reklam
reklam

U14'de sona gelindi

Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2023, Cuma - 23:37   Okunma Sayısı: 60013
14 yaş altı futbolcuların mücadele ettikleri İstanbul U14 Ligi'nde son haftaya girildi. 8 gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli olacak.

İstanbul U14 Ligi'nde sona gelindi. 366 takımın katılım ile 46 grupta başlayan grup müsabakalarının tamamlanmasıyla, gruplarında ilk sırayı alan 46 takım İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemelerinde mücadele etme hakkı kazandı. 14 yaş altı futbolcuların mücadele ettikleri Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemelerinde artık son haftaya girildi. 8 gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli olacak. Deprem felaketi nedeniyle İstanbul amatör futbol maçları Şubat ayı sonuna kadar ertelenmişti. U14 maçları da bu ertelemenin ardından tamamlanacak. İstanbul elemeleri tek devre oynanacak ve gruplarında ilk iki sırayı alacak 16 takım Türkiye U14 Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek. İstanbul U14 Ligi grup maçları sonunda İstanbul Beykent attığı 139 golle en golcü takım oldu.  Kendisini 127 golle Başakşehir Belediye, 105 golle Altınova, 103 golle Bağlarbaşı, 120 golle İstanbul Beylikdüzü takip etti. Oynadıkları maçlarda kalelerinde sadece 3 gol gören Kemer Futbol ve İstanbul Beykent U14'ün en az gol yiyen takımları oldular. İstanbul Beykent takımından Semih Fırat attığı 53 golle gol kralı oldu. Kendisini 42 golle Akşemsettin Parseller'den Mehmet Efe Turgut, 41 golle Atakent Gelişim'den Ege Çankaya, 38 golle Başakşehir Belediye'den Yusuf Göksu, 33'er golle Aslantepe'den Can Bozkurt ve İstanbul Beylikdüzü'nden Asil Şen, 32'şer golle Sancaktepe Belediyespor'dan Oğulcan Aşıkcı ve Trabzon 1453'den Mehmet Alperen Ceylan takip etti. Soğanlıkspor'un Çekmeköy Çarşı'yı 14-2 yendiği maçta Batuhan Talha Alyu takımının 10 golüne imza attı.

Başakşehir ve Altınova garantiledi

İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 1.grupta oynadıkları 4 maçı da kazanan Başakşehir Belediyespor ile Altınovaspor, Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandılar. İki takım son hafta birbirleriyle karşılaşacaklar. İki takım da en yakın takipçileri Tuzla Gençlerbirliği'ne 6 puan fark attıkları için kalan maçlar formaliteden öteye geçmeyecek. İlk dört hafta sonunda 5'er gole imza atan Altınova'dan Hamza Tan ve Yusuf Göksu ile 4'er golü rakip filelere gönderen Tuzla Gençlerbirliği'nden Taylan Bahadır ve Başakşehir Belediyespor'dan Yiğit Bakan grubun elemelerdeki en golcü isimleri oldu. İlk ikiye girmeyi garantileyen takımlardan Başakşehir Belediyespor 24.grupta,  Altınovaspor ise 3.grupta oynadıkları 14 maçta 14 galibiyet elde etmişlerdi. İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 2.grupta ilk ikiye girecek takımlar son hafta maçlarından sonra belli olacak. Son maçlar öncesinde Bakırköy 1903 ve Feriköy 10 puan ve averajla ilk sırayı paylaşıyorlar. İkitellispor'un ise 9 puanı bulunuyor. Grubun son haftasında İkitelli ile Bakırköy 1903 karşı karşıya gelecek. Feriköy ise ilk iki iddiası bulunmayan Bağcılar Ordu ile oynayacak. Grupta oynanan dört maç sonunda Can Selçuk 5 golle en golcü isim oldu. Kendisini 4'er gol atan Eray Demircan (Feriköy), Ali Tuna Koca (Bakırköy 1903), Bulut Kaplan ve Fırat Tunç (İkitelli) takip ediyor.  Grup maçları sonunda Feriköy yenilgisiz 14.grup birincisi olarak İstanbul elemelerine gelirken, Bakırköy 1903 17.grupta, İkitelli ise 12.grupta bir yenilgi alarak grup birincisi  olmuşlardı.

 

Selimiye ve Sultangazi ilk ikide

İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 3.grupta Selimiye ve Sultangazi ilk ikiye girmeyi garantilediler. Her iki takımın da 10'ar puanı bulunuyor. Bu takımlara en yakın isim olan Gaiz Mahallesi'nin 5 puanı olduğu için son hafta maçları grup sıralamasını etkilemeyecek. Selimiye ve Sultangazi arasındaki maç ise 2-2 berabere bitmişti. Selimiye'den Tunahan Dikmen attığı 5 golle en golcü isim oldu. Dikmen grup maçlarında da 8 gol atmıştı. Kendisini 4 gol atan Gazi Mahallesinden Doğukan Baykal ile 3'er golü bulunan Ali Poyraz Yalçın (İstanbul Gençlerbirliği), İsmail Bütüner (Gazi Mahallesi) ve Arda Özkara (Sultangazi) izliyor. Selimiye 39.gruptan, Sultangazi 32.gruptan, Gazi Mahallesi 19.gruptan, B.Çekmece Karadeniz 1.gruptan yenilgisiz olarak U14 İstanbul elemelerine gelmişlerdi. B.Çekmece Karadeniz oynadığı 4 maçta galibiyet alamazken, Gazi Mahallesi, Kaynarca ve İstanbul Gençlerbirliği ile beraber kalıp, Sultangazi'ye yenilmişti. İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 4.grupta, 12 puanla lider Çeliktepe ile 10 puanı bulunan Kartalspor, grubu ilk iki sırada bitirmeyi son hafta öncesi garantilediler. Bu ikiliyi en yakından izleyen Damalaspor'un 6 puanı olduğu için son hafta maçları sıralamaları değiştirmeyecek. Son hafta ilk iki sıradaki Kartaspor ile Çeliktepe karşı karşıya gelecek. Çeliktepe 6.grupta tek yenilgi ile İstanbul elemelerine gelirken, Kartalspor 40.grupta yenilmeden birinci olmuştu. İstanbul elemelerinde 3'er gol atan Ali Akar ve Güney Yusuf Serim (Çeliktepe), Berar Rüstem Ceyhanlı (Damlaspor) ile Aziz Furkan Barış (Kartalspor) en golcü isimler oldu.

Bağlarbaşı ve Beylikdüzü son haftaya bırakmadı

İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 5.grupta, 12 puanla lider Bağlarbaşı ile 9 puanla ikinci sıradaki İstanbul Beylikdüzü elemeleri ilk iki içinde bitirmeyi garantilediler. Bu ikiliyi en yakından takip eden Sancaktepe Belediyespor'un 5 puanı olduğu için son hafta maçları sıralamayı etkilemeyecek. Bağlarbaşı ile İstanbul Beylikdüzü arasındaki maçı ise Üsküdar temsilcisi 3-2 kazanmıştı. İstanbul elemelerinde oynanan 4 maç sonunda Bağlarbaşı'ndan Evren Çivici 6 golle en golcü isim oldu. Çivici grup maçlarında da 29 gol atmıştı. Kendisini Oğulcan Aşıkcı ve Baran İşlekter (Sancaktepe Belediye)  takip etti.  Bağlarbaşı 33.grupta, İstanbul Beylikdüzü ise 23.grupta 14'de 14 yaparak, İstanbul elemelerine gelmişlerdi. İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 6.grupta, son hafta öncesi Beylerbeyi 1911, Kemer Futbol ve Çamlıcaspor'un ilk iki iddiaları devam ediyor. 9 puanlı Çamlıcaspor, Beylerbeyi 1911'e 3-1 yenilince gruptan çıkmayı son hafta oynayacağı Avcılar Tahtakale Kartalları maçına bıraktı. 9 puanlı Kemer Futbol ile 10 puanlı Beylerbeyi 1911 ise son hafta karşılaşacak. Bu grupta 6 gol atan Kemer Futbol'dan Yiğit Sarıkaya en golcü isim oldu.

Son hafta maçlarına kaldılar

İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 7.grupta, sıralama son hafta maçlarından sonra belli olacak. Eroğlu ve Bahçelievler Soğanlı 7'er puanla ilk sırayı paylaşıyorlar. Son hafta Eroğlu ile oynayacak olan Bakırköy Aslan'ın ise 4 puanı bulunuyor. Bahçelievler Soğanlı ise son hafta Sarıgazi ile oynayacak. Bu grupta 4'er gol atan Berat Pala (Bahçelievler Soğanlı) ve Emir Ata Çelebi (Eroğlu) grubun en golcü isimleri konumunda bulunuyor. Eroğlu 9.grupta ve Bahçelievler Soğanlı ise 31.grupta bir yenilgi ile birinci olmuşlardı. İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul U14 elemeleri 8.grupta, 7'şer puanı bulunan İstanbul Beykent ve Zara Ekinli, Türkiye Şampiyonası'na gitmeyi garantilediler. Gruplarında yenilmeden birinci olarak İstanbul elemelerine gelen iki takım son hafta birbirleriyle karşılaşacaklar. Bu grupta 3 gol atan İstanbul Beykent'ten Semih Fırat en golcü isim oldu. Semih Fırat grup aşamasında 14 maçta 53 golle gol kralı olmuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam