reklam
reklam

8.hafta sekizde 8 yaptılar

Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2022, Cumartesi - 23:56   Okunma Sayısı: 59540
Bölgesel Amatör Lig BAL'da 8. hafta heyecanı yaşandı. İstanbul ekiplerinin sekiz galibiyet elde ettiği hafta Küçükçekmece Sinopspor ve Silivrispor sekizinci maçlarından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bölgesel Amatör Lig BAL'da 3.Lige çıkma heyecanı 8.hafta maçlarıyla devam etti. Kartalspor liderliği devrederken, Küçükçekmece Sinopspor,  Sultanbeyli Belediyespor ve Silivrispor gruplarında ilk sıradaki yerlerini korudular. İstanbul ekipleri bu hafta biri hükmen olmak üzere sekiz galibiyet elde ederken, beş beraberlik ve 2'de mağlubiyet aldılar. Altı İstanbul takımı birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçların biri beraberlikle sonuçlanırken, 2'sinden ev sahibi, 3'nden ise deplasman takımları galibiyetle ayrıldı. Gol krallığında Ermaş Muğlaspor'dan Ender Acar ilk sırada bulunuyor. Vefa'dan Yılmaz Çoşkunçay 7 gol, Silivri'den Muhammet Yeşilyurt, Büyükçekmece Mimaroba takımından Okan Demir, Küçükçekmece Sinop takımından Osman Atalay Demirtaş 6'şar golle sıralanıyorlar. Toplam 14 grupta süren mücadelelerde; Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfat, Kahraman Maraş İstiklal, Trabzon ekibi DSİ Karadeniz, Tokat temsilcisi Niksar Belediye, Zonguldak ekibi Kozlu Belediye, başkent takımı Sincan Belediye, Adana 1954 Futbol Kulübü, Antalya temsilcisi Kumluca Belediye ve İzmir ekibi Viven Bornova Futbol Kulübü gruplarında ilk sırada yer alıyor. Haberimize İstanbul takımlarının mücadele ettiği grupların analizleri ile devam ediyoruz.

Kartal liderliği devretti

BAL 10.grupta haftaya averajla lider giren Kartalspor, İzmir deplasmanında Aliağa Futbol ile golsüz berabere kalınca, Salihli Belediye'yi 6-1 yenen Yunus Emre Belediye ilk sıraya yükseldi. Üç kırmızı kartın çıktığı Aliağa-Kartal maçında her iki takım da yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirmediler.  Üst üste aldığı üç galibiyetten sonra son iki maçından beraberlikle ayrılan Kartalspor, liderin 2 puan gerisinde üçüncü sıraya geriledi. ÖzÇamdibi'ni 2-1 yenen Alaçatı ise ikinci sıraya yükseldi. Bağcılar evinde  Saruhanlı Belediye'yi Hamza Tosun, Doğan Seçkin Şavkın, Yasin Demirci, Emirhan Atilla ve Uğurcan Arslantürk'ün golleriyle 5-0 yenerek 4.galibiyetini aldı. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sultangazispor, ligin dibine demir atan nagalip Ortaköy'ü Yunus Topla ve Burhan Demir'in golleriyle 2-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Ligin ilk haftasından sonra galibiyete hasret kalan Gazi Mahallesi, Manisa deplasmanında Sanayi Yıldızspor ile 2-2 berabere kaldı. Orta hakem Şevket Can Arslan'ın üç penaltı kararı verdiği maçta ev sahibi takım Serdal Öz'ün penaltı golüyle öne geçti. İki dakika sonra bu kez Gazi adına Alaaddin Kara penaltı vuruşunu gole çevirdi ve skora denge geldi. İlk yarının son dakikalarında İstanbul ekibi bu kez kazandığı penaltıyı Ekrem İlbeyi ile gole çevirdi. 79'da Nurullah Ası'nın golü 2-2'lik skoru belirledi.

Küçükçekmece 8.maçından da galip ayrıldı

BAL 11.grubun yenilgisiz lideri Küçükçekmece Sinop, deplasmanda Bilecik 1969'u 16.dakikada Abdülkadir Oruçoğlu ve 39'da Umut Aslan'ın golleriyle 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin tek golü 59'da Atahan'ın penaltı vuruşundan geldi. En yakın takipçisi Vefa'nın 7 puan önünde ilk sırada bulunan sarı-lacivertliler 8.maçından da galip ayrılmış oldu. Rakip filelere 20 gol gönderen Sinop kalesinde sadece 4 gol gördü. Geçen hafta Bilecik beraberliği ile yara alan Vefa, evinde Hendekspor'u Yılmaz Çoşkunçay, Hüseyin Kaya ve Melih Nişancı'nın golleriyle 3-1 yenerek ikinci sıraya yükseldi. Üst sıraları hedefleyen Bahçelievler, grup sonuncusu puansız Modfen ile 1-1 berabere kaldı. Alemdağ'da oynanan maçta Modafen, Samet Gelmez ile öne geçse de, Mert Tolun'un golü kırmız-siyahlıların ilk galibiyetini almasına engel oldu. İlk yedi maçını kaybederek puana hasret kalan Modafen bu beraberlikle ligdeki ilk puanını almış oldu. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918 evinde Çerkezköy 1911 Doğanspor'a 3-1 yenildi.

Sultanbeyli Belediye üç puanı tek golle aldı

BAL 12.grupta haftaya lider giren Sultanbeyli Belediye deplasmanda Bozcaada'yı Gökhan Kılınç'ın 58.dakikada attığı golle 1-0 yendi. 8.maçında 7.galibiyetini elde eden Sultanbeyli temsilcisi en yakın takipçisi TKİ Tavşanlı Linyit'in 3 puan önünde liderliğini sürdürdü. Kütahya temsilcisi Tavşanlı ise deplasmanda Büyükçekmece Mimaroba  engeline takıldı. 25.dakikada Oğuzhan Türkmen'in penaltı golüyle öne geçen konuk ekip, 80'de Suat Mede'nin golüne engel olamadı. Taraflar sahadan birer puanla ayrılırken, İstanbul ekibi 13 puanla 4.sırada yer aldı. Tavşanlı yenilgisiyle büyük yara alan Kuştepe'de puan kayıpları bu hafta da devam etti. Kırmızı-siyahlılar evinde İstanbul Beylikdüzü'ne 3-1 yenildi. 1-1 beraberlikle devam eden maçın 86.dakikasında Talha'nın kendi kalesine attığı golle konuk ekip öne geçti. 90+4'de Yusuf Furkan Çoşkun ile bir gol daha bulan Beylikdüzü sahadan 3-1 galip ayrıldı. Ligin en alt basamağında yer alan Kuruçeşme ise deplasmanda 1966 Edremit'e 2-0 yenildi.

Silivrispor dolu dizgin

BAL 13.grupta lider Silivrispor, evinde Bayrampaşa Teknik'i 15.dakikada Bahadır Bilen'in kafa golüyle 1-0 mağlup ederek 8'de 8 yaptı. Oynadığı tüm maçları kazanarak puanını 24'e yükselten kımızı-lacivertlile en yakın takipçisi Doğugücü'nün 6 puan önünde zirvede yer alıyor. İkinci sıradaki Doğugücü deplasmanda Görükle İpekspor'a 1-0 mağlup olunca liderle arasındaki puan farkı da 6'ya çıkmış oldu. Kavaklıspor ligden çekildiği için Beylerbeyi 1911 haftayı hükmen galibiyetle tamamladı. Son üç maçından 7 puan çıkartan ve gol yemeyen Haliç, deplasmanda Sancaktepe'yi Kaan Bulut ve Çağatay Çengeloğlu'nun golleriyle 2-1 yendi. 

Gebzespor liderliğe yükseldi

BAL 14.grupta haftaya lider giren İnegöl Kafkas Spor, deplasmanda Feriköy ile 2-2 berabere kalınca, Akhisar Demir'i deplasmanda 2-0 mağlup eden Gebzespor dört hafta sonra yeniden liderliğe yükseldi. Zirve yarışından kopmak istemeyen Feriköy, mutlak galibiyet için çıktığı İnegöl Kafkas maçından beraberlikle ayrıldı. Henüz 3.dakikada İsmail Şahin'in golüyle yenik duruma düşen kırmızı-siyahlılar 30.dakikada Yıldırım Yenal Yıldız ile beraberliği sağladı. 40'da Hakan Öztürk konuk ekibi bir kez daha öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra Ozan Aydın bir kez daha beraberliği getiren golü attı. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlanınca Feriköy, 17 puanla 3.sırada kaldı. Altınova Belediye yenilgisiyle şok yaşayan Cankurtaran deplasmanda Yalovaspor'u Nezih Bayramoğlu ve 90+7'de Umut Bıyıklı'nın golleriyle 2-1 yenerek yara sardı. Lacivert-beyazlılar 16 puanla 4. basamakta yer alıyor. Geçen hafta Nilüfer Belediye maçı yetersiz güvenlik tedbirleri gerekçesiyle ertelenen Nişantaşı deplasmanda Kullar 1975 ile golsüz berabere kaldı. Ligin üçüncü haftasından sonra galibiyete hasret kalan Kavacık evinde Osmaniye İstiklal'e 2-1 yenildi. 28.dakikada Adem İnanç'ın penaltı golüyle öne geçen Kavacık, 32.dakikada Oğuz Alp Tekin'in kafa golüne engel olamadı. İkinci yarının 90+5.dakikasında Emre Şeker'in golü üç puanı deplasman takımı Osmaniye İstiklal'e getirdi. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam