reklam
reklam

Atatürk’ün Tuzla’yı 2. Kez şereflendirişinin 91. Yıldönümü Tuzla’da coşkuyla kutlandı

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2020, Çarşamba - 09:10   Okunma Sayısı: 115510
Mustafa Kemal Atatürk’ün Tuzla’yı 2. Kez şereflendirişinin 91. Yıldönümü, ADD Tuzla Şube Başkanı Şengül Özpagada’nın girişimiyle Tuzla İçmeler’deki tarihi Tuzla Kaplıca Otelinin bahçesinde düzenlenen etkinlikle ilk kez kutlandı.

Düzenlenen etkinliğe ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık ile ADD Yönetimi de katıldı.

Etkinlikler kapsamında Atatürk Resimleri Sergisi açılırken, Atatürk’ün Tuzla’ya geldiği zaman kaldığı oteldeki odası yeniden düzenlenerek, ADD Tuzla Şubesi Anı Odası olarak açıldı.

ADD Tuzla Şube Başkanı Şengül Özpagada“ İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olan Tuzla, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu ile iletişim ve ulaşımın kilit noktası olarak tarihi sorumluluğunu yerine getirmiştir. Kurtuluş savaşında tarihin en büyük destanlarından birini yazan kahraman milletimiz, istiklal aşkı ve bağımsızlık inancı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında toplanmıştır.”

Atatürk’ün Tuzla’yı 2. Kez ziyaret etmesinin 91. Yıldönümü ADD Tuzla Şube Başkanı Şengül Özpagada’nın girişimleriyle ilk kez kutlandı. Şengül Özpagada yaptığı açıklamada ise şunları söyledi ; “ İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olan Tuzla, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu ile iletişim ve ulaşımın kilit noktası olarak tarihi sorumluluğunu yerine getirmiştir. Kurtuluş savaşında tarihin en büyük destanlarından birini yazan kahraman milletimiz, istiklal aşkı ve bağımsızlık inancı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında toplanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tuzla’yı ikinci ziyaretinin 91. yıldönümü, hem ilçemizin kurtuluş savaşında Atatürk’ün liderliğinde savaşa katkısının, hem de tarihi sorumluluğunu yerine getiren ilçemize Atatürk’ün verdiği önemin göstergesi olarak tarihi öneme sahiptir. Bu önemli günü bizlerde bir dizi kültürel etkinlik ile hatırlatırken, kültür ve sanata her daim destek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam