reklam
reklam

İYİ İNSAN OLABİLMEK OLGUNLUK GEREKTİRİR

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı - 15:58   Okunma Sayısı: 87476

İnsanlar kendilerine be- lirli roller biçer ve ona göre davranmaya çalışır. kimisi çalışkan rolünü benim- semiştir sürekli çalışır. kimisi uyanıktır her şeyin kolayını bulup kendine yararlı hale getirmeye çalışır. kimisi ağır abi mod- undadır, her türlü duruma örf, adet açısından bakar. kimisi ise sadece insan ol- maya çalışır ve en zor olanı seçer.

İnsan olabilmek gerçekten zor bir iştir. Çünkü önce kendine önem vermen gerekir. kendine önem vereninsanlarbaşkalarınadeönemverir. İnsanları kırmamaya çalışır. Onları anlamak ve yardımcı olmak için çabalar durur.

İyi insan olmak olgunluk gerektirir. Yani her insan iyi insan olamaz zaman ve tecrübeye ihtiyaç vardır. O yüzden iyi insanlarla karşılaştığımızda hep bizi an- layan babacan tavırlarla karşılaşırız. kendinizi on- ların yanında yargılanıyor hissetmeyiz. Hep yanında kalmak veya çevresinde bulunmayı tercih ederiz.

İyi insan hep iyi insan olmak için çabalamaz nor- mal çabası bile buna yeterli olur. Her şeye her yere yardım etmek iyi insan olmak için yetmez. İyi insan ne zaman yardım edeceğini bilir. Gereksiz gösterişli hareketlerden uzak durur. kendisi gibi davranır. Em- pati gücü çok güçlü olduğu için karşıdaki kişiyi çabu- cak anlar.

İyi insan olmanın temelinde kendini tanımak ve kendi gibi davranabilmeyi başarmak vardır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam