reklam
reklam

Şimdi piknik zamanı

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2022, Cuma - 11:13   Okunma Sayısı: 101341
İstanbul, özellikle de Anadolu yakası en güzel mesire yerlerine sahip. İnsanlar hasret kaldıkları yeşili seyretmek, ağaçların dallarında sallanmak, rengarenk orman çiçeklerini koklamak, cıvıl, cıvıl kuş seslerini dinleyebilmek için mesire yerlerine koşuyorlar.

insanların dinlenmek, eğlenmek ve piknik yaparak karınlarını doyurmak için özel olarak ayrılmış doğal orman alanı veya ağaçlık yeşillikli yerler Mesire alanları olarak ifade ediliyor. Temmuz-Ağustos gelince ilk akla gelen aktiviteler arasında mesire yerlerine giderek piknik yapmak ve tüm gün doğanın içerisinde hoşça vakit geçirmektir. Özellikle şehrin gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak isteyenler, hasret kaldıkları yeşili, ağacı, çiçekleri, cıvıl, cıvıl kuş seslerini dinleyebilmek için İstanbul’un Anadolu Yakasındaki birbirinden güzel mesire alanlarına akın ederler. Siz de doğa ile iç içe olmak, kelebeklerin peşinden koşup, yemyeşil çimlere uzanıp, masmavi gökyüzünü seyredip, yeşilin her tonunun tadını çıkartmak istiyorsanız işte sizlere İstanbul Anadolu Yakasının en güzel mesire alanları.

Mihrabat Mesire Yeri

İstanbul Beykoz’da Mihrabat Korusu içerisinde yer alan Mihrabat Mesire Yeri, Anadolu Yakası’nın popüler piknik alanlarından biri. Boğaz manzaralı bir konumda yer alan mesire yeri, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında açan çiçekleri, yemyeşil ağaçları ile bambaşka bir görünüme bürünüyor. Korunun piknik için ayrılan kısmında mangal ve semaver yakmaya izin veriliyor. Mesire yerinde WC, çeşme, piknik masaları, çocuk oyun alanı, koşu - yürüyüş parkurları ve otopark bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak koru içerisinde sabahları zengin açık büfe kahvaltı servis edilen restoran, kafeterya ve büfe gibi işletmeler de hizmet veriyor. Koruda dilersen hafta sonu pikniği yapabilir ya da sevdiklerinde uzun bir Pazar kahvaltısı edebilirsin. Mesire yerine 121A, 15, 15T, 15A numaralı İETT otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsin.

Elmasburnu Tabiat Parkı

Riva’da Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alan piknik alanı, yaz aylarının adeta vazgeçilmez duraklarından biri. Neden mi? Çünkü tabiat parkı içerisinde hem denize girilebiliyor hem de piknik yapılabiliyor. Ziyaretçiler genelde sabahın erken saatlerinde denize girip, sonrasında ise piknik hazırlıklarına başlıyor. Alanda mangal yakılmasına ve kamp kurmaya izin veriliyor. Tabiat parkında plaj, kamp alanı, duş, soyunma kabinleri, WC, piknik masaları gibi olanaklar mevcut. Dilersen yemeklerini kır lokantasında da yiyebilirsin. Mesire alanına girişler ücretli. Plaj alanında ise tek şemsiye ve şezlong 10 TL.

Ağva Piknik Alanı

Ağva’da yemyeşil bir doğa içerisinde yer alan Şelale Piknik Alanı, etkileyici bir flora ve faunaya ev sahipliği yapıyor. Piknik masalarıyla donatılmış olan alanda misafirlere kiralık mangal ve semaver imkanı da sunuluyor. Etleri senin getirmen gerekiyor ancak ben mangalla uğraşmak istemiyorum dersen restoranda ızgara servisi de bulunuyor. Alanda bazı hafta sonları kalabalık grupların etkinlikleri oluyor. Bu sebeple eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsan gitmeden önce program hakkında bilgi almanı tavsiye ederim. Burada hizmet veren işletmenin kahvaltısı da çok meşhur. Dilersen kahvaltı için de tercih edebilirsin. Şelale Piknik Alanı yakınından geçen İETT hatları şu şekilde: 137, 138, 138B, 9H.

Yeşilvadi kır evi

Kartal’da yer alan Yeşil Vadi Kır Evi, Anadolu Yakası’nda nispeten daha zahmetsiz piknik tercih edenlerin bayılacağı bir yer. Çünkü eğer mangal keyfi yapmak istiyorsan buraya gelirken yanında yalnızca etlerini getirmen yeterli. Çatal, bıçak, tabak, hazır mangal ve semaver gibi tüm ihtiyaçların sana işletme tarafından temin edebiliyor. Özel aracınla gelmen durumunda otopark için herhangi bir ücret ödemiyorsun. Çocuklu aileleri çok sevindirecek bir haber de içerisinde çocuk oyun alanı bulunuyor. Piknik alanında açık piknik masalarının yanı sıra üzeri kapalı çardak tipi oturma alanları da mevcut. İşletmenin mangal, semaver ve piknik masası fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için telefonla iletişime geçebilirsin.

Büyükada Dilburnu Mesire Yeri

İstanbullular için Büyükada'ya gitmek sadece huzuru, sessizliği ve doğayı bulmanın dışında masmavi suların ortasında akıp giden zamanı yakalamak gibidir. Büyükada harika bir hafta sonu geçirmek için gidebileceğiniz şehre çok yakın bir destinasyon. Adada bulunan Dilburnu Mesire Yeri ise çam ağaçlarının altında masmavi deniz manzaralı bir piknik için son derece ideal. Özellikle yaz aylarında pek çok kişi tarafından ziyaret edilen alan, hem piknik yapmak, hem de hem de denize girilebilme imkanlarını beraberinde sunuyor. Özel bir işletmeye ait olan piknik alanına girişler ücrete tabi. Buraya gelirken piknik yapmak için ihtiyacın olabilecek tüm yiyecek ve içecekleri kendin getirebilir ya da işletme içerisinde hizmet veren büfe ve restorandan ihtiyaçlarını karışlayabilirsin. Mangal malzemelerini adanın girişinden satın alabilirsin. Alanda WC, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, piknik masaları ve bir de kır lokantası yer alıyor. Büyükada’ya Beşiktaş, Eminönü, Kabataş, Bostancı ve Kartal’dan kalkan vapur ve tekneler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taşdelen mesire yeri

Çekmeköy Taşdelen’de yer alan Taşdelen Mesire Yeri çam, kayın, meşe ve göknar ağaçlarıyla çevrili bir ormanlık alanın içerisinde yer alıyor. Özellikle pazar günleri diğer günlere oranla çok daha kalabalık olan mesire alanında piknik yapılabilecek piknik masaları ve mangal yakma yerleri bulunuyor. Piknik malzemelerinizi kendiniz getirebileceğiniz gibi, alandaki işletmelerden de büfe ve restorandan hizmet alabilirsiniz. Mesire alanı pikniğin yanı sıra hafta sonu koşusu ya da doğa yürüyüşü için de son derece ideal. Alana toplu taşıma ile ulaşmak için Turgut Özal Caddesinden geçen İETT otobüslerine binerek Taşdelen durağında inmeniz gerekiyor. Kısa bir yürüyüşten sonra Taşdelen Mesire Yeri girişine ulaşabilirsiniz.

Beykoz Göztepe Tabiat Parkı

Beykoz’da yer alan ve diğer mesire alanlarıyla kıyaslandığında daha sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Göztepe Tabiat Parkı ve Piknik Alanı, pikniğin yanı sıra bisiklet, doğa yürüyüşü, koşu ve trekking için de oldukça müsait. Göztepe Tabiat Parkı ve Piknik Alanında yanınızda getirdiğiniz yemekleri yiyebileceğiniz piknik masaları bulunuyor. Ayrıca piknik alanında mangal da yapılabiliyor. Bununla birlikte tesis içinde her hangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle ihtiyacınız olan her türlü şeyi yanınızda getirmeniz gerekiyor. Piknik alanında su doldurabileceğiniz çeşmelerin yanı sıra, mescit, çöp kutuları ve WC'lerde konmuş. Aracıyla kendi aracı ile gelenler için de otopark mevcut. Alana girişler ücrete tabi. Yayan ve bisikletli kişilerden 9 TL giriş ücreti alınıyor. Özel aracınızla gelmişseniz giriş için 27 TL ödüyorsunuz. Piknik alanına toplu taşıma ile ulaşmak için 11ÇB, 15KÇ, 11ÇB ve 20 hat numaraları İETT otobüsleriyle Göztepe durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Kaymak Donduran Piknik Alanı

Beykoz ilçesinde merkeze çok yakın bir konumdaki Kaymak Donduran Piknik Alanı keyifli bir piknik için son derece ideal alanlarından biri. Ahşap piknik masalarıyla donatılmış olan alanda yalnızca mangal için özel olarak izin verilen kısımda mangal yakılabiliyor. Diğer alanlarda ise ziyaretçiler evden getirdikleri yiyecek, içeceklerle ister kahvaltı ister piknik yapabiliyor. Özel aracıyla ziyaret edenler için otopark mevcut. Sonbahar ve ilkbahar aylarında yürüyüş yapmak için de muhteşem bir yer olan ormanlık alan, etkileyici bir atmosfere sahip. Alanda WC, çocuk oyun alanı, piknik masaları ve çeşmeler bulunuyor. Bu alanda mangal ve yiyecek temin edilebilecek herhangi bir işletme bulunmuyor. Toplu taşıma ile ulaşmak için Kadıköy'den kalkan 15F hat nolu İETT otobüsü ile Türk-Alman Üniversitesi durağında indiğinizde 5 dakikalık bir yürüyüşle Beykoz Kaymakdonduran Piknik Alanı'na ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam