerken erkek çocuklarının ise arabalar, misketler, askerler ve elektronik oyuncaklar ilgisini çeker. Her bir çocuk kendi kişiliğini yansıtan oyuncağa ilgi duyar ve hayallerini bu oyuncaklar ile gerçekleştirmeye daha da geliştirmeye çalışırlar. 
Bizim gibi dünün çocuğu bu günün Şair ve Yazarı Sunay Akın, oyuncaklara olan ilgisini hiç kaybetmeden 20 yılda dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan antikacılardan ve açık arttırmalardan topladığı birbirinden özel oyuncakların bulunduğu İstanbul Oyuncak Müzesi’ni 23 Nisan 2005 yılında tüm çocukların ilgisine açmıştır.  Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklar
 kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunmaktadır.
Bu tarih kokan ve sizi çocukluğunuza götürecek müzeyi hala ziyaret etme fırsatı bulmadınız ise size güzel bir fırsat. Tam da 23 Nisan Haftası’nda çocukların bu en güzel bayramında sizler de onlarla birlikte çocuk olmak ve oyuncaklarla tarihe bir yolculuk yapmak isterseniz İstanbul Oyuncak Müzesi’ni 22 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Sunay Akın’ın oyuncak müzesi en güzel parçalarıyla Tepe Nautilus’a geliyor. Evcilik oynadığımız bebeklerden kurşun askerlere, metal arabalardan misketlere, yüz yaşında teneke oyuncaklardan porselen bebeklere birçok oyuncak bu özel müzede günümüzün çocuklarına ve çocuk kalanlara sergilenmek üzere görücüye çıkıyor. Eminim ki müze, içeriye adımınızı attığınız anda geçmişe keyifli ve duygusal bir yolculuk yapacağınız hatta anılarınızı canlandırmakla kalmayacak çocuğunuzla yada minik sevdiklerinizle aranızda özel bir bağ kurmanıza da fırsat sağlayacaktır.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam