reklam
reklam

U21'de Avrupa Şampiyonuyuz

Eklenme Tarihi: 14 Mart 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 178492

İSTANBUL

Belarus'un başkenti Minsk kentinde düzenlenen Masa Tenisi 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler Çift Erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonanın son gününde Çift Erkeklerde; İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler ikilisi, yarı final maçında Rus Konstantin Chernov/Artur Abusev çiftini 5-11, 11-7, 11-8 ve 11-6'lık setlerden sonra 3-1 yenerek adlarını finale yazdırdılar.
İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler ikilisi, final maçında Polonyalı Patryk Zatowka/Marek Badowski çiftini 11-8, 9-11, 11-3, 11-9'luk setlerden sonra 3-1 mağlup ederek 21 yaş altı Avrupa Şampiyonu oldu.
Türk Masa Tenisi tarihinde bir ilke imza attıklarını belirten Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ''İlkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Tarihimizde ilk defa kendi yetiştirdiğimiz evlatlarımızla Avrupa Şampiyonu olduk. Bu başarı Türk Masa Tenisi tarihi için bir dönüm noktasıdır. Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğuydu, bunu başardık. Şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat hedefleri var. Tüm hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Avrupa Şampiyonluğumuzu Zeytindalı Harekatında vatanımız için çarpışan tüm Mehmetçiklerimize hediye ediyoruz'' dedi. 
Tek bayanlarda Özge Yılmaz'ın elde ettiği başarının da önemine değinen Koç ''Ayrıca Özge Yılmaz tek bayanlarda ilk senesinde çeyrek final oynama başarısı gösterdi. 5 yıl daha U21 Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek. Kendisine güveniyoruz. Ciddi bir yükseliş içinde'' diye konuştu.
Avrupa Şampiyonu oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Milli sporcu İbrahim Gündüz ''21 yaş altı Şampiyonasını Avrupa Şampiyonu olarak tamamladık. Hissettiğimiz duyguların tarifi yok. Ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bize inanan ve bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz'' dedi. Elde edilen başarının sistemli bir çalışmanın sonucu olduğuna dikkat çeken Talha Yiğenler ise ''Bu benim veya İbrahim'in şahsi başarısı değildir. Bu bizim milletimizin ülkemizin ekibimizin başarısıdır. Bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkürler'' diye konuştu.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam