reklam
reklam

Sponsorlar Türk sporunun hizmetinde

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2022, Pazar - 02:52   Okunma Sayısı: 51102
Sponsor desteğinin son derece önemli olduğu spor müsabakalarında son yıllarda birçok firma isim ve forma sponsorluklarıyla değişik branşlara destek olmaya başladı.

Sporda sponsorluk aslında çok eski çağlara kadar uzanıyor. Sporun ilk ciddi şekilde yapıldığı Roma döneminde, statülerini yükseltmek isteyen aristokratlar; araba yarışları, atletizm müsabakaları, binicilik ve ok atma yarışmalarına sponsor olmaktaydı. Spor karşılaşmaları ve müsabakaları geliştikçe sponsorluğun da önemi arttı. Markanın sürdürülebilir hedeflerine ulaşması, firmaya ve markaya değer katması, markanın bilinirliliğini arttırması, imajını güçlendirmesi, ve hedef kitlesi ile iletişim kurabilmesi için firmalar sporcular, takımlar veya organizasyonlara sponsor olmaya başladı. Burada firmaların en çok dikkat ettikleri konuların başında sponsor olacakları sporcu, takım ya da organizasyonun markayla uyumlu olması, firmanın hedeflerine hizmet etmesi, tüketicilerle bağ kurması ve firmaya değer katması geliyor. Spor sponsorluğunun etkili bir iletişim aracı olduğunu gören firmalar, markaları için yeni sponsorluklara imza atmaya devam ediyor.

Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımlarına sponsoru oldu

Akaryakıt ve madeni yağ sektörünün tanınan firması Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın isim ve forma göğüs sponsorluğunu üstlendi. Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı ve Galatasaray Kadın Futbol , 2022-2023 sezonundan itibaren Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray Petrol Ofisi adlarıyla ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Türk futbolunun farklı alanlarının gelişimine destek vermeye devam eden Petrol Ofisi, imzalanan sözleşme ile Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın ve Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın Turkcell Kadın Futbol Ligi’ndeki mücadelesine destek oluyor.  Petrol Ofisi yeni dönem CEO’su Mehmet Abbasoğlu, yapılan sponsorluk anlaşması hakkında şöyle konuştu: “Türkiye’nin gelişimini destekleyen her projede, yenilikçi ve öncü olma misyonumuzla hareket ediyoruz. Spora olan desteklerimizi anlık başarılardan uzak, Türkiye’nin geleceğine doğru atılan bir adım olarak görüyoruz. Global arenada öne çıkan kadın futbolu, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi başarılı temsilcileri ile gelecek vaat ediyor. Kadınların yaptıkları her işte yakaladıkları müthiş başarıların yanında onlarla beraber yürümek bizim için bir sponsorluktan çok daha fazlası. Onlardan aldığımız güç ve ilham, onlara verdiğimiz destekten daha fazla. Yapmış olduğumuz bu anlaşma ile ülkemizde kadın futbolunun bilinirliğinin artmasını, bu sayede yeni kadın sporcuların da yetişebileceği bir alan yaratmaya da katkı sunmayı hedefliyoruz. Kadın futbolunun gelişimini, marka değerini yükseltmeyi hedeflediğimiz bu birliktelik doğrultusunda, Fenerbahçe Kadın Futbol ve Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nı desteklemekten büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’nin geleceğini desteklemeye devam edeceğiz”

Basketbol Süper Ligi’nin markası Yemeksepeti

Her yıl büyük bir coşkuyla takip edilen Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) yeni ana sponsoru, hızlı ticaret sektörünün yenilikçi markası Yemeksepeti oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu'yla imzalanan anlaşma ile Basketbol Milli Takımlar resmi sponsoru olan Yemeksepeti, Türk basketboluna desteğini artırarak 2022-2023 sezonu boyunca Basketbol Süper Ligi (BSL), All-Star ve Play-off’lar için de ana sponsorluğu üstlendi. Sponsorluk anlaşması kapsamında Yemeksepeti, iki adet zemin çıkarması, pota yan boyunluk, pota yan gövde ve rakip takım arkasındaki koruma alanında markalama ile resmi televizyon röportaj alanının arka planında ve basın toplantılarında logo kullanımı gibi haklara sahip olacak. Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti ile Türkiye Basketbol Federasyonu arasında yapılan anlaşma ile Yemeksepeti, Basketbol Milli Takımların Resmi Sponsoru oldu. 2023 yılı sonuna kadar devam edecek anlaşma kapsamında Yemeksepeti, Basketbol Milli Takımlar’ı bir yıl boyunca Resmi Sponsor olarak destekleyecek. Sponsorluk anlaşması kapsamında Yemeksepeti, resmi televizyon röportaj alanının arka planında ve basın toplantılarında logo kullanımı gibi haklara sahip olacak. İmza töreninde konuşan Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, Türkiye Basketbol Federasyonu ile gerçekleştirdikleri anlaşma ile Basketbol Milli Takımlar’ın Resmi Sponsoru olmalarından dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı ve şunları söyledi: “Türkiye bir spor ülkesi ve bizim için milli formanın değeri paha biçilemez. Konu milli takımlar olduğunda tüm ülke tek yürek oluyoruz. Ay-yıldızlı formamızla ter döken milli sporcularımızı desteklemek, ülkemizi en iyi biçimde temsil etmelerine katkı sunmak bizim için büyük bir gurur ve onur vesilesi. Bu anlaşmayı maddi bir desteğin ötesinde görüyoruz. 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren Yemeksepeti, 81 ilimizde 30 milyonu aşkın kullanıcısı, 60 bin iş ortağı restoranı ve 11 bin mahalle esnafıyla bir Türkiye markası ve Türkiye’nin Basketbol Milli Takımlara destek bizim için maddiyattan çok daha fazlası demek. Basketbolun pozitif ve birleştirici gücüne inandığımızı ve takımlarımız başarılarına yenilerini eklerken yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Bu konuşma vesilesiyle, başta Basketbol Federasyonu Başkanımız Sayın Hidayet Türkoğlu olmak üzere, tüm Basketbol Federasyonu’na, sporcularımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Yurtbay Seramik Beşilktaş hentbol takımının sponsoru

Yurtbay Seramik, 2022 - 2023 Hentbol Süper Lig Sezonunda Beşiktaş Hentbol Takımı’nın isim ve forma sponsorluğunu yapıyor. Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Z. İlter Yurtbay, sporu her zaman destekleyeceklerinin altını çizerek gençlerin spora yönlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.  1995’ten günümüze seramik sektöründe varlığını sürdüren Yurtbay Seramik, 2022 - 2023 Hentbol Süper Lig Sezonu için Beşiktaş Hentbol Takımı’na isim ve forma sponsoru oldu.  Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Z. İlter Yurtbay: “Sporun birleştirici gücünü desteklemek ve bu bilinci gelecek nesillere aşılayabilmek için buradayız.” Basın toplantısında konuşan Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Z. İlter Yurtbay ise Çebi’nin çağrısı sonrası harekete geçtiklerini ifade etti. Türkiye’de futbola verilen değer ve desteğin diğer branşlar için de gösterilmesinin önemine vurgu yapan Yurtbay, “Aynı özenin diğer branşlara da gösterilmesi halinde, söz konusu spor dallarımız da artık amatör olarak anılmayacağı gibi, gelecek nesillerimizin daha sağlıklı, dünya ile daha entegre, çok yönlü ve sosyal bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır,” dedi. Kendisi de eski bir hentbolcu olan Yurtbay, sporun birleştirici gücüne de vurgu yaptı. “Sporun birleştirici gücünü desteklemek ve bu bilinci gelecek nesillere aşılayabilmek için bugün burada sizler beraber olmaktan gurur ve onur duyuyorum,” ifadelerini kullanan Yurtbay, Beşiktaş Hentbol Takımı’na isim ve forma sponsorluğunun bunun için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Hangi Kredi'den Ümraniyespor'a destek

HangiKredi, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek kırmızı-beyazlı Ümraniyespor’a isim ve forma göğüs sponsorluğunu yapıyor. Sponsorluk anlaşması 2022-2023 sezonunu kapsıyor. Bankacılık ürünleri karşılaştırma ve başvuru alanında hizmet veren bir platform olan HangiKredi, böylece spora olan desteğini sürdürmüş oldu. İstanbul ekibi 13.haftası geride kalan Spor Toto Süper Ligi'nde HangiKredi Ümraniyespor olarak anılıyor. Sponsorluk anlaşması, liglerin başlamasından önce ilan edildi. İmza törenine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, iLab Kurucu ve Yönetici Ortağı Mustafa Say, Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar, HangiKredi CEO’su Oray Durmazoğlu ve Ümraniyespor yönetimi katıldı. iLab Kurucu & Yönetici Ortağı Mustafa Say “Basketbolla başlayan, Türk sporuna desteğimizi Süper Lig 2022-2023 sezonunda futbol takımlarımızla yaptığımız iş birlikleri ile genişletiyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1938 yılında kurulmuş olan Ümraniyespor köklü spor kulüplerimizden biri; tarihlerinde ilk kez Süper Lig’de oynayacakları bir sezonda sponsorluk anlaşmamız ile kendilerini destekleyebilmek bizler için çok kıymetli. Takım ruhuna inanan, azimli, hırslı ve çok değerli yeteneklerin bulunduğu HangiKredi Ümraniyespor’a galibiyet ve başarılarla dolu bir sezon diliyorum” dedi.

Bocce'ye Pektim'den büyük destek

Petkim’in 2017 yılından bu yana destek verdiği, 2019 yılından itibaren ana sponsor olduğu Boccia Milli Takımına desteğini sürdürüyor. Milli takım World Boccia Challenger müsabakalarında Paris 2024 Paralimpik Oyunları için puan toplama mücadelesi veriyor. Petkim’in sosyal sorumluluk anlayışıyla ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Milli Takımı, Milli Takım Antrenörleri Şebnem Sezer, Şefika Kaygusuz ve Gamze Ekinci Bostan, BC3 kategorisi sporcuları Öner Bozbıyık (Kayseri), Ersoy Turp (Kayseri), Havva Alyurt (Kocaeli), BC4 kategorisi sporcuları Yahya Gürbüzer (İstanbul), Mehmet Emin Ateş (İstanbul) ve Fatma Gürbüzer’den (İstanbul) oluşuyor. En ağır engelli grubunun oynayabildiği tek spor branşı olan Boccia sporunu 2017 yılından beri destekleyen Petkim, 2019 yılından itibaren ise Milli Takım ana sponsorluğunu üstleniyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam