reklam
reklam

U17B 4.hafta

ÖZEL HABER

Pilotlar kupalarını aldı

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2023, Pazar - 23:22   Okunma Sayısı: 58686
Otomobil sporlarına bağlı ralli, pist, offroad, karting, drift, tırmanma, rallikros ve klasik otomobil branşlarında geçen yılın birincisi yarış pilotları, TOSFED Gala Gecesi’nde kupalarını aldı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Ralli, pist, offroad, karting, drift, tırmanma, rallikros ve klasik otomobil branşlarındaki Türkiye Şampiyonaları ile, TOSFED Baja, Karting ve Ralli kupalarında dereceye giren sporcu ve takımlar ödüllerine kavuştu. Spor, iş ve cemiyet hayatından birçok ünlü ve tanınmış isimin katıldığı gecede ayrıca organizatör kulüplere, sponsor firmalara, il temsilcileri ve il gözetmen kurulları ve yurt dışında seri takip ederek şampiyonluk kazanan sporculara da plaketleri takdim edildi. Otomobil sporlarının en popüler branşlarında şampiyonlar kupalarını kaldırdı. Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonasında Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz, AVIS Türkiye Pist Süper Grup Şampiyonasında Ümit Ülkü, MOTUL Türkiye Karting Master Şampiyonasında  Aytaç Biter, Petlas Türkiye Offroad Şampiyonasında Kemal Özsoy/Yiğitcan Yüksel, Türkiye Drift Şampiyonasında Çağlar Küçükdumlu, Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonasında ise Selim Bacıoğlu/Handan Bacıoğlu düzenlenen törenle kupalarını aldılar. Türkiye Drift Şampiyonluğunu Çağlar Küçükdumlu, Türkiye Drift Takımlar Şampiyonluğunu Build Goal Drift team, Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonluk kupasını ise Selim Bacıoğlu/Handan Bacıoğlu ikilisi kazandı.

Otomobil sevgini herkese yaydılar

Çok heyecanlı bir sezonu geride bıraktıklarına dikkat çeken TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “Çok heyecanlı geçen ve kulüplerimiz sayesinde toplam 105 yarış organizasyonuna imza attığımız bir sezonun ardından, yeniden sizlerle bir araya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Yarışlar dışında, TOSFED olarak ortak tutkumuz olan ‘otomobil sevgisini’, çocuklarımız gençlerimiz ve kadınlarımızı da dahil ederek tabana yayabilmek için yaptığımız sosyal sorumluluk projelerini, az önce birlikte izledik. Ayrıca bu sene, ICRYPEX gibi bir ana sponsorla federasyonumuzun finansal gücünü daha da arttırdık'' diye konuştu.

2023 sezonunda önemli yenilikler

2023 sezonu takvimini yakında açıklayacaklarını belirten Üçlertoprağı, ''Titiz bir çalışmanın ardından kurallarımızı ve yarışma takvimimizi önümüzdeki haftalarda yayınlıyoruz. Önemli yeniliklerimiz arasında seneye baja ve rallikros branşlarının Türkiye Şampiyonası statüsünde koşulacağını, ayrıca TOSFED Ralli Kupası’nın geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Erkan Bodur anısına düzenleneceğini ve 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak adına yepyeni bir rallinin takvimde yer alacağını duyurmak isterim. Bu gece bir araya gelen böylesine kıymetli bir hazirun önünde, bizi destekleyen başta T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’mız olmak üzere, kulüp başkanlarımıza, tüm sponsorlarımıza, tüm gönüllü görevli ve gözetmenlerimize, federasyonumuzdaki çalışma arkadaşlarıma, medya mensuplarımıza ve bize böyle prestijli bir mekanın kapılarını açan Zorlu Enerji’ye teşekkürlerimi sunuyor, 2022 sezonunda branşlarında dereceye giren tüm sporcu, takım ve markalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

 

Bursa geceye damgasını vurdu

TOSFED 2022 ödül gecesinde Bursa Otomobil Sporları kulübünün 2022'de düzenlediği 46.Yeşil Bursa Rallisi "yılın en başarılı ulusal ralli organizasyonu" ödülünü alırken, Bursalı sporcuların başarıları geceye damgasını vurdu. BOSSEK Başkanı Mete Pala, "Bu başarının arkasında müthiş bir ekip çalışması var. Ekibinizi doğru yönettiğinizde başarı kaçınılmaz olur. Bu başarı hepimizin, yarışımızda yer alan tüm ekip arkadaşlarımıza ve sponsorlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Bursalı pilotlarımızda 2022'de çok iyi performans sergiledi ve mücadelelerinin ödülünü aldılar. Hepsini tek tek kutluyor ve gurur duyuyorum. Bursamıza bu onuru yaşattığımız için çok mutluyuz" dedi.

Ralli branşında toplam 7 kupa verildi

Türkiye'nin en çok sevilen otomobil sporları branşlarının başında gelen rallide toplam 7 kupa verildi. Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonluk kupasını geçen sezon düzenlenen 6 rallinin 5'ini kazanan Skoda Fabia R5 pilotları Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz ikilisi kaldırdı. Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluk kupasını Efehan Yazıcı elde etti. Ford Fiesta Rally4 ile yarışan 23 yaşındaki genç pilot, en iyi derecesini sezonun son yarışı olan İstanbul Rallisinde genel klasman 14.lüğü olarak elde etti. Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluk kupası Burak Başlık/Bahadır Özcan ikilisinin oldu. Ford Fiesta Rally4 yarış otomobilini kullanan pilotlar sezonun en iyi derecesini Ege Rallisinde 8.sırayı alarak elde ettiler. Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğunu 2021'de olduğu gibi yine Castrol Ford Team Türkiye elde etti. Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonluk kupasını ize Toksport WRT elde etti.  Türkiye Historic Ralli Şampiyonluğunu ise 2021'de olduğu gibi Üstün Üstünkaya/Kerim Tar kazandı.

Pistte şampiyonlar değişmedi

AVIS Türkiye Pist Süper Grup Şampiyonluğunu sezon boyunca 4 birincilik ve bir ikincilik elde eden Ümit Ülkü Opel Corsa OPC ile kazandı. İzmirli pilot Ümit Ülkü 2021 sezonunda da Türkiye Pist Süper Grup Şampiyonluğunu kazanmıştı. Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluk kupasını 2021 sezonunda olduğu gibi  Turgut Konukoğlu kaldırdı. Bitci Racing Team AMS adına yarışan Turgut Konukoğlu, katıldığı 8 yarışın tamamını kazanmayı başardı. Türkiye Pist Takımlar Şampiyonluğunu2021 sezonunda olduğu gibi Bitci Racing takımı kazandı.

Karting'de şampiyon Aytaç Biter

Otomobil sporlarının temel branşı olan karting yarışlarının en önemli kupası Master şampiyonluğunu tecrübeli yarış pilotu Aytaç Biter kazandı. MOTUL Türkiye Karting Master Şampiyonu Aytaç Biter'in kariyerinde 3'ü Süper grup, biri de maxi grup olmak üzere 4 pist şampiyonluğu bulunuyor. Ralli ve Formula 3 yarışlarında da yarışan Aytaç Biter, 2022 Karting sezonunda  7 birincilik, 6 ikincilik ve 5 de üçüncülük elde etti. MOTUL Türkiye Karting Mini Şampiyonluk kupasını Can Özler, MOTUL Türkiye Karting Junior Şampiyonluğunu Emir Tanju, MOTUL Türkiye Karting Senior Şampiyonluğunu ise Kerim Sulyak kazandı.

Offroad şampiyonları kupalarını aldı

Petlas Türkiye Offroad Şampiyonları Kemal Özsoy/Yiğitcan Yüksel,  Türkiye Offroad Takımlar Şampiyonu EVL Garage, Türkiye Offroad Sınıf 2 Birinciliğini Nihat Keskin, Türkiye Offroad Sınıf 2 Co-Pilot Birinciliğini Yasemin Biber Toker, Türkiye Offroad Sınıf 3 Birinciliğini Ergün Çirkin, Türkiye Offroad Sınıf 3 Co-Pilot Birinciliğini Hande Karaağaç, Türkiye Offroad Sınıf 4 Birinciliğini İsmail Ayhan,  Türkiye Offroad Sınıf 4 Co-Pilot Birinciliğini Arda Arslan, Türkiye Offroad Sınıf SSV Birinciliğini Kemal Özsoy, Türkiye Offroad Sınıf SSV Co-Pilot Birinciliğini ise Yiğitcan Yüksel kazandı.

Tırmanma'da dört şampiyon

AVIS Türkiye Tırmanma yarışları 4 farklı kategoride düzenlendi. Kategori 1'de Şampiyonluğu Sevcan Sağıoğlu, Kategori 2'de Şampiyonluğu Kaan Kara, Kategori 3'de Şampiyonluğu Ahmet Keskin, Kategori 4'de Şampiyonluğu Selim Bacıoğlu elde etti. AVIS Türkiye Tırmanma Takımlar Şampiyonluk kupasını ise Ülkü Motorsport takımı kazandı.

Ralli kros'da iki yeni şampiyon

Türkiye Rallikros Şampiyonası 4 farklı kategoride düzenlendi. Kategori 1 ve Kategori 2'de 2021'in şampiyonları, 2022'de de kupa kaldırırken,  Kategori 3 ve Kategori 4'de yeni isimler şampiyonluğu elde etti. 2021'de olduğu gibi Kategori 1'de Ali İşler, Kategori 2'de ise Burak Başlık kupayı kimseye kaptırmadı. Kategori 3'de Halid Avdagiç, Kategori 4'de ise Çağlayan Çelik ilk sırayı alaral gala gecesinde kupalarına kavuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam