reklam
reklam

MECİDİYEKÖY LİSESİ MEZUNLARI GELENEKSEL KIŞ YEMEĞİ

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2022, Pazartesi - 10:46   Okunma Sayısı: 137572
Pandemi sonrası üç yıl aradan sonra MECİDİYEKÖY LİSESİ MEZUNLARI hasret giderdi.

Hepimiz birer yetişkin olup geriye dönüp baktığımızda okul yılları ve anılarımız gözümüzde canlanır birer birer. İlk  ve orta okul yılları çocukluk dönemine geldiği için anılar ya az ya da silik bir şekildedir ama lise yılları öyle mi?

Liseli olmak '' Ben artık büyüdüm'' demekti. Bir birey olduğumuza anlamaya çalışmak ve geleceğimizi oluşturmanın çabasına başlamak. Dersleri biraz aksattığında zayıf not ile karşılaşmaktı. Güzel arkadaşlıklar kurup yıllarca anılacak ve unutulmayacak güzel anılar biriktirmekti.  Acısı ve tatlısı ile bitirilen lise ve yaklaşan üniversite sınavı kaygısı ile hayatın ilk gerçek sillesini yemekti. Bu dönem, hayatın bir dönüm noktası olduğunu ve okul yıllarının sonuna yaklaşıp artık yaşamının sonuna kadar onu geçindirecek ve hizmet verecek işinin öğrenimini göreceği üniversite yılları gelip çatmıştı. Şimdi lise yıllarına ait son bir mutluluk vardı o da mezuniyet günü idi. İple çekilen gün gelip çattığında tüm arkadaşlar orada olup bir kaç yıl birlikte emek verdikleri  lise yıllarından, hep bir arada kutlayacakları veda gecesi ile ayrılacaklardı. Bu güzel günde tüm arkadaşlar  birbirleri ile tekrar buluşmaya ve birbirlerini unutmamaya söz vererek hüzünlü veda ederler.

Üniversite hayatı ile ayrılan arkadaşlar, her biri bir yaşam nücadelesi ile farklı yerlere savrulsalar da o lise yıllarındaki arkadaşlıklar ve anılar asla unutulmaz. Birbirlerine yakın olan arkadaşlar, gerek sosyal medyadan gerekse birbirlerinden diğer arkadaşlarına ulaşırlar ve toplanmaya başlarlar. ilk başlarda küçük sayıda toplanmalar, birinin diğerine haber vermesi ve ulaşabildikleri arkadaşlar ile sayı giderek artar ve artık her yıl geleneksel toplantılar yapılmaya başlanır. Hatta okul komitesi oluşturulup pilav günü ve geziler tertip edilir. Arkadaşlığın ve sevginin, unutulmaz anıların olduğu lise yılları tekrar tekrar toplanılan güzel günlerde yad edilir ve özlem giderilir.

Bizler de  Mecidiyeköy Lisesi mezunları olarak komitemiz eşliğinde her yıl düzenlenen geleneksel pilav günümüze pandemi sebebi ile üç yıldır katılım sağlayamamıştık ve birbirimizi çok özlemiştik.

Bu yıl üç yıllık hasretin ardından MECİDİYEKÖY LİSESİ MEZUNLARI'nın 4 Aralık günü özlemi duyulan okulumuzun bir projesi "Geleneksel Kış Yemeği " Galata Olympo' ta gerçekleştirildi. Bir araya gelmenin, bir arada durabilmenin, birliğin, sevginin, dostluğun ve eğlencenin doruk olduğu bir gece geçirdik.

Başkan  Ünal Karataş: ''Emeği geçen KOMİTE arkadaşlarıma şahsım ve mezun arkadaşlar adına teşekkür ederim. En kısa zamanda GEZİ yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Her yıl olduğu gibi bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan ben ve arkadaşlarım, Ayşe Davran, Yusuf Yurteri, Sema Demirtaş, Ünal Karataş, Nurdan Duymaz, Özkan Efecan, Birdal Aydın, Nurten Demirtaş, Birdal Allahverdi, Müzeyyen Akça, Didem Keçeci, Gülay Büyükgöksu, Zeynep Elmas, Perihan Erdem, Mustafa Aksoy, Emine Ergün, Tülay Karayılan, Hüseyin Altan, Güzin Pişkin, Hilal Gülbahar, Emine Bauer, Reha Baykal, Nagihan Baykal, Ersan Göktepe, Naci Koç, Demir Parscan, Gülşen Anıl ve bir çok arkadaşımız bizlerle oldu.

Pandemi sonrası  tekrar bir araya gelmenin ve özlem gidermenin bolca sohbet edip eski güzel anıları yad etmenin mutluluğunu yaşadık hep birlikte.

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu günün de sonu geldi ve en kısa sürede tekrar bir araya gelmek ve bir gezi düzenlemek için sözleşerek ayrıldık.

Ben ve arkadaşım Sinan Beratlıgil de eski arkadaşlarımızla olmaktan mutluluk duyduk ve en kısa sürede tekrar bir arada olmak ümidiyle hepsine selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. 

 

Mecidiyeköy Anadolu Lisesi 1960-1961 yılında ortaokul olarak kurulmuş olup, bölgenin ihtiyacına cevap vermek için 07.06.1966 yılında ortaokul ve liseye dönüştürülmüştür.

1960-1961 ders yılında Şişli Ortaokuluna bağlı halde öğretime başlamış, 01.11.1961 tarihinde müstakil hüviyetine kavuşarak Mecidiyeköy Ortaokulu adını almıştır. 1961-1962 ders yılında 8 şube halindeyken ertesi yıl ihtiyaca uygun olarak kapasitesi genişletilip 16 dersliğe kavuştu. Bu tarihten sonra yıkılan Ali Sami Yen Stadının yan tarafında 5 odalı bir barakada öğretime devam etmiş 1963-1965 yılları arasında şube sayısı 20ye çıkarılmıştır.

Mecidiyeköy Semtinin çok hızlı gelişimi ihtiyacı karşılayamadığı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugünkü bina yapılmıştır. 05.10.1965 yılında yeni binasında öğretime hizmet veren okulumuz semtte lise bulunmaması nedeniyle ortaokul ve lise olarak eğitime devam etmiştir.

Eğitim sistemindeki değişiklikten dolayı 1993-1994 öğretim yılı başından itibaren ortaokul kısmı ayrılarak Mecidiyeköy Lisesi olarak eğitime devam etti. Aynı yıllar içerisinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü açılarak, bu sistemin değişmesine kadar çok sayıda mezun vermiştir.  Değişik dallarda alınan Şişli İlçe başarılarının yanında İstanbul genelinde de üst derecelerde yer almıştır.

2010-2011 eğitim öğretim yılı itibarı ile Anadolu Lisesine dönüştürülen okulumuz, 16 Anadolu, 9 Genel lise şubeleri ile eğitim ve öğretim hizmetine devam etmektedir.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: Emine Kalyon AVCI -Sinan BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam