reklam
reklam

Finalistler belli oldu

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:49   Okunma Sayısı: 54898
Kadın futbolunun en üst liginde yarı final karşılaşmaları sona erdi. Şampiyonluk maçında Fenerbahçe ile başkent ekibi ABB FOMGET karşı karşıya gelecek.

Kadın Futbol'unda play off maçlarının ardından, yarı final karşılaşmaları da tamamlandı ve finale yükselen takımlar belli oldu. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi yarı finalinde son şampiyon ALG Spor, başkent ekibi ABB FOMGET ile eşleşirken, yarı finalin diğer ayağında Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaştı. Normal sezonda A grubunu lider tamamlayan Gaziantep temsilcisi ALG Spor'u Ankara'da 3-1 yenen Ankara Büyük Şehir Belediyesi FOMGET Spor, rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, adını finale yazdırmayı başardı. ABB FOMGET, normal sezonda B grubunu ikinci sırada bitirmişti. B Grubunu ilk sırada bitiren Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımını ilk maçta Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerindeki maçta 2-0 mağlup eden Fenerbahçe A.Ş. Florya'daki rövanş maçında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak, 2.sezonunu yaşadığı Kadınlar Liginde finale çıkmayı başardı. Fenerbahçe A.Ş., normal sezonda B grubunu 3.sırada tamamlamıştı.

Kadınlar derbisini Fenerbahçe kazandı

Türk futbolunun iki güzide kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kadın futbol takımları, bu kez Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi yarı final ayağında karşı karşıya geldiler. Normal sezonda B grubun yer alan iki takımın maçlarını 3-2 ve 2-0'lık skorlarla sarı-kırmızılılar kazanmıştı. Yarı finale gelinceye kadar Fenerbahçe, play off turunda ligden çekilen Hatayspor'u elerken, çeyrek finalde Wulfz Karagümrük'ü 1-0 ve 1-1'lik skorlarla geçti. Galatasaray ise grup birincisi olduğu için doğrudan çeyrek finale yükseldi. Sarı-kırmızılılar, Amed Spor Kadın Futbol takımını 5-1 ve 3-0'lık skorlarla geride bıraktı. Yarı finalin ilk ayağı Kadıköy'de Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerinde oynandı. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, henüz 2.dakikada Ganalı Alice Kusi'nin ortasını iyi takip eden Birleşik Amerikalı Danielle Julia Marcano arka direkte kafayla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 62.dakikada kazanılan serbest vuruşta Namibyalı Zenatha Goeieman Coleman'ın ortasını arka direkte Alice Kusi kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. İlk maçı bu gollerle Fenerbahçe, 2-0 kazandı. Rövanş karşılaşması ise Florya Metin Oktay tesislerinde oynandı. İlk maçta olduğu gibi Fenerbahçe, maça hızlı başladı ve golü erken buldu. Henüz 2.dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Danielle Julia Marcano kaptığı topla Galatasaray ceza sahasına girdi. Birleşik Amerikalı oyuncu açısının daralmasına rağmen yaptığı vuruşta top uzak köşeden ağlarla buluştu. İlk yarıda Fenerbahçe ön alanda baskı yapıp, pas yollarını kapatınca sarı-kırmızılılar gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Buna pas hataları da eklenince Galatasaray ilk yarı etkili olmadı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya Kabakaba'yı alarak başlayınca, daha etkili ataklarla pozisyonlar buldu. 56.dakikada Berna'nın kullandığı serbest vuruştan gelen top, Yaşam'ın eline çarpınca, karşılaşmanın orta hakemi Gamze Durmuş Pakkan penaltı noktasını işaret etti. Ebru Topçu, penaltı vuruşunu gole çevirince skora eşitlik geldi. 83.dakikada Ebru Topçu, ceza sahası yayı civarında Fatma tarafından düşürülünce sarı-kırmızılar serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Berna Yeniçeri, mükemmel bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 90+3'de Nazlıcan Parlak, ceza sahası içinde Elena Santos tarafından düşürülünce, karşılaşmanın hakemi bir kez daha penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Namibyalı Zenatha Goeieman Coleman topu ağlara göndererek skora denge getirdi. Maçta başka gol olmayınca 2-2'lik skorla Fenerbahçe finale yükselen taraf oldu.

 

Yarı final rövanş maçı sonrasında finale yükselen Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Serhat Deniz Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu. Finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Teknik Direktör Serhat Deniz, “Biz buralara geleceğimizi biliyorduk. İşimiz daha bitmedi. Tur geçmemiz başardığımız anlamına gelmez, biz sadece kupayı aldığımız zaman başarmış olacağız. Bunu yapabilecek güçteyiz. Tüm oyuncularıma özellikle play off sürecinde gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Bize inanan herkesi mahcup etmediğimiz için sporcularım adına herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah kupayı kulübümüze getireceğiz” dedi. Çok güzel mücadele ettiklerini ve finale adlarını yazdırdıklarını söyleyen Kaptan Fatma Kara Şahinbaş, ''Takımı tebrik ediyorum. Geçen sene olmadı, ama bu sene sözümü tuttuk ve finaldeyiz. İnşallah kupayı da getireceğiz'' dedi. Mutluluk göz yaşlarını tutamayan Milli oyuncu Busem Şeker ise,  ''Takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Çok duygusalım şu an. Bize güvenenlere teşekkür ederim. Kötü bir sezon geçirdik ama finale kalmasını bildik. Play offlar'da Fenerbahçe’nin ne demek olduğunu herkese gösterdik'' şeklinde konuştu.

FOMGET son şampiyonu eledi

Kadın Futbol Süper Ligi yarı finalinin diğer ayağında Ankara Büyük Şehir Belediyesi FOMGET ile geçen yılın şampiyonu Gaziantep ALG Spor karşı karşıya geldi. Başkent Osmanlı Stadındaki karşılaşmaya FOMGET etkili ataklarla başladı. Maçın 30.dakikasında Tuğba Karataş'ın pasıyla ceza sahası içinde savunmanın arkasında topla buluşan Ukraynalı Olha Ovdiychuk, kalesinden çıkmakta geç kalan Demokratik Kongolu kaleci Ngoy Fideline Mudimbi'nin üzerinden topu ağlara göndererek ev sahibini öne geçirdi. İlk yarı bu golle 1-0 FOMGET üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarının 52.dakikasında sol kanattan gelişen ALG Spor atağında Demokratik Kongolu Ruth Monique Kipoyi ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı, karşıya kalan Kipoyi'nin vuruşu, kaleci Selda Akgöz'den döndü. Dönen topu iyi takip eden Kipoyi penaltı noktası üzerinde bir kez daha vuruşunu yaptı ve bu kez topu ağlara göndererek eşitliği sağladı. 65.dakikada FOMGET atağında, Tuğba'nın derinlemesine pasını karşılayan Zehra'nın geri pası kısa kalınca, Armisa Kuç, topla buluştu. Karadağlı oyuncu önce kaptan Gülbin'i, ardından da kaleci Mudimbi'yi çalımlayarak topu boş kaleye göndererek, takımını yeniden öne geçirdi. 90+5'de Olha Ovdiychuk, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak maçın skorunu ilan etti. İlk maçı 3-1 kazanan ABB FOMGET, skorun avantajı ile Gaziantep Kalyon Stadına çıktı. Büyük heyecana sahne olan maçta, her iki takımda yarı finale yakışır bir futbol sergilediler. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısının 64.dakikasında Kamerunlu Akaba Edou'nun ortasında, Mariem Houij ceza sahası içinde topla buluştu. Tunuslu oyuncu, üç FOMGET defans oyuncunun yanından, kalesinden çıkmakta tereddüt yaşayan kaleci Selda'nın yanından topu ağlarla buluşturdu. ALG Spor, maçı uzatmaya götürecek golü bulamayınca, ABB FOMGET finale yükselen taraf oldu.

Fenerbahçe geçen yıl yarı final oynamıştı

Kadın Futbol Süper Ligi'ndeki ikinci sezonunda finale yükselen Fenerbahçe, geçen sezon A grubunu 22 maçta 19 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle lider olarak tamamladı. Rakip filelere 104 gol gönderen sarı-lacivertliler, kalesinde sadece 15 gol gördü. Fenerbahçe Kadın Futbol takımı çeyrek finalde Hakkarigücü ile eşleşti. 1-1 berabere tamamlanan ilk maçın övanşında rakibini 3-0 yenen dişi Kanaryalar adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Wulfz Fatih Karagümrük ile eşleşen Fenerbahçe, 2-2 berabere biten maçın rövanşını 1-0 kaybedince, finale yükselmeyi başaramadı. Sarı-lacivertlilerin finaldeki rakibi ABB FOMGET ise 2021 sezonunda C grubunu 2.olarak bitirdi. Çeyrek finalde Adana İdman Yurdu'nu 2-1 ile eleyen kırmızı-beyazlılar, yarı finalde Fatih Vatanspor'a 1-0 yenilerek elendi. Geçen sezon ise A grubunu 5.tamamlayan başkent ekibi çeyrek finale yükselemedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam