reklam
reklam

Göle Kadın Meclisi Derneğinden Tarım Seferberliği

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2020, Çarşamba - 11:13   Okunma Sayısı: 123852
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Ardahan ili Göle Kadın Meclisi Derneği, Ardahan Köprülü Beldesi’nde Kavılca Buğdayı ve Patates ekerek elde etikleri mahsulü satarak  kız öğrencilere burs vereceğini açıkladı.

Göle Kadın Meclisi Derneği  Başkanı Türkan Deli yaptığı açıklamada başlattıkları   tarım seferberliğini şu cümlelerle ifade etti :

“Göle coğrafyasının uyanış ve üretime geçiş öyküsünü heyecanla izleyeceksiniz hürmetli halkımız. İç açıcı, ilham verici görüntüleri sevinç içinde paylaşıyoruz. Burada harikalar yaratılmaya başlandı bile. Tarım seferberliğini Göle Kadın Meclisi olarak evvela Kavılca Buğdayı ve patates ekerek başlatıyoruz devamı da farklı ve uygun ürünlerle gelecektir. Dağı, taşı verime uygun atıl arazileri ekeceğiz. Bugün en büyük sorunlarımızdan biri ne yaparsak yapalım tarım silsilemizin tamamen yanlış oluşundandır. Tarım silsilesi: sevgi, bilgi, inanç, ilke çizgisinde olmalıdır.

Maalesef tamamen içi boş ve vizyonsuz tarım işleyişinin ezelden beri planı, programı, hedefi yoktur. Spontan bir şekilde suyun bulduğu yol gibi akın durmuştur. Sonunda tarımın çölleştiği bu günlere geldik üzülerek.

Bilim, teknoloji, yazılım üretememe gibi bir dezavantajımız varken, tarım yaparsak fasulyeyi yiyebiliyoruz, tarım yerine yıldızlara bakıp muhabbet edersek fasulyeyi etli yiyebiliyor muyuz?

Tanzimde birer kilo patates, soğan için kuyruğa girersek; sonrası kademeli olarak, açlık ve yağma olarak kendiliğinden gelecektir. Günah keçileri üreterek insanımızı kurtaramayız, çarpmayı ve toslamayı beklememeliyiz.

Göçü geriye döndürmeden, boşalan köyleri canlandırmadan, tarım ve hayvancılık yapacak bilinçli nesiller yetiştirmeden, kooperatifler kurmadan aydınlığa çıkmak gibi bir avantajımız yoktur.

Göle Kadın Meclisi, ahalisi olan Göle’de verdiği sözleri birebir yerine getirmektedir. Yarım iş iki yüz sözün yerine geçmektedir. Hem ilçemizde tarımın desteklenmesi ve atıl arazilerin ekimi hem ilçemizde kadın istihdamı hem üretim hem üretime dayalı evlatlarımıza burs temini silsilesi hedefleri birebir hayata geçirilmektedir.

Üretim, kadın istihdamı, burs fonu çalışmalarında gözle görülür adımlar atan Göle Kadın Meclisi kooperatifinin yine üretime dayalı diğer ürünlerle proje aşamasında olan ürün çeşitleri gerçekleşmeye başlanıldıkça işte böyle halkımıza ilan edilecektir.

Halkımız ve toplumumuz için üretiyor, değer yaratıyor, değerleri Göle ortak paydasında adil biçimde paylaştırıyoruz. Halkımız sizi seviyor sizin için projeleri hayata geçiriyoruz.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam