reklam
reklam

SAL'da 17.hafta heyecanı yaşandı

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2023, Çarşamba - 17:50   Okunma Sayısı: 39071
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a 17.hafta maçlarıyla devam edildi. Yedi grupta liderler değişmezken, 7.grupta Merkezefendispor yeniden liderliğe yükseldi.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a deprem felaketi nedeniyle verilen 3.haftalık aranın ardından 17.hafta maçlarıyla devam edildi.  17.hafta sonunda yedi grupta liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başarırken, Galata'nın maç kaybetmesiyle Merkezefendispor yeniden liderliğe yükseldi. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA ve 8.grupta ise Alibeyköyspor ilk sıradaki yerlerini korudular. 17.hafta oynanan 35 maçın 19'nu ev sahibi takımlar kazanırken, 13 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. Toplam 3 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen takımlar nedeniyle 5 maç hükmen sona erdi. Oynanan 35 maçta toplam 113 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Pazariçi Köprülüspor'u 7-0 yenen İnkilapspor elde etti. Üsküdar Futbol Yatırımları'nın Mecidiyeköy'ü 6-0 yendiği maçta Edip Ali Kaçak haftanın hat-trick yapan tek ismi oldu. Gol krallığında ise 17.hafta iki gole imza atan Beşyüzevler takımından Önder Mula 19 golle ilk sırada bulunuyor. Üsküdar temsilcilerinden, Karacaahmet Aygen, evinde Mimarsinan'ı 3-1, Üsküdar Futbol Yatırımları evinde Mecidiyeköy'ü 6-0 yenerken, Selimiye deplasmanda Dudullu ile 1-1 berabere kaldı. Çamlıcaspor evinde Akşemsettin Parseller'e 2-1 yenilirken, Bağlarbaşı ise haftayı Okspor karşısında hükmen galibiyetle kapattı.

Lidere Küçükköy çelmesi

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta haftaya lider giren Maltepespor, deplasmanda Küçükköyspor'a 1-0 yenildi. Düşme hattından kurtulma hesapları yapan Küçükköyspor, kendisi için çok kritik maçta lider Maltepespor'u 90+4'de Mehmet Yumuşak'ın golüyle yenerek, rakibinin 15 maçlık yenilmezlik unvanına son verdi. Maltepespor bu yenilgiye rağmen 39 puanla liderliğini sürdürürdü. Irmakspor'u 1-0 yenen Avcılar Belediyesi ise liderle arasındaki puan farkını 8'e indirdi. İlk ikiye girerek klasman gruplarına kalma hesapları yapan Siirt İstanbul Y.Selim, Yeniköy'ü Hamit Taşkın'ın golüyle yenerek puanını 30'a yükseltti ve iddiasını sürdürdü. Grubun bir diğer iddialı takımı Yeni Ufukspor ise haftayı maç yapmadan bay geçti ve 29 puanda kaldı. 

Beşyüzevler Paşabahçe'ye acımadı

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta haftaya lider giren Beşyüzevler, düşme hattından kurtulmak isteyen Paşabahçe'yi deplasmanda Önder Mula'nın 2, Fırat Küçükgülmez ve Cem Çelik'in golleriyle 4-0 yendi. Zirvenin diğer ortağı İstanbul Bulancak ise Yeşilbayır'ı Fatih Torun ve Samet Salmalı'nın golleriyle 2-0 yendi. 35'er puana sahip iki takım, zirveyi averajla paylaşıyor. Grubun üçüncü sırasında aynı puana sahip üç takım yer alıyor. Mimarsinan'ı 3-1 ile geçen Karacaahmet Aygen, Şilespor'u 1-0 mağlup eden Balkan Yeşilbağlar ve evinde Büyükçekmece Belediyespor'a 3-1 yenilen Başakşehirspor, 23'er puan ve averajla sıralanıyorlar. Dörder maçları kalan bu takımların ilk iki girmek için 12 puan gerisinde oldukları Beşyüzevler ile İstanbul Bulancak'ı yakalaması oldukça zor görünüyor.  Zirveyi paylaşan Beşyüzevler ile İstanbul Bulancak, ligin 18.haftasında karşı karşıya gelecekler. İlk maç golsüz sona ermişti.

İstanbul Anadolu fırtına gibi

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta yenilgisiz lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, evinde Gültepe'yi 3-2 mağlup etti. Karşılaşmayı Emre Kart, Çağlar Yıldırım ve Vahap Deniz'in golleriyle 3-0 öne geçen Maltepe temsilcisi, son on beş dakikada iki gol yemesine rağmen karşılaşmadan galip ayrılmasını bildi. 15. maçında 14.galibiyetini alan İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, ilk ikiye girerek klasman grubuna kalmayı garantiledi. Lideri 8 puan geriden izleyen Ortaçeşme, haftayı maç yapmadan bay geçti. Ligden çekilen Ormanlı Köyüspor'u hükmen yenen İstanbul Bafra, ikincilik iddiasını kalan 5 maça sakladı. Bayrampaşa ekibi, Ortaçeşme ile arasındaki 8 puan farklı kapatmaya çalışacak. Üsküdar temsilcisi Selimiye ise Dudullu ile deplasmanda 1-1 berabere kalınca, ikincilik şansını zora soktu.

Yeşilova ağır yara aldı

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta lider Çekmeköy Belediyesi Alemdağ zirvedeki yerini korurken, kinci sıradaki Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor haftayı mağlubiyetle kapatarak 3.sıraya geriledi. Yeşil-beyazlılar, düşme hattındaki Kartalgücü'ne 1-0 yenilerek 31 puanda kaldı. Küçükyalı Yelken'i 3-0 mağlup eden Çubukluspor ise puanını 32 yaparak ikinci sıraya yükseldi. Lider Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbul Gümüşhane'yi Ekrem Aydoğmuş, Batuhan Fatih Çoban ve Engin Can Topal'ın golleriyle 3-1 mağlup etti. 16 maçtır yenilmeyen ve 13.galibiyetini alan mavi-beyazlılar 42 puanla ilk sırada bulunuyor.

Leventspor zirveyi sevdi

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta 12 haftadır aralıksız lider Leventspor, zirvenin takipçilerinden Gülsuyuspor'u Ayhan Işık ve Mehmet Ünal Holoğlu'nun golleriyle 2-1 mağlup etti. 15.maçında 14. galibiyetini alan Leventspor puanını 43 yaparak yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Son 8 maçında 7 galibiyet elde eden Beykoz 1908, deplasmanda düşme hattındaki Yamanspor'u Ahmet Can Özdemir, Oğulkan Aydın, Recep Berk Elitez ve Yasin Küçük'ün golleriyle 4-0 yendi. Lideri 11 puan geriden izleyen Beykoz 1908, haftayı hükmen galibiyetle kapatan İzzetpaşaspor'un 3 puan önünde ikinci sırada yer alıyor. Beykoz 1908 ile takipçisi İzzetpaşaspor 18.hafta Beykoz'da karşı karşıya gelecekler.

İFA deplasmanda kazandı

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta lider İFA, deplasmanda Bakırköyspor'u Soner Mor ve Eren Yıldırım'ın golleriyle 2-0 yenerek üst üste 4.galibiyetini aldı. 15 maçtır yenilgi yüzü görmeyen kırmızı-yeşilliler puanını 41'e yükseltti. Lideri 4 puan geriden takip eden Sarıyer Yenimahalle, haftayı ligden çekilen Zeytinburnu Yeşiltepe karşısında aldığı hükmen galibiyetle tamamladı. Pazariçi Köprülüspor'u 7-0 yenen İnkilapspor ise puanını 33 yaparak ilk iki iddiasını kalan 4 maçına sakladı.

Merkezefendi yeniden lider

Liderliğin dokuz kez el değiştirdiği İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta zirve yine karıştı. Haftaya lider giren Galata, deplasmanda düşme hattından kurtulma hesapları yapan Balatspor'a 1-0 yenildi. Kırmızı-siyahlılar bu yenilgi ile liderliği devretmiş oldu. Nartspor'u deplasmanda 3-0 mağlup eden Merkezefendispor, üç hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi. Zirvenin iddialı ekibi ve 15.haftanın lideri Beykoz İdman Yurdu'nu deplasmanda 2-0 yenen İstanbul Esenyurt Orduspor, puanını 28'e yükselterek ilk iki yarışında 'ben de varım' dedi. Merkezefendispor'un 30 puanla lider olduğu grupta Galata, İstanbul Esenyurt Orduspor ve Beykoz İdman Yurdu, birer puan arayla sıralanıyorlar. 

Alibeyköy 3 puanı 4 golle aldı

İstanbul Süper Amatör Ligi 8.grupta lider Alibeyköyspor, deplasmanda Tophane Tayfun'u Nazif Şen,  Volkan Arslan, Ali Kemal Bilir ve Tugay Yelce'nin golleriyle 4-1 mağlup etti. Puanını 37'ye yükselten turuncu-mavili ekip liderliğini korudu. Lideri 5 puan geriden izleyen Küçükçekmecespor haftayı maç yapmadan bay geçti. Liderin 10 puan gerisinde bulunan İstanbul Mesudiyespor, deplasmanda Cevizli Anadolu'ya 3-1 yenilince, ilk iki şansını da tehlikeye atmış oldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam