reklam
reklam

BAL'da beraberlikler haftası

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2023, Pazartesi - 15:05   Okunma Sayısı: 43185
Bölgesel Amatör Lig'de 20.haftaya beraberlikler damgasını vurdu. İstanbul takımları oynadıkları yedi maçtan beraberlikle ayrılırken, tüm gruplarda ise 20 karşılaşmadan kazanan çıkmadı.

Bölgesel Amatör Lig'e 20.hafta maçlarıyla devam edildi. BAL 1.grupta Muş temsilcisi lider Yeşil Vartospor, evinde puan kaybedince Mardin 1969 yeniden liderliğe yükseldi. Mazıdağı Fosfat ise zirveyi adım, adım takip ediyor. 3.grupta ilk sırada yer alan Sebat Gençlik, evinde en yakın takipçisi Ağrı temsilcisi Doğubayazıt Futbolspor'u 2-0 yenerek puan farkını 5'e çıkarttı. 4.grupta Tokat Belediyesi Plevne Spor liderliğini korudu. Bir diğer Tokat ekibi Niksar Belediyespor ise Samsun deplasmanından puansız dönünce Çarşambaspor ikinci sıraya yükseldi. 5.grupta Bartınspor, Karabük İdman Yurdu önünde liderliğini sürdürdü. 6.grupta başkent ekibi Sincan Belediyespor'u, şampiyonluk yarışında Ankara T.K.İ ile Kayseri ekibi Talas Belediyespor 4 puan geriden izliyor. 8.grupta lider Anadolu Üniversitesi ile ikinci Kumluca Belediyespor arasında sadece 2 puan fark bulunuyor. 9.grupta Ermaş Muğlaspor ile Viven Bornova Futbol Kulübü puan kaybedince, Yeşilçınar'ı deplasmanda yenen Eşin Grup Sökespor zirve ile puanları eşitledi. İstanbul takımları için bu hafta beraberliklerle dolu geçti. İstanbul ekipleri oynadıkları 20 maçta 8 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, 5 maçta sahadan mağlup ayıldılar. Gazi Mahallesi ve Osmaniye İstiklal haftayı hükmen galibiyetle kapatırken, İki İstanbul takımı birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçta Beylerbeyi 1911 evinde Haliç'i yenmeyi başardı.

Playoffa katılacaklar belli oldu

Deprem felaketinde zarar gören takımların yer aldığı ve devam ettirilmeyen 2.ve 7.gruplardan playoff'a kalacak takımlar belli. oldu. Buna göre, play-off maçlarına Tunceli ekibi Dersimspor,  Şanlıurfa ekibi Siverek Belediyespor ve Viranşehir Belediyespor, Malatya temsilcisi Arapgirspor, 12 Bingölspor, Mersin ekipleri Silifke Belediyespor ve Anamur Belediyespor, Gaziantep temsilcileri Araban Belediyespor ve Gaziantepgücü ile Adana ekibi Vefaspor katılacaklar.İki grupta yapılacak playoff maçları sonunda bir takım TFF 3.Ligi'ne yükselecek. Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Elazığ Aksaray Gençlikspor ve Kilis Belediyespor takımları ise playoff'a katılma sakları kullanmak istemediler. 2.ve 7. grupların liderleri Kahramanmaraş İstiklalspor ile Adana 1954 Futbol Kulübü gelecek sezon için TFF 3.Ligine alınmıştı.

Mücadele iyice kızıştı

Bölgesel Amatör Lig 10.grupta en iyi iki İstanbul takımı olmak için 3 takım büyük bir mücadele veriyor. Kartal, lider Yunus Emre deplasmanından puansız dönünce, Manisa Sanayi Yıldızspor'u Emirhan Atilla'nın golleriyle 2-1 yenen Bağcılar, bordo-beyazlılarla arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Öte yandan Öz Çamdibispor'u 3-2 yenen Sultangazi, Bağcılar ile arasındaki 2 puanlık farkın açılmasına izin vermedi. Sezon sonunda grubun sıralamasındaki en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalırken, diğer üç İstanbul takımı Süper Amatör Lige düşecek. Sultangazi'nin 6 puan gerisindeki Gazi Mahallesi haftayı ligden çekilen Salihli Belediyesi karşısında hükmen galibiyetle kapattı. Grupta 12.sırada yer alan Ortaköy ise Budaklar'ı deplasmanda Samet Öztürk'ün penaltı golüyle mağlup etti. Kırmızı-beyazlıların, grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olan Bağcılar ile arasında 11 puan fark bulunuyor.

K.Ç. Sinopspor liderliği devretti

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta haftaya lider giren Küçükçekmece Sinopspor, Sakarya deplasmanında Kazımpaşa Birlikspor ile 1-1 berabere kalınca, liderliği Çorluspor'a devretti. Tekirdağ temsilcisi ise bir diğer Sakarya ekibi Serdivan'ı deplasmanda 6-0 yendi. Bu yenilgi ile K.Ç. Sinopspor, Çorluspor'un bir puan gerisine düştü. Öte yandan, Çorluspor sezonun ilk yarısını Yuvacıkspor’da tamamlayan 15 maçta 7 gol atan başarılı kanat oyuncusu Anıl Kabil ile yine sezonun ilk yarısında K.Ereğlispor’un kalesini koruyan başarılı kaleci Emirhan Emir ile anlaşmaya vardı. Grubu en iyi ikinci İstanbul takımı olarak bitirmek isteyen Bahçelievlerspor ile Vefa arasındaki yarış devam ediyor. Her iki takımda haftayı beraberlikle kapatınca, Bahçelievler'in 2 puanlık üstünlüğü devam etmiş oldu. Bahçelievler evinde Hendek karşısında, Vefa ise deplasmanda Bilecik önünde galibiyeti koruyamadılar. Kağıthane temsilcisi Bayburt 1911'in ligden çekildiği grupta bir diğer İstanbul takımı Modafen'in galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Kırmızı-siyahlılar, oynadıkları son sekiz maçta sadece 1 gol atabildi.

Üç takım da fırsat kaçırdı

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta lider Sultanbeyli Belediyespor, Bigaspor deplasmanından golsüz eşitlikle döndü. Yeşil-beyazlıları üç puan geriden takip eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, Burhaniye deplasmanından, dört puan geriden gelen Etispor ise Edremitspor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılınca lideri yakalama fırsatını kaçırmış oldular. Sultanbeyli ise rakiplerinin puan kaybettiği hafta arayı açma şansını kullanamadı. Zirvedeki üç takımın da maçı 0-0 sona erdi. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olmak isteyen Büyükçekmece Mimaroba ise Bozcaada'yı 4-0 yenerek, en yakın takipçisi İstanbul Beylikdüzü ile arasındaki 7 puanlık farkı korudu. Kütahya temsilcisi Akıncıları deplasmanda 2-0 yenen 9.sıradaki İstanbul Beylikdüzü, grubun en iyi 3.İstanbul takımı konumunda. Sultanbeyli Belediyespor şayet TFF 3.Ligine çıkarsa, grubun en iyi 3.İstanbul takımı BAL'dan düşmeyecek. Tam 13 maçtır galibiyete hasret kalan Feriköy, Gönen'den puansız dönerken, grubun dibine demir atan Kuruçeşme, Kütahya ekibi Tepecik karşısında farklı mağlubiyeti önleyemedi. Kırmızı-lacivertliler 10 maçtır galip gelemiyor.

Silivrispor farklı kazandı.

Oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet, bir beraberlik alan Silivrispor, Bölgesel Amatör Lig 13.gruptaki liderliğini Kocaeli ekibi Harb-iş'i 5-0 yenerek korudu. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olmak için Beylerbeyi'ni yakalamak isteyen Bayrampaşa Teknikspor, grup ikincisi Görükle İpekspor karşısında sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Haliç'i 2-1 yenen Beylerbeyi 1911 Futbol Kulübü ise Bayrampaşa temsilcisi karşısında puan farkını 7'ye çıkarttı. Bu grupta lider Silivrispor şampiyon olarak TFF 3.ligine çıkarsa, grubun en iyi 3.İstanbul takımı düşmekten kurtulacak. Grupta 9.sırada bulunan Haliçspor ile Bayrampaşa Teknik arasında sadece 1 puan fark bulunuyor. Yeşil-beyazlılar haftayı galibiyetle kapatsaydı, Bayrampaşa ekibini geçip, grubun en iyi 3.İstanbul konumuna gelebilecekti. Bursa deplasmanında Zaferspor'a 1-0 yenilen Sancaktepe ise Haliç'in 6 puan gerisinde bulunuyor.

Feriköy zirveye yürüyor

Bölgesel Amatör Lig 14.grupta  Feriköy'ün seri galibiyetleri devam ediyor. Kırmızı-beyazlılar, Yalovaspor'u 4-1 yenerek üst üste 6.galibiyetini aldı. Lider Gebzespor, Kullar deplasmanından beraberlikle dönünce bir diğer Gebze temsilcisi Tayfunspor'u deplasmanda 4-2 yenen İnegöl Kafkasspor liderliğe yükseldi. Geçen hafta Feriköy'e mağlup olarak grubu en iyi İstanbul takımı  olma hayalini başka haftalara erteleyen Cankurtaran 20.hafta deplasmanda zirveye oynayan 3.sıradaki Altınova Belediyespor'u 1-0 yendi. Böylece Feriköyspor, Yalova temsilcisi ile arasındaki farkı 4'e inmiş oldu. Feriköy ile takipçisi Cankurtaran arasında 6 puan fark bulunuyor. 8.sıradaki Nişantaşıspor, Bursa deplasmanında Nilüfer Belediyespor ile yenişemedi. Buna rağmen Cankurtaran ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Akhisar Demirspor'u hükmen yenen Osmaniye İstiklal, Nişantaşı ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Değirmendere ile evinde 1-1 berabere kalan Kavacıkspor ise Osmaniye İstaşklal'in 10 puan gerisinde bulunuyor. Diğer 4 grupta olduğu gibi bu grupta da en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Son üç İstanbul takımı ise Süper Amatör Lige düşecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam