reklam
reklam

İstanbul Facebook’ta zirveye doğru yol alıyor

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 201755

İSTANBUL

Bazen ülkeler arasında yapılan karşılaştırılmalarda vasatın altında olduğumuz hatta bazı karşılaştırılmalar da öyle ülkeler var ki onlardan bile geri kaldığımız öğrenince pes artık diyorum. Her yıl yapılan ve yakınlarda yine karşıma çıkan bir araştırmadan kısaca bahsedeceğim size  ABD’de 'U.S. News & World Report' dergisi tarafından yayınlanan 'dünyanın en iyi ülkeleri' sıralamasında, 80 ülkenin bulunduğu liste turizm, doğal güzellikler, siyasi ve eğitim durumu gibi bir çok kriter üzerinden belirlenmiş ve İsviçre 1. Sırada haklı olarak yer alırken sıralamayı, Kanada, Almanya, İngiltere, Japonya, İsveç, Avustralya, Amerika, Fransa, Hollanda, Çin diye devam ediyor liste. Kendi ülkemi ise 36. Sıralarda görebiliyorum ancak ve yine üzücü olanı ise 2016 da 30. Sırada olan güzel ülkem, basamak ilerleyeceğine son iki yılda 36. Sıralara gerilemiş. Bu sıralamanın düştüğünü gördüğümde dönüp biraz kendimize bakmak zamanı geldi de geçiyor dedirtiyor insana çünkü bu araştırma ülke turizmi, doğal güzellikleri, siyasi ve eğitim durumu gibi bir çok kritere bakıldığını söylemiştim az önce buradan çıkan sonuç ise bana göre son yıllardaki ülke içindeki terör olayları, sadece bizi değil gelen bir çok misafirimizi korkutmakta ve ülke turizmine kötü not aldırmakta bunun yanında yine son yıllarda patlak veren tecavüz skandalları ve kadın cinayetleri de bu verilerde kötü sonuçlar almamıza en büyük sebepler bana göre....

‘Bir kötünün 7 mahalleye belası bulaşır’ derdi rahmetli babacığım, işte o hesap; ülkemizde bulunan bu kötü insanlar yüzünden sadece kendi etrafına değil hepimize kötülükleri dokunmakta  dolaylı olarak ta olsa..

Bu karamsar ülke karşılaştırmasından sonra bir karşılaştırma daha vereceği size ama sevinelim mi üzülelim mi bilemedim açıkçası....

Bu araştırma bu sefer sosyal hesaplar üzerine yapılmış ve Facebook’da Dünya beşincisi iken İnstagram’da Dünya  ikincisiyiz. Yaşasın Facebook ve İnstagram, kim takar ülkeler arasında 30. Sıradan 36. Sıraya gerilemeyi.

Facebook’un en çok kullandığı ülkelerden olan Türkiye’nin nüfus ve ekonomik büyüklüğe sahip olan ili olan İstanbul 14 milyon Facebook hesabıyla dünya beşincisi olarak dikkatleri çekmekte.

Bir Sosyal Medya Ajansı olan We Are Social’ın yaptırdığı ve kamuoyuyla paylaştığı son araştırmaya göre; 81 milyon nüfusa sahip Türkiye’de 54 milyon 330 bin kişi aktif olarak internet kullanmakta. Bu da; demek oluyor ki, Türkiye’deki nüfusun büyük çoğunluğu interneti düzenli olarak kullanıyor. Üstelik bu kitlenin yüzde 84’ü de internete düzenli olarak her gün giriyor ve PC, tablet ya da akıllı telefonlar aracılığıyla ortalama 7 saatlerini internette dolaşarak geçiriyorlar. Kullanıcıların sörf yaparken ağırlıklı tercihleri ise sosyal medya olarak göze çarpıyor.

Aynı araştırmaya göre ise Türkiye’de 51 milyon Facebook, 33 milyon da Instagram hesabı bulunuyor. Türkiye’de 51 milyon Facebook hesabının 14 milyonu ile  İstanbul rekora koşuyor adeta. 

Facebook kullanıcısı sayısında ilk üç sırayı Hindistan (250 milyon), İngiltere (230 milyon) ve Brezilya (130 milyon) paylaşırken, Türkiye 51 milyon kullanıcıyla Tayland ile birlikte 8. sırayı paylaşırken; şehirler bazındaki sıralamada ise İstanbul 14 milyon kullanıcı ile Mexico City (Meksika), Quezon City (Filipinler)  ile beraber beşinci sırada yer almaktalar.

En çok Facebook hesabının 22 milyonla Tayland’ın 8 milyon nüfuslu başkenti Bangkok’ta olması dikkati çeken bir başka veri olarak karşımıza çıkıyor.

Instagram’da ise Türkiye, yüzde 41’lik nüfus/kullanıcı sayısı oranıyla İsveç’in ardından dünya ikincisi konumuna geçti.

ABD’nin 110 milyon ile ilk sırada yer aldığı Instagram kullanıcı sayısı listesinde ise Türkiye 33 milyonla beşinci sırada yer almakta.

Facebook’da Dünya beşincisi, İnstagram’da Dünya  ikincisi olmamıza katkı sağlayan ve sabah erkenden bu hesapları kullanmaya başlayan nerdeyse sadece uyuduklarında offline olan kişiler bu sözlerim size....

Biraz kafalarınızı ve burunlarını gömdüğünüz o tablet ve telefonlardan kaldırın da bir etrafınıza bakın ülkede nelere oluyor?, her gün kaç çocuk tecavüze uğruyor ve her gün kaç kadın hayatlarındaki erkekler tarafından canlarından oluyorlar. Sosyal ağlarda geçirdiğiniz boşa giden zamanlarınızda evlatlarınızı eğiterek geçirdiğinizde sadece kendinize değil bu ülke için hayırlı bireyler yetiştirmiş olacaksınız. 

Ben hem aileme hem de vatanıma düzgün çocuklar yetiştirmek için çabalarken senin kötü tohumların  sokaklarda uyuşturucu almış ve elinde silah yada bıçakla dolaşırken onunla aynı ülkede hatta hatta aynı şehirde yaşamak istemiyorum. Çocuklarınıza sahip çıkın ve ortalarda birer suç makinesi olarak dolaşarak benim ülkemin kızlarına ve kadınlarına musallat olmasınlar. Senin kullandığın sosyal ağlardan öte senin dünyaya getirdiğin çocuklarını eğitme sorumluluğun var ve bu sorumluluk sadece senin için değil ülken için bir sorumluluğun. 

‘’Haaaa yok siz bana karışamazsınız ben istediğim sosyal ağa girerim istediğimi de yaparım’’ dersen eğer doğurmayacaksın bizim ve ülkemizin başına bela olan kötü tohumlarını doğurmayacaksın. Bu ülke kötü tohumların mahsülü suç makinelerinin işlediği kötülüklerden yeterince üzüldü artık yeter....

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam