reklam
reklam

Spor bizim işimiz

Eklenme Tarihi: 9 Mayıs 2023, Salı - 23:50   Okunma Sayısı: 38159
Bir dönem Türk sporuna damgasını vurmuş ve Cumhuriyet tarihimizin en başarılı spor adamlarının başında gelen, İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Vedat Bayram ile Türk sporunun dünü, bugünü ve yarınını konuştuk.

İYİ Parti; Genel Başkan Danışmanı, Spor Kurulu Başkanı, 1.Bölge Milletvekili Adayı Vedat Bayram'ı sporun içerisinde olup ta tanımayan yoktur. Özellikle 1996-2003 yılları arasında görev yaptığı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevindeyken, Türk sporuna hizmet eden pek çok projeye imzasını atmış bir isim olan Vedat Bayram ile yollarımız, İYİ Parti Spor Kurulu'nun Üsküdar ve Kadıköy ilçelerindeki amatör spor kulüplerini bir araya getiren kahvaltı programında kesişti. Galatasaray Spor Kulübünde idarecilik yaptığım yıllarda, pek çok kez makamında ziyaret edip, sohbet etme imkanı bulduğum Vedat Bayram abimizi yeniden aynı heyecan, aynı spor sevgisi, aynı hizmet arzusuyla görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Kadıköy Koşuyolu'ndaki Moon Shine Cafe & Restaurantın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Üsküdar ve Kadıköy ilçelerindeki Amatör Spor Kulüplerinin başkanları ve Yöneticileri katıldı. İstişare toplantısında; İYİ Parti Spor Kurulu başkan yardımcısı ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Yasin Koç ve Üsküdar Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Onur Çukurlu da hazır bulundu. İstişare toplantısında söz alan Üsküdar Kulüpler Birliği ve Valide Tayfunspor Başkanı Mustafa Gürlü, Tunusbağı Spor Kulübü Başkanı Tansu Açabey, Doğan Güneşspor Başkanı Şeney Duru, Göztepe Hilal Spor Başkanı Süleyman Filiz ve Kirazlıtepe Başkanı Mehmet Ayvaz Amatör Spor Kulüplerinin yaşadıkları sorunları Vedat Bayram ve İYİ Parti Spor Kurulu ile paylaştı.

'Başarılı ve kaliteli yıldız sporcular yetiştireceğiz'

Temel hedeflerinin fiziksel olarak daha aktif ve yaşam boyu sporu benimseyen zinde, sağlıklı ve kuvvetli bir toplum oluşturmak olduğunun altını çizen İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Vedat Bayram, dünyaca üstün, başarılı ve kaliteli yıldız sporcular yetiştirmek amacıyla bilimsel temellerle onların yeteneklerini tespit etmek, doğru branş yönlendirmesi yapmak ve yeni nesil antrenör eğitimi ile takip etmek olduğunu söyledi. Gençlik ve sporun birlikte ifade edilmesinin temelinde zindelik ve sağlamlık olgusu olduğuna dikkat çeken Bayram, sporun sadece biyolojik bir yaş aralığını hedef almadığına değindi. Bayram, İYİ Parti olarak bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda zinde bir toplum anlayışı temel alınarak sporun evrensel diline entegre olma gerekliliğinin en önemli vizyonları olduğuna vurgu yaptı. Yetenekleri daha önceden tespit edilmiş gençlerin okul, aile ve kulüp üçgeninde birleştireceklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı,Vedat Bayram, ''Yetenekleri önceden beden eğitimi öğretmenleri ile tespit edeceğiz. Onları semt kulüplerine yönlendireceğiz. Ailenin de işin içine girmesiyle, ayaklar tamamlanmış olacak. Biz gençlerimiz yetiştireceğiz. Yabancı sporculara verilen paralara yazık. Yeteneklerimizin erkenden tespiti çok önemli'' diye konuştu.

'Olimpiyat planı bozuldu'

Toplumda fair play ve olimpizm anlayışlarını teşvik etmenin önemine değinen İYİ Parti Spor Kurulu Başkanı Vedat Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne işlerlik kazandırmak ve olimpiyatların Türkiye'ye kazandırılması için tüm devlet imkanlarını, sivil toplum örgütlerini, uzman görüşlerini ve sektör paydaşlarını seferber edeceklerini söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadının, futbol maçlarının oynanması için değil, Olimpiyatın İstanbul'a alındığında Atatürk Havaalanından alınan kafilerin toplanacağı, etrafına yapılacak tesislerde konaklayacağı, müsabakalarını yapacakları bir yer olarak inşa edildiğini hatırlatan Bayram ''Olimpiyat planını ne yazık ki bozdular. Atatürk Havaalanı nerede? Sporular nereye inecek. Nerede toplanacaklar? Olimpiyat projesi eksik kaldı'' diye konuştu

'Biz sporun yönetimine talibiz'

İYİ Parti Spor istişare kurulunun çok değerli akademisyenlerden oluştuğuna dikkat çeken İstanbul Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Vedat Bayram, ''Spor bizim işimiz. Sporu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Türk sporunun yönetilmesine talibiz. Spor Yasası çıkartıldı. Ancak profesyonellerle, amatörleri birbirinden ayırmak lazım. Amatör Spor kulüplerinin sorunlarını en iyi biz biliyoruz. İstanbul İl Müdürü olarak görev yaptığım dönemde Türk sporuna çok önemli tesisler kazandırdık. Çok önemli projelere imza attık. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nce İstanbul'daki spor tesislerini artırmaya yönelik '100 Gönüllü 100 Tesis' adlı proje de bunlardan birisi. Biz bu tesisleri imkanlar yokken, para yokken yaptık. Son devamı gelmedi. Ne yazık ki Türk sporu iyi yönetilmiyor. Biz yarım kalanları tamamlamak için buradayız'' şeklinde konuştu.

'Eski başarılar nerede?'

Türk sporunda görev yaptıkları yıllarda çok önemli uluslar arası başarılara imza atıldığını hatırlatan 25.dönem Milletvekili Vedat Bayram, 'O eski başarılar şimdi nerede' diye sordu. Basketbol'da 12 Dev Adam'ın, Halter'de Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun, Atletizm'de Süreyya Ayhan ve Semra Aksu'nun, Futbol'da A Milli takımın ve Galatasaray'ın başarılarının, Güreşte hemen her sıklette alınan madalyaların tekrarlanamadığına dikkat çeken Bayram, '' 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final oynayan Türkiye A Milli futbol takımımız o yıl sıralamada 10'unculuğa kadar yükselmişti. Şimdi ise FIFA listesinde 44.sıradayız. Bu düşüşün sorumlusu kim? Kimler Federasyon başkanı yapılıyor. Kulüplerin bu işe el atıp, kendilerini en iyi yönetecek ismi belirlemesi gerekir. Bu iş atama ile olmaz. Liyakat sahibi kişiler Federasyon başkanlığı yapmalı. Her şeyin başı liyakat. Liyakat olmadan, başarı beklenemez'' diye konuştu.

'Sistem yok, yönetim eksik'

Türk sporunun asli meselesinin yönetim eksikliği olduğuna vurgu yapan İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Vedat Bayram, Atatürk'ün 3530 sayılı yasayla kurduğu BTGM teşkilatının mahallelere kadar inilen mükemmel teşkilat yapısının daha da modernleştirerek hızlandırılması yerine, bu yapının 2004 yılından itibaren 'Özerk Federasyon' popülizmi ile bozulduğunun altını çizdi. Burada sorumlu olan liyakatsiz idareciler olduğunu söyleyen Bayram, ''Göreve gelen Spor Bakanları sistemi kuramadı. Sizin iyi bir Spor Bakanınız varsa, iyi bir il spor müdürünüz varsa, spor kulüplerinin de sorunları olmaz. İYİ Parti Spor Kurulu olarak hedef ve vazifemiz öncelikle bu bozulan sistemi ivedilikle çağa uygun olarak yapılandırmak olacaktır'' dedi.

'Sporcu fabrikası kuracağız'

İYİ Parti programında var olan ve şimdi yapıyoruz dedikleri halde bir türlü becerilemeyen bize ait 6-14 yaş grubunda her branşta yetenek tespiti ve 'yıldız sporcu' projemizle ülkede tüm branşlarda sporcu fabrikası çalışmalarımızı tüm yönleriyle hayata geçireceklerini söyleyen İYİ Parti; Genel Başkan Danışmanı Vedat Bayram, ''Burada temel farkımız sadece yetenek tespiti değil, yeteneklerin performans sergilemesini doğrudan etkileyen tüm süreçleri yönetmek, yani fiziksel, zihinsel, yapısal, bilişsel, kültürel, çevresel ve eğitim gibi faktörleri bütünleşik bir yaklaşımla, sistematik olarak yönetmek olacaktır'' diye konuştu.

'Sporda sponsorluğa önem vereceğiz'

Sporda sponsorluk ve Türk sporuna tesis kazandırmak gayretleri içinde olacaklarına vurgu yapan İYİ Parti Spor Kurulu Başkanı Vedat Bayram, ''Sponsorlara vergi muafiyeti getirilecek, tesis yaptıran hayırsever yurttaşların isimleri tesislere verilerek onurlandırılacak. Geçmiş yıllarda sponsorlukların Türk spor için ne kadar önemli, olduğunu, ne denli ses getirdiğini yakından gördük. Sponsorlukları teşvik edeceğiz. Daha çok şirketin sporun içine girmesini sağlayacağız. Bir çok şirketin sahibi, zaten sporu seviyor ve sporun içinde olmak istiyor. Bir çok spor kulübün sahibi de zaten iş adamları. Bu insanları bulup Türk sporuna kazandıracağız. Sponsorluklar sayesinde özellikle Amatör spor kulüpleri önemli bir gelir elde etmiş olacak'' dedi.

'Sporun birleştirici yanı önemli'

Türk milletinin farklı kesimlerini spor yoluyla bir araya getirerek birbirlerini tanımalarını sağlamak ön yargıların yıkılması ve sosyal bütünleşmenin sağlanmasını en temek ilkelerinden olarak gördüklerini söyleyen İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Vedat Bayram, ''Ülkemizde başarılı spor branşların uluslar arası organizasyonlarının ülkemize getirilmesi o spor branşının gelişimi için doğru buluyoruz. Zaten bu tür organizasyonlara talip olmamak, almak için gayret göstermemek hata. Ancak görsel amaçlı, ticari amaçlı organizasyonları getirmek, zaten suiistimalin bir  yolu. ''Ülkemizin her yerinde hem halkın, hem de faal sporcuların her türlü sporu yapmasına imkan sağlayan Besyo ve Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarının istihdam edileceği tesisler kuracağız'' şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam