reklam
reklam

Kartal- Yeşilyurt Apartmanı’nda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldılar

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2021, Pazar - 00:59   Okunma Sayısı: 100390
İstanbul’un Kartal ilçesi, Orhantepe Mahallesinde 6 Şubat 2019’teki apartman çökmesi sonucu yaşamını yitirenler ,elim felaketin ikinci yıldönümünde mezarları başında anıldılar.

Pendik ilçesi Yeni Şeyhli ve Kavakpınar mezarlıklarında düzenlenen anma törenine; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcıları; Adem Uçar ve Bayram Ali Baştan, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları katıldı. Törende, hayatını kaybedenler için dua ve Kur’an tilaveti okundu.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Âdem Uçar; “İki sene önce, Kartal’da hepimizi derinden üzen acı bir olay yaşadık. Bugün, ailelerimiz ve yakınlarıyla beraber onları anıyoruz.”

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ilettiler.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Âdem Uçar, elim olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek; “İki sene önce, Kartal’da hepimizi derinden üzen acı bir olay yaşadık. Bugün, ailelerimiz ve yakınlarıyla beraber onları anıyoruz. Yeşilyurt Apartmanı’nda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan da, Kartal Belediyesi’nin her zaman Yeşilyurt Apartmanı’nda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduğunu belirterek, “Yeşilyurt Apartmanı’nda hayatını kaybedenleri unutmadık. Bir kez daha, acılı ailelerimize ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin, bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal- Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'taki 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat 2019'da çökmüş, içinde bulunan 21 kişi hayatını kaybetmiş ve 17 kişi yaralanmıştı. Felaketin hemen ardından bina durumun ağır hasarlı olduğu 8 bina daha yıkıkmış ve bölgedeki 8 blok, 105 daire ve 25 dükkan inşa edilerek kentsel dönüşüm çalışmaları bir yıl içinde tamamlanmıştı. Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilgili olarak yürütülen mahkeme süreciyse iki ayrı davada devam etmekte.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MUSTAFA DOĞAN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam