reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

Şampiyonlar belli oldu

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2023, Perşembe - 12:56   Okunma Sayısı: 57650
İstanbul 1.Amatör Ligi 22. hafta maçlarıyla tamamlandı. Biri hariç tüm gruplarda şampiyonlar belli olurken, 13.grupta şampiyon baraj maçında sonra belli olacak.

İstanbul 1.Amatör Ligi son hafta maçlarıyla tamamlandı. 11'li ve 12'li gruplarda da şampiyonlar biri hariç belirlendi.  10'lu gruplarda maçlar haftalar öncesinde tamamlanmıştı.  Daha önce şampiyonluğunu ilan eden Gürpınar, Tahtakale Kartalları, Kestanelik, Çayırbaşı, Şirintepe, Batı Trakya ve Tokat Bereketli'den sonra THY, Tepebağ Kültür, Trabzon 1453, İstanbul 25 Çatspor, Güngörenspor, Üsküdar Anadolu 1908, Tuzla Şifaspor ve İstanbul Esnafspor da grup şampiyonu olarak Süper Amatör Lige yükseldi. 13.grupta Selamsız ile Yeldeğirmeni ligi aynı puanda tamamladılar. İki takım arasındaki maçları aynı skorlarla taraflar kazanınca, şampiyon baraj maçından sonra belli olacak. Süper Amatör Lige yükselecek son 5 takım ise grup ikincilerinin playoff maçlarından sonra belli olacak. 22.haftada 9 grupta 37 karşılaşma oynandı. Bu maçlarda ev sahibi takımlar 16 galibiyet elde ederken, 14 maçta deplasman takımları galibiyet sevinci yaşadı. Biri golsüz yedi maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ligden çekilen ve son hafta sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle 12 karşılaşma hükmen sona erdi. Oynanan 45 maçta ise 191 gol atıldı.

İstanbul 25 Çatspor ipi göğüsledi

İstanbul 1.Amatör Ligi 7.grupta beş takımın nefes, nefese süren şampiyonluk yarışında ipi, İstanbul 25 Çatspor göğüsledi.  Yedi maçlık galibiyet serisi İstanbul Kastamonu yenilgisiyle bozulan İstanbul 25 Çatspor, son iki maçını kazanarak Süper Amatör Lige yükselen ekip oldu. İlk yarıyı lider Eroğlu'nun 9 puan gerisinde 10.sırada ve düşme hattında kapatan kırmızı-yeşilliler, ikinci yarıda oynadığı 10 maçın 9'undan üç puan çıkartmayı başardı. Son haftaya İstanbul 25 Çatspor ve Esenayspor 35 puan, Eroğluspor 34 puan, Sanayi Mahallesi ve İstanbul Kastamonu ise 32'şer puanla girdi. Matematik hesaplarının yapıldığı grupta, atılacak her gol, alınacak her puan şampiyonluğun farklı bir isme gitmesine neden olacaktı. Ancak son hafta Esenay, bir diğer favori Eroğlu'na 5-1 yenilince, Ulutepe'yi 4-1 ile geçen İstanbul 25 Çatspor şampiyonluğa ulaşan takım oldu. Zara Ekinli Stadında oynanan maçta Sultangazi ekibinin gollerini Franck Arnaud Koue, Mustafa Şenses (2) ve M.Hüseyin Tantik kaydetti. Kırmızı-yeşilliler geçen sezonu grup 3.sü olarak tamamlamıştı. İstanbul 25 Çatspor 2019-2020 sezonunda İstanbul 2.Amatör Liginde şampiyon olarak İstanbul 1.Amatör Ligi'ne yükselmişti.

Şampiyonluk baraj maçına kaldı

İstanbul 1.Amatör Ligi 13.grupta soluk, soluğa geçen şampiyonluk mücadelesinde Üsküdar temsilcisi Selamsız ile Kadıköy ekibi Yeldeğirmeni, sezonu 45'er puanla tamamladılar. İki takım arasında Selimiye Stadında oynanan ilk maçı Selamsız, Doğukan Kaya'nın golüyle, ikinci maçı ise Yeldeğirmeni Yusuf İncemollaoğlu'nun golleriyle 1-0'lık skorlarla kazandılar. İkili averajlarında eşit olması üzerine şampiyonluk için iki takım bir kez daha karşı, karşıya gelecek. Ligin 22.haftasında Selamsız, düşmesi kesinleşen Sarıgazispor'a konuk oldu. 1-0 yenik duruma düşen yeşil-beyazlılar, Günay Baran Zirek'in iki golüyle maçtan galip ayrılmayı başardı. Yeldeğirmeni ise Maltepe deplasmanında Girne Gençlik'in misafiri oldu. Maçın henüz ilk dakikalarında rakibin kendi kalesine attığı golle öne geçen bordo-beyazlılar, Kouassi'nin golüne engel olamasa da Yusuf İncemollaoğlu'nun golleriyle maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçlarla iki takım da ligi aynı puanda tamamlamış oldu. Selamsız-Yeldeğirmeni baraj maçını kazanan Süper Amatör Lige yükselirken, kaybeden takım 14.grup ikincisi Kavakpınarspor ile Süper Amatör Lige yükselmek için playoff oynayacak.

Tuzla Şifaspor yeniden Süper Amatör'de

İstanbul 1.Amatör Lig 15.Grup'ta son haftaya takipçisi Erenköy Acarspor'un iki puan önünde lider giren Tuzla Şifaspor, deplasmanda Kanlıcaspor'u 3-2 yenerek bir yıllık ayrılıktan sonra yeniden Süper Amatör Ligine döndü. Mavi-beyazlılar geçen sezon Süper Amatör 7.grupta mücadele etmiş, ancak ligin 13.haftasında ligden çekilerek 1.Amatör'e düşmüştü. Tuzla Şifaspor, Kanlıca Stadındaki şampiyonluk maçına hızlı başladı. Serdar Danyıldız ve Muhammet Karakoç'un golleriyle Tuzla ekibi ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Ancak ikinci yarıda oyundaki dengeyi kuran ev sahibi Kanlıcaspor, Mustafa Keskin ve Uğur Güler'in golleriyle eşitliği sağladı. Bu skor şampiyonluğun Erenköy Acarspor'a gitmesi anlamı taşıyordu. 73.dakikada Serdar Danyıldız attığı golle Tuzla Şifa'yı bir kez daha öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mavi-beyazlılar maçı 3-2 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Tuzla Şifa, 2016, 2018 ve 2020 sezonlarında 1.Amatör Lig'de, 2011 ve 2013 sezonlarında ise 2.Amatör Lig'de şampiyon olmuştu.  Tuzla Şifa'nın puan kaybetmesi halinde deplasmanda Elmalıspor'u 3-0 mağlup eden Erenköy Acarspor şampiyonluğa ulaşacaktı. Ancak Tuzla ekibi kazanınca Acarspor, sezonu ikinci tamamladı. Kırmızı-siyahlılar, 16.grup ikincisi Çekmeköyspor ile Süper Amatör Lige yükselmek için playoff maçı yapacak.

Çekmeköyspor playoff maçı yapacak

İstanbul 1. Amatör Lig 16. Grupta son haftaya lider İstanbul Esnafspor'un bir puan gerisinde şampiyonluk umuduyla giren Çekmeköyspor, deplasmanda Çiğdemspor’u 5-2 mağlup etti. Ancak İstanbul Esnafspor'un evinde Pendik Kaynarca'yı 6-0 yenmesiyle Çekmeköyspor ligi ikinci sırada tamamladı. Çekmeköyspor, ligin son maçında Paşabahçe Stadında düşme hattındaki Çiğdemspor'un konuğu oldu. Çekmeköyspor’u farklı galibiyete taşıyan golleri Doğukan Özata (2), İdris Sefa Aslan, Mesut Dağlı ve ikinci yarıda oyuna giren Nuh Samed Tatimli attı. Ev sahibi Çiğdemspor’un gollerini ise Ahmet Keskin ve Erdinç Alınak kaydetti. Grubun en çok gol atan ve en az gol yiyen ekibi olan Çekmeköy ekibi oynadığı 22 maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile topladığı 52 puan topladı ve lider İstanbul Esnafspor’un 1 puan gerisinde ligi ikinci sırada tamamladı. Geçen yıl 2.Amatör Lig'de şampiyon olan ve 1.Amatör Lige yükselen Çekmeköyspor, Süper Amatör Lige çıkabilmek için 15.grup ikincisi Erenköy Acarspor ile playoff'ta karşılaşacak.

İstanbul Esnafspor ilk sırayı elde etti

İstanbul 1. Amatör Lig 16. Grupta haftaya lider olarak giren İstanbul Esnafspor, evinde Pendik Kavakpınarspor’u 6-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.  Fethullah Saklı'nın hat-trick yaptığı maçta, diğer golleri Fatih Deneri, Arif Arslan ve ikinci yarıda oyuna giren Halil Daşdan keydetti.  Grubun 8.haftasında Çiğdemspor'a yenilerek liderliği kaybeden İstanbul Esnafspor, 18.hafta Kartal Çavuşoğlu'nu yenerek liderliği geri aldı. Üst üste son 9 maçını kazanan mavi-beyazlılar topladığı 53 puanla , ek yakın takipçisi Çekmeköyspor'un bir puan önünde ilk sırayı aldı. Çıktığı 22 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik, üç mağlubiyet alan Sancaktepe temsilcisi yediği 28 gole karşılık, rakip filelere 61 gol gönderdi. İstanbul Esnafspor geçen sezon 1.Amatör Lig'de grubunu 3.tamamlamıştı. Mav-beyazlılar ayrıca, ilki 2015 sezonunda, ikincisi ise 2019 sezonunda olmak üzere iki kez de 2.Amatör Lig'de ilk sırayı alarak 1.Amatör Lige yükselmişti. İstanbul Esnafspor’un başarılı oyuncusu Fethullah Saklı attığı 24 golle gol krallığı yarışında ikinci sırada ligi tamamlarken, Arif Arslan attığı 17 golle takımını sırtlayan bir başka futbolcu oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam