reklam
reklam

BİAKADEMİ; İş hayatında farklılık kazanmanın yolunu gösteriyor

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2021, Salı - 09:47   Okunma Sayısı: 96563
BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi; “Gerçek Bilginin Adresi” sloganıyla ve sekiz ayrı eğitim programıyla dünyaya yeni bir pencereden bakmanızı sağlıyor.

BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi; “Gerçek Bilginin Adresi” sloganıyla Diksiyon, Seslendirme ve Nörobilimde Parapsikoloji Eğitimleri öncelikli olmak üzere sekiz ayrı eğitim programıyla dünyaya yeni bir pencereden bakmanızı sağlıyor.

Nörobilimde Parapsikoloji Eğitimi; haftada 1 gün 3 saat olmak üzere 10 haftada 30 saat üzerinden veriliyor. Zoom Üzerinden gerçekleşen eğitimde Eğitim Koordinatörü olarak Seyhan Karaman ve Eğitmen olarak Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı görev alıyor.

Eğitim Koordinatörü Seyhan Karaman eğitimle ilgili şunları söyledi; Günümüzde parapsikoloji bilimselliği konusunda birçok tartışma yapılmasına rağmen, parapsikolojik olayların gerçekliği konusunda son 30 yılda bilimin yöntemi ile elde edilen birçok deneysel veri vardır. Ancak bilimsel verilere karşın parapsikolojik olayların anlaşılması ve yorumlanması ülkemizde (ve dünyada) maalesef medyadan veya popüler kitaplardan elde edilen haberlerle yapılmakta, bu konuda yetkinliği olan, olayları anlama ve değerlendirme yetisine sahip kişiler ne akademik/üniversite ortamlarında ne de özel eğitim kurumlarında yetiştirilmektedir. Bu amaçla ülkemizde konuyu akademik anlamda ele alan resmi bir kurumun ortaya çıkması dikkat çekici olacaktır ve ülkemizde eğitim alanında önemli bir açığı kapatacaktır.”

Seyhan Karaman eğitim programının amacını da şöyle açıkladı; “Modern parapsikolojinin neleri kapsadığı, nelerle ilgilendiği, bu konudaki biriken güncel bilimsel bilgilerin neler olduğu, parapsikoloji sınır biliminin nasıl ele alınacağı, paranormal olayların doğru ile yanlış nasıl ayrılacağı, şüpheci ve kritik akılla olayları ele alabilecek, yorumlayabilecek multi/interdisipliner zihinli kişiler yetiştirmektir. Özellikle psikoloji, felsefe, ilahiyat bölümü öğrencilerinin seçmeli ders alabileceği, tez veya yüksek lisans yapabilecekleri bir akademik çatı ortaya koyup aynı zamanda üniversite dışındaki kişilerin de ilgisini çekecek ve interdisiplinler/multidisipliner bu alana ilgiyi artıracaktır. Buna ek olarak bu konuda yetkin uluslararası kurum ve kişilerle de bağlantılar kurulup araştırma, çalışma imkânı ortaya çıkabilecektir. Aynı zamanda akademik eğitim almış kişilerin bu alanda araştırma yapmalarına zemin oluşturacak bilgisel motivasyon/isteklendirme sağlamaktır.”

Eğitim Sonunda Elde Edilecek Beceriler

Modern parapsikolojinin ne olduğu konusunda nesnel, bilimsel bir yetkinliğe ulaşacaklar, bilimin/parapsikolojinin sınırlarını, insan bilincinin/zihninin evren ile ilişkisini kavrayacaklardır. Evsensel bir düşünce ekolojisi algısına ulaşacaklar.

Özellikle psikoloji bölümü öğrencileri kendi alanlarına daha multi/interdisipliner bakış açısı kazanacaklardır. Kendi uzmanlık alanlarına daha geniş bir perspektiften bakabilecekler.

Katılımcılar, kurs sonunda genel sinir bilimi, sinir sisteminin işleyişi ve felsefine farklı bir bakış kazanacaklar.

Parapsikolojik deneyler ve uygulamaları günlük yaşamda uygulayabilecekler.

Uzaktangörü pratiğini öğrenerek günlük yaşamda eğlenceli veya araştırma amaçlı uygulayabilecekler.

Modern parapsikolojinin kapsamı öğrenilecek ve parapsikolojik olaylar konusunda nesnel, tarafsız, güncel bilimin penceresinden geniş bir bakış kazandırılacak.

Bu konuda medyada çıkan haberleri, eleştirileri ve okudukları kitapları daha kritik bir akılla ve önyargıdan uzak değerlendirebilecekler.

Belirli bir alanda eğitim alan veya ön eğitimi olan (psikoloji, fizik, mühendislik, ilahiyat, felsefe...) kişiler için ise kendi alanlarında edindikleri temel bilgileri ilişkilendirerek parapsikoloji alanına taşıma (correspondenz) imkânı sunularak, ufukları genişleyecek, parapsikoloji konusunda tez veya deneysel araştırma yapma imkânı doğacak.

Eğitim Psikoloji, fizik, mühendislik, ilahiyat, felsefe, nörobilim, sinirbilim alanı öğrenci ve mezunları ile duyular dışı algı yeteneği olan, geliştirmek ve bilimsel zeminde öğrenmek isteyen tüm kişilere açık. Eğitim sonunda katılımcılara Ayvansaray Üniversitesi onaylı, e-devlet kaydı olan sertifika verilecek.

BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi’nde Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimiyle katılımcıların; Türkçeyi doğru kullanarak akıcı, anlaşılır ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edebilmeleri, topluluk önünde konuşurken kaygılarını kontrol edebilmeleri ve beden dili ile nefeslerini doğru kullanarak mesleklerinde daha başarılı olmaları için gereken Diksiyon kurallarının anlaşılmasını ve öğrenilmesini sağlamak hedefleniyor.

Eğitmenler;

Eski TRT Başspikeri Emin Baykırkık

Spiker-Sunucu-Seslendirme Sanatçısı Murat Atıl

Spiker-Sunucu Seyhan Karaman

Eğitimi İçeriği şöyle;

İletişim (Sözsüz İletişim- Sözlü İletişim)

Durak-Konuşma Hızı

Konuşma Organımıza Esneklik Kazandırma (Dil-Dudak-Çene Tembelliği)

Yaygın Yanlışlar

Tekerlemeler

Tonlama (Ses Bükümü)

Harflerin Doğru Söylenişleri (Ünlü ve Ünsüzler)

Türkçenin Standart Konuşma Kuralları (İstanbul Ağzı)

Ses Nefes Denetimi, Doğru Nefes Alma Teknikleri (Diyafram)

Yazı Dili ile Konuşma Dili

Arasındaki Ayrımlar

Vurgu Kuralları (Vurgu-Anlam İlişkisi)

Sesin Etkili Kullanımı

Akıcı ve Anlaşılır Konuşma (Ulama)

İyi Bir Konuşma Sesinin Özellikleri

Doğaçlama Anlatım ve Sunum Çalışmaları

Beden Dili-Sessiz İletişim

Topluluk Karşısında Konuşma Korkusu ile Baş Etme

Kaynak Kitaplar

Toplam Eğitim Süresi: 36 saat Haftada 2 gün, 6 saat

Eğitimi tamamlayanlara Ayvansaray Üniversitesi onaylı ve e-devlet kaydı olan sertifika verilecek.

BİAKADEMİ Seslendirme Eğitiminin Toplam Eğitim Süresi: 8 hafta, 16 saat Haftada 1 gün, 2 saat.

Eğitim kapsamında;

Seslendirme yapmaya nasıl başlayabilirim?

Evde seslendirme yapmak için ihtiyacım olan ekipman nedir?

Bir ev stüdyosu nasıl kurabilirim?

Seslendirme yaparak nasıl para kazanabilirim? Yeteneklerimin nasıl farkına varabilir ve nasıl geliştirebilirim?

Farklı tarzdaki metinleri nasıl seslendirebilirim? sorularının cevabını bulabiliyorsunuz.

Eğitimde;

Reklam Seslendirme

Tanıtım Filmi Seslendirme

Eğitim Seslendirme

Belgesel Seslendirme

Animasyon Seslendirme

Santral Seslendirme

Çizgi Film Seslendirme

Sosyal Medya Videosu Seslendirme

Dialog Seslendirme

konularında teorik ve uygulamalı çalışmalar yapılıyor.

Seslendirme Eğitiminde 4 saatlik Diksiyon ve 12 saatlik Seslendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor ve katılımcılara demo hazırlanıyor.

Trivago, Google, Mercedes, NBA League Pass, LG, Wix.com gibi dünyaca ünlü markalara ses veren Seslendirme Sanatçısı ve aynı zamanda TRT’de yayınlanan “Uzak Diyarlar” gezi-belgesel programının sunuculuğunu yapmış olan Mehmet Şelli, Seslendirme Eğitmeni

Haber Spikeri ve Program Sunucusu Diksiyon Eğitmeni Seyhan Karaman

Eğitim Üsküdar Paşa Limanı Tarihi Beyaz Köşk’te

BİAKADEMİ Seslendirme Stüdyosunda veriliyor.

Eğitimi tamamlayanlara Ayvansaray Üniversitesi onaylı ve e-devlet kaydı olan sertifika verilecek.

BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi’nde Eğitmen Nilay DEMİRCAN eşliğinde ise her Pazartesi 21.00 – 22.00 arasında zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yüz Yogası Eğitimiyle cildinizi derinlemesine temizleyecek olan tonik masajını, duruşunuzu düzeltmeye yarayacak egzersizleri, yüzün tüm bölgelerini ve boyun kaslarını çalıştıracak egzersizleri ve ardından da aromaterapik yağları kullanarak yüz masajınızı birlikte yapabileceksiniz.

Yüz Yogası Eğitimi için aynanız, masajda kullanacağınız soğuk sıkım yağınız, rahat edebileceğiniz kıyafetler ve yaklaşık bir buçuk saat kendinizle kalabileceğiniz bir alan gerekiyor.

Seyhan Karaman, BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi "AN"DA POZİTİF RİTİM ATÖLYESİ’nde ise eğitimlerin İstanbul'un tarihi semtlerinden Üsküdar'da, Paşa Limanı Cad. Kaftan Sk. No:4, Tarihi Beyaz Köşk'te verileceğini belirterek şunları söyledi;

AN’’ın Pozitif Ritmini Kuzu ve Kelebeğin Katkısıyla Yakalamaya Var mısınız?

Kuzu ve ipek dokusuna bizimle birlikte dokunmak isteyenler, atölye tarihimizi not etsin...

19 Aralık Pazar, 12.00 - 17.00 (BİAKADEMİ'de yüz yüze)

Doğal dokuya temasın sağladığı rahatlamayı, müziğin ritmiyle birlikte hissedelim.

Eğitmenimiz Canan ORAL eşliğinde, sınırlı sayıda kontenjanlı atölyelerimize sizi de bekliyoruz...

Uygulama süresince kullanacağınız malzemeler en kaliteli ürünlerden size özel olarak seçilmiş şekilde; önlüğünüzden ipek kumaşınıza, kuzu yününüzden zeytinyağlı sabununuza kadar bizden.

Atölyemizde, zevkinize göre, istediğiniz renk ve desenlerle tasarımını kendiniz gerçekleştireceğiniz ürün ise sizin olacak.

İster şal veya omuzluk olarak, isterseniz tablet kılıfı vb. çok amaçlı kullanabileceğiniz doğal bir anıya (parçaya, modele) sahip olacaksınız, yaratıcılık size kalmış... Stres atıp, statik elektriğinizi boşaltarak birkaç saatinizi kendinize ayırıp ‘’kendi 'an’ınızı yakalamaya var mısınız?"

BİAKADEMİ Pozitif Psikoloji Eğitimi ise Prof. Dr. Tayfun Doğan tarafından veriliyor. Eğitim Koordinatörlüğünü Seyhan Karaman yapıyor.

Eğitim Zoom üzerinden çevrim içi olarak 2 gün toplam 10 saat olarak gerçekleşiyor.

Seyhan Karaman eğitimin amacını şöyle açıkladı; “Pozitif Psikoloji, iyi yaşamanın bilimi olarak tanımlanmaktadır ve hayatı yaşamaya değer kılan şeylerin neler olduğuna odaklanmaktadır. Bu eğitimin amacı katılımcılara pozitif psikoloji ile ilgili bilgi ve beceriler kazandırmaktır. Eğitim sürecinde pozitif psikoloji ve iyi oluşla ilgili bilgiler verilecek, psikolojik iyi oluşun kaynakları ele alınacak ve katılımcılara çeşitli ölçme araçları uygulanarak pozitif psikoloji ile ilgili uygulamalar yapılacaktır. Eğitimin sonunda katılımcılar, pozitif psikolojinin bulgularını yaşamlarında kullanabilecek bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.”

Eğitimin İçeriği ise şöyle;

- Pozitif Psikoloji Nedir ve Neden Önemlidir? - Mental İyi Oluş- Psikolojik İyi Oluş – Mutluluk - Bilim Mutluluk Hakkında Ne Diyor?

- Mutlulukla İlgili Yanlış Düşünce ve İnançlar

- Her Şeyim Var ama Neden Mutlu Olamıyorum?

- Ruh Sağlığı Yerinde İnsan Kimdir?

- Psikolojik İhtiyaçlarınız Yeterince Karşılanıyor mu? - İnsanın Anlam Arayışı ve Ruh Sağlığı

- Yaşam Amaçları

- Umut ve İyimserlik Artırılabilir mi?

- Öz-saygı, Öz-anlayış, Öz-eleştiri

- Psikolojik Sağlamlık ve Travma Sonrası Gelişim

- Karakter Güçleri ve Erdemler

- Pozitif Psikoloji Uygulamaları

Herkese açık olan eğitim sonunda katılımcılara Ayvansaray Üniversitesi onaylı, e-devlet kaydı olan sertifika verilecek.

Yin Yoga Eğitimi ise, Eğitmen Esra Gürbüz eşliğinde, her Perşembe 21.00 - 22.00 saatleri arasında, çevrim içi olarak kendi evinizin konforunda, zoom üzerinden devam ediyor.

Seyhan Karaman eğitimle ilgili şunları söyledi; “Birçok insanın boyun, sırt, bel, diz veya bileklerinde sorunlar var. Bu yüzden hastanelerde kuyruklar var. Ne yazık ki kapalı makinelerde 45 dakika kalmak, tahlilller, ultrasonlar da maddi manevi çok yıpratıcı... Sonunda önerilen, eklemlerini hareket ettirmek, kaslarını güçlendirmek ve kilo vermek oluyor.

Siz de şimdiden sağlığınız için bizimle veya başka rehberle lütfen ama lütfen haftada en az 60 dakika bağ dokunuzu esnetin, eklemlerinize hareket verin, kaslarınızı çalıştırın. Ve elbette kilonuza dikkat edin...

Yin Yoga ile özellikle Dr. Motoyama serisi emeklilik ikramiyesi gibi, rutininize sokarsanız, kendinizi özellikle ileriki yaşlardaki sağlık problemlerinden korumuş olursunuz.

Yavaş yavaş bu yılı bitirmeye doğru giderken kendimizin en iyi versiyonu olmak için gene matta buluşalım.”

BİAKADEMİ’de Nefes Eğitimini ise Nefes Eğitmeni Hümeyra Kılıç veriyor.

Nefes Teknikleriyle gün boyu bilinçli nefesler aldıkça fiziksel, zihinsel ve duygusal yönden sağlığınız artacak, kendinizi olduğunuzdan daha iyi hissedeceksiniz. Nefes Eğitimi, zoom üzerinden çevrim içi olarak kendi evinizin konforunda, haftada 1 gün – 1.5 saat olmak üzere ayda 6 saat.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN, İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam