reklam
reklam

Kadınlar Futbol Ligi başladı

Eklenme Tarihi: 1 Eylül 2023, Cuma - 19:21   Okunma Sayısı: 46182
Toplam 16 takımın yer aldığı Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi ilk hafta maçlarıyla start aldı. Galatasaray ve Fenerbahçe ilk maçlarını kazanırken, Beşiktaş JK evinde mağlup oldu.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde heyecan başladı. İlk hafta maçlarında toplam 14 gol atılırken, dört maçı ev sahipleri, üç karşılaşmayı ise deplasman takımları kazandı. Bir mücadele ise berabere bitti. Son şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget deplasmanda, müzesinde üç şampiyonluk bulunan Ataşehir Belediye Spor'u 4-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar, gol averajıyla ilk hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Geçen sezonun finalisti Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, sahasında ligin yeni ekibi Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor'u tek golle mağlup ederek yeni sezona galibiyetle başladı. 2019 ve 2021'in şampiyonu Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı evinde 2022'nin şampiyonu Gaziantep ALG Spor'a 2-1 mağlup oldu.  Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, sahasında 2022'nin finalisti Wulfz Fatih Karagümrük'ü 2-0 yendi. Trabzonspor evinde Karadeniz Ereğli Belediyespor'u, Hakkarigücü ise deplasmanda Adana İdman Yurdu'nu aynı skorla 1-0, ligin yeni takımlarından Beylerbeyi Spor sahasında 2021'in finalisti Fatih Vatanspor'u 2-0 yendi. Haftanın tek gol sesi çıkmayan maçında Amed Sportif ile Antalya 1207 golsüz berabere kaldı. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2.hafta maçları 2 Eylül'de oynanacak.

Lig çift devre oynanacak

Geçen yıl iki grupta oynanan ve çeyrek final, yarı final ve final etaplarıyla devam eden Turkcell Kadın Futbol Süper Liginde bu sezon maçlar tek grupta çift devre şeklinde oynanacak.  İlk yarının 24 Aralık'ta tamamlanacağı ligde ikinci devre, 14 Ocak 2024'te start alacak. Kadın Futbol Süper Ligi'nde son hafta karşılaşması ise 5 Mayıs 2024'te oynanacak. Sezon sonunda en fazla puanı toplayan takım 2023-2024 sezonu Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu olacak. Şampiyonluğu kazanacak olan takın ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Liginde temsil edecek. Ligde son 3 sırada yer alan takımlar ise bir alt lige düşecek.

Son şampiyon bıraktığı yerden

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomgetspor, İstanbul deplasmanında Ataşehir Belediyespor'u farklı mağlup etti. İBB Esatpaşa Stadında oynanan karşılaşmayı Furkan Arıoğlu, Ayşenur Karakoç ve Merve Turan hakem üçlüsü yönetti. Maça etkili başlayan ABB Fomgetspor, 32.dakikada Karadağlı oyuncusu Armisa Kuç'un golüyle öne geçti. İlk yarının tamamlanmasına iki dakika kala, bşr başka Karadağlı oyuncu Bulatovic sahneye çıkarak farklı ikiye yükseltti. Bu sezon başında Japonya Kadınlar Süper Lig ekiplerinden Vegalta'dan transfer edilen  Sladjana Bulatovic böylecce yeni takımıyla çıktığı ilk maçında golle tanışmış oldu. İlk yarı ABB Fomgetspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısının 59.dakikasında Ukraynalı Olha Ovdiychuk farkı üçe çıkarttı. 90+2'de Armisa Kuç, kafayla topu ağlara gönderereki kendisinin ikincş, ABB Fomgetspor'un dördüncü golünü kaydetti. Ligdeki ilk maçında sahadan farklı galip ayrılan başkent temsilcisi, gol averajıyla ilk haftayı lider kapattı.

Galatasaray zorlanmadan kazandı

Kadın Futbol Süper Ligi'nin şampiyonluktaki iddialı ekiplerinden Galatasaray PetrolOfisi Kadın Futbol takımı ilk maçında Wulfz Fatih Karagümrük 'ü iki golle geçti. Florya Metin Oktay Tesislerinde oynanan maçı, Emine Öz, Figen Eleman ve Yücel Alkaşi hakem üçlüsü yönetti. Maça hızlı başlayan sarı-kırmızılılar 11.dakikada köşe vuruşu kazandı. Berna Yeniçeri'nin kullandığı kornerden gelen topla penaltı noktası üzerinde buluşan Ebru Topçu nefis bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. 44.dakikada sağ kanattan gelişen atakta ilk golün sahibi Ebru Topçu'nun pasıyla topla buluşan Kaba Kaba Nsiala, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Top kaleci Madison'un yanından ikinci kez ağlarla buluştu. İlk yarıyı sarı-kırmızılılar 2-0 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takımda pas hataları dikkat çekti. Galatasaray topa daha çok sahip olan taraf olurken, skor üstünlüğünü koruyarak sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe tek golle galip geldi

Geçen sezon şampiyonluğu final maçında ABB Fomget'e kaptıran Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı, yeni sezondaki ilk maçında, ligin yeni takımlarından Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor'u misafir etti. Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerinde oynanan maçı Hatice Aydın, Tugay Tünaydın ve Ceren Hanife Bahadır hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında sarı-lacivertliler üstün bir oyun sergilemesine ve gol pozisyonlarına girmesine rağmen, aradığı golü bulamadı. İkinci yarının 50.dakikasında Alice Kusi'nin ara pasıyla sol kanattan bindirme yapan İlayda Civelek'in ortasında kaleci Lopez Guerrero topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu önünde bulan Meryem Cennet Çal düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı-lacivertliler sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Karşılaşma FBTV'den canlı yayınlanırken, maç sonunda Teknik Direktör Gökhan Bozkaya, “Özellikle bu sıcakta mücadele eden iki takım oyuncularını da kutluyorum. Bu sıcakta top oynamak kolay değil. Galibiyetten ve verdiğimiz mücadeleden dolayı bütün oyuncularımı kutluyorum. Yeni bir takımız. Sezonun ilk maçıydı. Bana göre oyun anlayışımız tamamen değişti. Daha çok topa sahip olan takımız. Top kaybettiğimizde o reaksiyonu gösterebiliyoruz. Biraz özeleştiri yapmak istiyorum. 15-20 dakika oyuna geç ısındık diyebilirim. Özellikle ikinci yarıda hâkimiyeti tamamen biz aldık. Daha çok topla oynayan, pozisyon üreten, kaybettiğinde topu basan alan taraftık. Memnunum. Dediğim gibi yeni takımız. Günden güne oyun kalitemiz artacaktır. Oyuncularımı tekrardan kutluyorum. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum” dedi.

Beşiktaş evinde teslim

Yeni sezon öncesi Türkiye’nin e-para şirketlerinden United Payment ile sponsorluk anlaşması yaparak Beşiktaş United Payment Kadın Futbol Takımı ismini alan ekip ilk maçında Gaziantep ALG Spor'u  konuk etti. Fulya Hakkı Yeten Tesislerindeki karşılaşmayı Elif Köroğlu, Semra Bulut ve Önder Osman Zengin hakem üçlüsü yönetti. Maça hızlı başlayan konuk ekip henüz 4.dakikada öne geçti. Sol kanattan atak gelişen ALG Spor atağında Demokratik Kongolu Pambani Kuzoya'nın ortasına ceza sahası içinde ayak koyan Belaruslu Karyna Alkhovik takımını 1-0 öne geçirdi.  28.dakikada Elif Keskin ile sağ kanattan gelişen atakta, Maria Maia ceza sahası içinde topla buluştu. Portekizli oyuncunun aşırtma vuruşunda top ağlara gidince skora eşitlik geldi. 39.dakikada konuk ekip sol kanattan Karoline Cardozo ile atak geliştirdi. Brezilyalı oyuncunun ortasını ceza sahası içinde kontrol eden Alkhovik, topu bir kez daha Beşikaş JK ağlarına göndererek takımını yeniden öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda siyah-beyazlılar eşitliği sağlamak için ataklar geliştirdiyse de aradığı golü bulamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ALG Spor, deplasmanda Beşiktaş JK'yı 2-1 yendi. Siyah-beyazlılar böylece 2018-2019 sezonunda İstanbul'da 2-0 yendikleri maçtan sonra ALG Spor'a karşı galibiyet hasreti 10 maça çıkmış oldu. Beşiktaş JK, Gaziantep temsilcisiyle oynadığı son 10 maçta 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. 

Beylerbeyi galibiyetle başladı

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin yeni takımı Beylerbeyi, evinde Fatih Vatanspor ile karşılaştı. Beylerbeyi 75.yıl stadında oynanan maçı Emre Can Yılmaz, Melis Ceyda Güzel ve Mertcan Tezcan hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da gol yollarında etkili olamadı. Oyundaki denge ikinci yarı ile birlikte Beylerbeyispor'a geçti. Karşılaşmanın 62.dakikasında Peritan Bozdağ'ın elle oynaması ile kazanılan serbest vuruşta Derya Arhan topu filelerle buluşturdu.  Kırmızı-yeşilliler bu golle 1-0 öne geçti. 85.dakikada Kolombiyalı Acuna Martinez'in kullandığı korner atışından gelen topu Kamerunlu Engolo ön direkte kafayla ağlara gönderdi. Bu gollerle Beylerbeyi Kadın Süper ligindeki ilk maçından üç puanla ayrılan taraf oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam