reklam
reklam

BOLLUK ve BEREKET  FORMÜLÜ

Eklenme Tarihi: 4 Şubat 2020, Salı - 11:15   Okunma Sayısı: 617211
İstanbul ve Bursa'da kitap imza günü ve söyleşileriyle okuyucuyla buluşan ve yoğun ilgiyle karşılaşan Aydanur Aktaş Hıra ile sizler için yeni bir röportaj daha yaptık.

Yeni yılda baskıdan çıkan "Bolluk ve Bereket Formülü" kitabıyla 42 günlük bir formül veren ve manevi uyanışın alt yapısını hazırladığını söyleyen Aydanur Aktaş Hıra ile Bolluk ve Bereket Formülü kitabı üzerine konuştuk. Sizler için sorduk, o cevapladı.

*

Soru-1 Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Artvin'de doğmuşum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdim. Fethiye'de reklam ve tanıtım sektöründe hizmet veren kendi iş yerimiz olan Emir Reklam’da uzun yıllar yöneticilik yaptım. Evli ve bir çocuk annesiyim.

**

Soru- 2)  Öncelikle kitap kapağı ile başlamak istiyorum.Kitabınızın kapağında Zümrüdü anka kuşu figürü kullanmışsınız. Bolluk ve bereketle ilgisi nedir ?

Cevap -2) Küllerinden yeniden doğmayı başaran zümrüdü anka kuşu (simurg)  efsanesiyle ilgili çok sayıda rivayet edilen hikaye ve bu hikayelerden alınması gereken önemli dersler vardır. Hikayede kuşların yedi zorlu vadiyi aşarak kendine gelmesi anlatılır. Aynı zamanda sabırlı olmanın, gayret etmenin, emeğin, disiplinli olmanın ve böylelikle kendi şansını yeniden yaratmanın önemi vurgulanır. Bir bilgelik yolculuğu olan bolluk ve bereket bilincine uyumlanma çalışmasıda, Zümrüdüanka’nın hikayesinde olduğu gibi, yedi bilinç mertebesini aşarak kendi şansını yaratmak üzerine kurgulanmış çok etkili bir çalışmadır. Bu yüzden kitap kapağında zümrüdü anka kuşu figürünü kullandım ve zümrüdü anka hikayesiyle kitabıma başladım.

Daha da ilginç bir şey oldu. Bunu hiç planlamamıştık sonradan yayınevim farketmiş. Simurg 30 kuş analamına geliyor. Kitabımda yayınevinden çıkan 30.kitap oldu. Buda benim için çok anlamlı tabii..

***

Soru -3)   Bolluk ve Bereket dendiğinde akla ne gelmeli. Nedir Bolluk ve bereket size göre?

Cevap -3 ) Bolluk ve bereket denince insanların aklına maddi zenginlik gelse de, bolluk sadece maddi değerlerle sınırlanamaz. Maddi değerlerden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, bizi ayakta tutan manevi değerlerimiz vardır ki asıl ihtiyaç duyulanda bu değerlerdir aslında.

Bolluğun bizdeki tezahürü, farkındalığımız, idrakimiz, şefkatimiz, merhametimiz, adalet duygumuz, huzurumuz, neşemiz, sağlığımız, sevebilme kapasitemiz ve kendimizi iyi hissetme şeklinde olur.

Gerçek anlamda bolluktan bahsetmek için, sağlıklı ve huzurlu olmanız, halinizin ve vaktinizin yerinde olması, sizi mutlu eden  ilişkilerinizin olması, hayallerinizi gerçekleştirecek kadar yaşam şevkinizin ve imkânlarınızın olması, hayatın gizemini anlayacak kadar bilge  ve dostlarınızla elinizdekileri paylaşabilecek kadar cömert olmanız gerekir.

Bereket ise bir şeyin çokluğundan ziyade o şeyin nitelikli ve faydalı olması anlamına gelir. Önemli olan çok şeye sahip olmak değil, sahip olduğunuz değerlerin size fayda sağlıyor olmasıdır.

 

***

Soru -4 ) Bolluk ve Bereket Formülü kitabıyla okuyucuya asıl kazandırmayı hedeflediniz?

Cevap-4)  Bolluk ve bereket formülü kitabı kişisel dönüşüm rehberi olarak tasarlanmış bir kitaptır. Kitapta anlatılan 42 günlük formülle kişinin önce nefs kitabını okuması sonra mevcut duygu ve düşüncelerinden kurtulup  zihnini yeniden programlaması hedeflenmiştir. Yani bu çalışma bir nevi zihin detoksudur. Kişinin zihinsel arınma sürecine katkı sağlayacak olan bu çalışma herkesin bilincinde çok hızlı bir değişim ve dönüşüm başlatacağı gibi kişinin  manevi uyanışının alt yapısını hazırlayarak kendine gelme sürecini hızlandıracak bir çalışmadır.

**

Soru- 5  Nefs kitabını okumaktan bahsettiniz az önce. Nefs kitabını okumak ne demektir. Nasıl okunur? Kısaca anlatabilir misiniz?

Cevap-5) Öncelikle nefs ne demektir onu anlamak gerek. Nefs; kişinin bütün özelliklerini kapsadığı için nefsini bilmek demek kişinin bizzat kendisini bilmesi demektir. "Nefsini bilen kendini bilir" Kendini bilen Rabbini bilir, haddini bilir hayatını ve davranışlarını ona göre düzenler.

Kısaca nefs, bilinç demektir. Tasavvufta bahsedilen nefs mertebelerinde yükselme kişinin geçeceği bilinç düzeylerini anlatır. İnsan hangi bilinçte ise o bilinç düzeyinin meyvelerini yer. Düşük bilinçte olan kişi olaylar karşısında negatif etkilenip üzüntü, öfke ve kızgınlık yaşarken, bilinç düzeyi yükselen kişinin olaylara karşı bakışı pozitif olur. Çünkü bilinçlenen kişi bilir ki yaşanan şer bile olsa bir hayra kapı açıyordur.

Nefs kitabını okumayı başaran kişi, hayatındaki olup bitenlerden kendisinin sorumlu olduğunu fark eder ve medet ummayı bırakarak  kendi yaşam sorumluluğunu üstlenir. Bu yaşam sahnesinde sergilenen senaryonun ve  bütün rollerin kendisi tarafından belirlenmiş olduğunu farkına vardığında ise kendini sil baştan yeniden kurgulayabilir.

**

Soru-6)  Birazda kitabınızda yer alan merakımızı cezbeden 42 günlük şu formülden bahsedelim. Bu formül sizin buluşunuz mu?

Cevap-6) Tam olarak benim buluşum diyemem ama kendimden eklediğim çok şey var.  Temelde mantık aynı ama. Bir nevi zihni arındırma ve programlama ile kişisel dönüşüm başlatmayı hedefleyen bir çalışma bu. Bununla beraber kişinin kendi nefs kitabını okuyarak bilinç düzeyini yükseltmesine ve üst boyutlara geçişine de yardımcı bir çalışmada olmuş oldu. Aynı zaman bu çalışmayı yapan herkes kendi kendinin yaşam koçu olacak. Hem kendisi hem de yakınlarını bilinçlendirerek şifalandıra bilecek.

Kısaca çalışmanın özeti şöyle...

42 günlük bu çalışma, iki bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci 21 günlük bölümü, zihinsel karmaşadan arınarak bilinç düzeyini yükseltmeye, ikinci 21 günlük bölümü ise öze yolculuk başlatmaya yöneliktir.

Birinci bölüm yedi adımdan oluşmaktadır ve çalışmanın her bir adımı, zorlu bir vadiyi geçmek gibidir. Her adımla, kişi blokajlarını çözümleyerek geçmişin acı veren anılarından özgürleşir, içsel bilgeliğine bir adım daha yaklaşır ve  yaşam enerjisini yükselterek kendi şansını yaratır. İkinci bölüm ise yedi özel söylemden oluşmaktadır. Bu söylemlerin enerjisi yüksektir ve kişinin özüne yolculuk başlatır.

*

Soru -7) Peki bu formüle ilk  nasıl ulaştınız ?

Cevap-7 ) Bu formülün ham hali bir arkadaşım vesilesiyle 2003 yılında elime geçti. Arkadaşım bana kendi farkındalıklarını çok güzel aktarabilmişti. Hiç zaman kaybetmeden heyecanla çalışmayı hiç ara vermeden yaptım bitirdim. Bir süre sonra iş hayatımdan tutunda, arkadaş çevreme, duygu ve düşünce dünyama kadar birçok şey hızla değişmeye başladı. Bu değişim sürecim 42 günlük bu çalışmanın akabinde olması benim bu formüle olan ilgimi artırdı ve başkalarına da ışık tutabilmek adına kendimi geliştirmeye başladım. Psikoloji, kişisel gelişim ve tasavvufla ilgili birçok kitap okudum. Bunun yanı sıra hipnozu bozma ve  EFT (duygusal özgürleşme tekniği) eğitimleri aldım. Okuduğum kitaplar, ve aldığım eğitimlerle bende farklı açılımlar olmaya başladı.

7 yıl boyunca bu çalışmayı her yıl yaptım. Her çalışma bana farklı bir yol açtı ve bu çalışmayı etrafımdaki insanlarla paylaşma ihtiyacımda giderek arttı. Fark ettim ki paylaştıkça  farkındalığım artıyor. Daha çok kişiye bu bilinci aktarabilmek adına 2011 yılında kişisel gelişim derneğimizde 30 kişilik bir grupla bu çalışmayı yaptık. Çalışmanın hemen akabinde ben kuantum sıçrama yaşayarak farklı bir boyuta geçtim. Bu süreçten sonra her şey bambaşka oldu ve  hakikat yolculuğum işte o dönem başladı.

Hakikatimi anlama süreci, bana yepyeni ve berrak bakış açıları sundu. Sistemin işleyişine dair farkındalığım arttıkça anladım ki, bolluk ve bereket bilincine uyumlanma çalışmasıyla zihinsel hipnozlarımı bozmuş, engelleri ortadan kaldırarak akışı başlatmışım. Bu sayede, bir nevi zihinsel arınma yaşayarak bilincimde üst boyuta yükselebilmiştim.

Kendi gerçek kimliğime ulaşıp hakikat bilinciyle bolluk ve bereket çalışmasını yeniden ele aldığımda, ortaya muhteşem bir kişisel dönüşüm formülü çıktı. 42 günlük bu formül, ilk halinden çok daha geliştirilmiş olarak, iki amaca birden hizmet edecek şekilde düşünülerek hazırlanmış, 17 yıllık bir birikimin ürünüdür. Bolluk ve bereket formülü kişinin hem maddi dünyasını hem de maneviyatını zenginleştirecek çok etkili bir yöntemdir.

*

Soru-8)  Kısaca kitabı bize nasıl özetlersiniz?

Cevap-8) Kitabım 4 bölümden oluşuyor. İlk bölümde nefs kitabını okumayı ele aldım. 2. bölümde zihni tanıma ve programlama var. 3. bölümde bolluk ve berekete giriş ve 4. bölümde ise 42 günlük bolluk ve bereket formülü yer alıyor. Kitabın en son kısmında ise bu çalışmayı sosyal medya grubundan yaparak e-posta yoluyla benimle farkındalıklarını paylaşan arkadaşların çalışmaya dair yorumları yer alıyor.

*

Soru -9) Şimdiden sonra yeni bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz ? Ne yapmayı planlıyorsunuz?

Cevap-9) Yeni bir kitap yazmayı şimdilik düşünmüyorum. Şimdiden sonra yapmak istediğim tek şey "Bolluk ve bereket formülü" kitabımı daha fazla kişiye ulaştırmak ve bu kitapla toplumsal bir dönüşüm başlatmak. İnsanların kendilerine gelmeleri ve huzura ermeleri yönünde çalışmalarım devam edecek. Kitabımın son bölümünde herkesi manevi uyanışa davet ediyorum zaten. Bolluk ve bereket formülünü çalışan herkes pozitif yönde dönüşüm sağlayacak. Biliyorum ki insanlar huzura erdikçe toplumlar refaha erecek.

Şimdiden sonra yapmayı planladığım şey, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'de ki  Özden Öze derneklerinde,  okuyucumla sık sık bir araya gelerek söyleşiler yapmak. Şimdiden sonraki asıl konumuz manevi uyanış olacak. Hazır bu vesile ile buradan da herkesi manevi uyanışa davet ediyorum. 

Ayrıca güncel yazılarımı ve söyleşi tarihlerimi takip etmek isteyen dostlar, sosyal medyadan ve  www.aydanuraktashira.com adresinden beni takip edebilirler.

---

Soru-11)  Peki  okuyucu kitabınıza nasıl ulaşacak. ?

Cevap-11) Yurt içi ve yurt dışından  kitabımı temin etmek isteyenler www.okumuslaryayincilik.com adresinden güvenle sipariş verebilirler. Okumuşlar yayıncığın Türkiyede ilk kez uygulanacak olan takdire şayan bir hizmeti de var onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.  Bir kitap bile sipariş edilse Türkiye içi kitap siparişlerinden kargo bedeli alınmayacak ve 3 kitap ve üzeri alışverişlerde özel  sürpriz hediyeleri olacak.

Ayrıca şunu da gururla söylemek istiyorum. Bolluk ve bereket formülü kitabımın birinci baskısı 20 günde  bitti. Şimdi ikinci baskı yapılıyor. Şubat ayında herkes 2. baskıyı alacak.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER/RÖPORTAJ
Editör: EMİNE AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam