reklam
reklam

2.Amatör'de 14.hafta

Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2023, Cuma - 11:09   Okunma Sayısı: 50530
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 14. hafta heyecanı yaşandı. Gol rekorunun kırıldığı hafta, 19 grupta oynanan 81 maçta 451 gol atıldı. 18 grupta liderler yerini korurken, 2.grupta Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları ilk sıraya yükseldi.

İstanbul 2.Amatör Lig'de 14. hafta geride kaldı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle bu hafta 12 maç hükmen sonuçlandı. Oynanan 81 maçın 43'ünde ev sahibi takımlar kazanırken, 31 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. Toplam 7 maç ise beraberlikle sona erdi. Gol rekorunun kırıldığı hafta, 19 grupta oynanan 81 maçta toplam 451 gol atıldı. Daha önce en çok ligin 8. haftasında atılmış, fileler 444 kez havalanmıştı. Esenyurt Örnek İdman Yurdu'nu 11-0 yenen Harmantepe, İyi Gençlik takımını 11-3 mağlup eden Maltepe Zümrütevler ile Gaziosmanpaşa Barbaros'u 11-2'lik skorla geçen Cevatpaşaspor haftanın en farklı skorlarına imza attı. 13.grupta, Yeşilce Spor müsabakasına gelmeyen Çayırgücü takımı ile 5.grupta Bahçelievler Futbol Atletik müsabakasına yazı vererek çıkmayan Sarıyer FSM, Futbol Müsabaka Talimatı (FMT)’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp 3'er puanı silindi. 17.grupta, Boğaziçi 1907 müsabakasına yöneticisi olmadığından katılamayan Sancaktepe Emek ile 8. grupta Altınay - M.Kemalpaşa müsabakası 0-2 devam ederken kırmızı kart gören 5 futbolcusu sebebiyle sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşen Altınay Spor Kulübü, 3-0 hükmen yenik sayıldı. 10.grupta Haznedarspor - Nişanca Gençlik müsabakası 3-0 devam ederken sakatlık sebebiyle sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Nişanca Gençlik 3-0 hükmen yenik sayıldı. 15.grupta ligden çekilen Ömerlispor takımı ihraç edilirken, kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2023 - 2024 sezonunda lige alınmayacak. Yazı vererek Sarıyer 1923 Özkan müsabakasına çıkmayan Halkalı Taştepe ile 1453 İstanbul As müsabakasına çıkmayan Fatih Görkem Atletik takımları 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanları silindi.

Yusuf Küçükaydın zirveyi yakaladı

Gol krallığında, bu hafta Bayrampaşa Yenidoğan karşısında hat-trick yapan Göktürk Sarayspor'dan Yusuf Küçükaydın gol sayısını 26 yaparak, Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak'ı yakaladı. Telsiz'den Eray Yılmaz 24 golle ikinci , Etiler'den Selçuk Uğur ise 22 golle üçüncü sırada yer alıyor. Esenyurt İncirtepe'den Amr Mohamed 21 gol, Bu hafta Esenyurt Kartal maçında 5 gol birden atan Kağıthane Çağlayan'dan Ömer Tunç, 5 Mevsim Gençlik maçında hat-trick yapan Fişekspor'dan Şahin Esat Tınmaz, Emirefendi'den Uğur Burak Yılmaz, Gayretspor'dan Abolaji Eiwa, Etiler'den İrfan Avcılar ve Yıldırım Bosna'dan Timur Han Düzgün 20'şer gol, Bu hafta Gaziosmanpaşa Barbaros maçında 5 gol atan Cevatpaşaspor'dan Mahmut Satılmış, 1863 Boğaziçi maçında hat-trick yapan Berke Haskurt ve Haznedar Çetinkaya'dan Alper Çoşkun 19'ar gol, Esenyurt 19 Mayısspor'dan Talha Yüce, Taksimspor'dan Serdal Portakal, 5 Mevsim Gençlik'ten Ramazan Kara 18'er gol,
Bahçelievler Futbol Atletik'ten Berk Bozkurt, Gültepe Özgençlik'ten Berker Kaya Kayalı, Telsiz'den Uğur Avcı, Beyoğlu Çukurspor'dan Murat Battal ve Doğan Güneşspor'dan Selçuk Kendir 17'şer golle sıralanıyorlar.

Kuzeyin Kaplanları liderliğe yükseldi.

2.grupta haftaya lider giren Kavaklı Köyü, deplasmanda Fener Köyü'ne 2-0 yenilince liderliği Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'na devretti. İlk yenilgisini alan Kavaklı Köyü, 1 puan farkla ikinci sıraya gerilerken, Fener Köyü 3.sıraya yükseldi. 15.hafta dört grup lideri daha sahadan mağlup ayrıldı. 6.grupta Telsiz, grup 3.sü Kazımkarabekir Mevlana'ya 2-1, 13.grupta Esenyurt 19 Mayısspor, grup 3.sü Sultan Muratspor'a 2-1, 18.grupta Acıbadem, en yakın takipçisi Şile Denizspor'a 2-1 ve 19.grupta Pendik Emekspor, grup 4.sü 1453 Maltepe Gençlik'e 3-1 yenildiler. Liderler bu yenilgilere rağmen ilk sıradaki yerlerini korudu. Oklalı, Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları, Gayretspor, Göktürkspor, Kağıthane Çağlayan, CPS Karlıtepe ve Pendik Doğanspor yenilgisiz gruplarında ilk sırada yer alıyorlar. 14.grupta Yeni Özkartalspor 12'de 12, 15.grupta ise Samandıra FK 14'de 14 yaparak yollarına puan kayıpsız devam ediyor.

Çarşıspor Doğan Güneş’i batırdı

İstanbul 2.Amatör Ligi 19. Grupta zirve mücadelesi veren Çekmeköy Çarşıspor, deplasmanda grubun güçlü takımlarından Doğan Güneşspor'un konuğu oldu. Selimiye Stadındaki maçı İl hakemi İbrahim Zeydan yönetirken, yardımcılıklarını Tarık Furkan Pınarcık ve Mustafa Volkan Uysal yaptı. Saha komiseri olarak da Gülali Erdem görev aldı. Maça hızlı başlayan Doğan Güneş, Çekmeköy Çarşı defansın kalecisine kısa pası sonrası boşta kalan topu Muhammet Turan ile gole çevirerek öne geçti. 30.dakikada gelişen Çekmeköy Çarşı atağında Muhammed Budak ceza sahası için Doğan Güneşspor kalecisi tarafından düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Emre Can Sağrı ağlara göndererek eşitliği sağladı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. İkinci yarının 47.dakikasında Çekmeköy Çarşı'nın kazandığı köşe vuruşundan gelen topu Yasin Çetin ağlara göndererek konuk takımı 2-1 öne geçirdi. 72.dakikada derinlemesine pasla ceza sahası içinde topla buluşan Yasin Çetin kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Vuruşunda top ağlarla buluşunca Çekmeköy Çarşı, iki farklı üstünlüğe ulaştı.81. dakikada gelişen Doğan Güneşspor atağında ceza sahası içinde yaşanan karambolda Furkan Talu ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderince, fark yeniden bire indi. 89.dakikada Emre Can Sağı, sağ kanatta kendi yarı alanından  kaptığı topla, rakip ceza sahası içine kadar indi. Emre'nin ortasında Ahmet Patacı, kaleciyi de geçen topu boş ağlara gönderdi ve skoru 4-2 yaptı. 90+5'de ani gelişen Doğan Güneşspor atağında Muhammed Silanoğlu, kaleci tarafından düşürülünce, maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Muhammed topu ağlara göndererek durumu 4-3 yaptı. Toplam 7 golün atıldığı zevkli ve çekişmeli mücadeleyi 4-3 kazanan Çekmeköy Çarşıspor, zorlu deplasmandan 3 puanla evine dönerken galibiyet serisini de 5 maça çıkardı. Çekmeköy Çarşıpor Kulüp Başkanı Yücel Evsen, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Demirci, Zafer Yılmaz ve Ahmet Evsen birlikte protokol tribününden takip ettiler. Oynadığı 12 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik ve 2 yenilgi ile 28 puan toplayarak ikinci sıradaki yerini koruyan Teknik Sorumlu Murat Şengün’ün öğrencileri gelecek hafta evinde İstanbul Çorumspor’u misafir ederken, Doğangüneşspor haftayı maç yapmadan bay geçecek.

Ataşehir Doğuşspor dolu dizgin

İstanbul 2.Amatör Ligi 16. Grupta lider Ataşehir Doğuşspor, ligin 14.haftasında Sancaktepe Belediyespor'a misafir oldu. Sarıgazi Stadındaki maçı İl hakemi Caner Turan yönetirken, yardımcılıklarını Melisa Akbıyık ve Çağatay Yılmaz yaptı. Saha komiseri olarak da Ayhan Kenarcı görev aldı. Maça hızlı başlayan Ataşehir Doğuşspor, henüz 3.dakikada Ceyhun Ertaş'ın golüyle öne geçti. Çabuk toparlanan Sancaktepe Belediyespor 10.dakikada Ahmed Omar Mhalla'nın kaydettiği golle eşitliği sağladı. Bu dakikadan itibaren oyun ağırlıklı olarak Ataşehir temsilcisinin yarı sahasında oynanmaya başladı. Her iki kanadı da iyi kullanan Sancaktepe Belediyespor, konuk takım kalesinde üst üste pozisyonlara girdi. 30.dakikada ani gelişen Ataşehir Doğuşspor atağında Satılmış Demirci topu ağlara göndererek konuk takımı yeniden öne geçirdi. 40.dakikada Muhammed Kaya farkı ikiye çıkartırken, 45.dakikada Yusuf İncemollaoğlu durumu 4-1 yaptı. Ataşehir Doğuşspor, Muhammed Kaya ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı ilk yarıyı 4-1 önde tamamladı. İkinci yarının 56.dakikasında gelişen Sancaktepe Belediyespor atağında Seymen Salır, topu ağlara göndererek farkı ikiye indirdi. 69.dakikada Erhan Yeygül'ün Seymen Salır'a yaptığı müdahaleyi karşılaşmanın hakemi penaltı olarak değerlendirerek, beyaz noktaya gitti. Seymen'in kullandığı penaltı vuruşunu Ataşehir Doğuşspor kalecisi Ali Özmen çelmeyi başardı. İki direğin içine çarpıp sahaya dönen topu defans uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda Ataşehir Doğuşspor, Satılmış Demirci ile iki gol daha bulunca, sarı-mavililer sahadan 6-2'lik skorla galip ayrılmayı başardı. U18 takımında da forma giyen Satılmış Demirci, bu sezon ki gol sayısını 14'e çıkartmış oldu. İlk yarı Ataşehir'de oynanan maçı da sarı-mavililer 6-0 kazanmıştı. Bu galibiyetle puanını 35'e yükselten Ataşehir Doğuşspor, liderliğini sürdürdü. Lider 15.hafta evinde Üsküdar İcadiye ile karşılaşacak. 25 puanla 4.sırada kalan Sancaktepe Belediye ise gelecek hafta Feneryolu deplasmanına gidecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam