reklam
reklam

TÜBİTAK Başkanı Mandal ve beraberindeki heyet deprem bölgesinde araştırmalara katkı sağlayacak

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2023, Cuma - 22:40   Okunma Sayısı: 69685
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki araştırmacı heyet, deprem bölgesinde devam eden araştırmalara katkı vermek için bölgeye gitti.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Mandal ve ekibi, Adana, Osmaniye, İskenderun, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elbistan, Malatya, Doğanşehir ve Adıyaman'daki araştırma bölgelerini ziyaret edecek.

Deprem bölgesinde, yer bilimleri, inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği alanlarının yanı sıra tarih, sosyoloji ve psikoloji gibi sosyal ve beşeri bilimler alanlarında projeler yürütülüyor.

- Araştırmacılar çalışmalara başladı

TÜBİTAK'ın, yaşanan depremin analizi için hiç vakit kaybetmeden attığı ilk adım olan "1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Çağrısı" kapsamında yüzlerce proje başvurusu alındı.

Başvurular 24 saat içinde değerlendirerek karara bağlandı. Projesi desteklenen araştırmacılar, hemen deprem bölgesine giderek araştırmalarına başladı. Çağrı çerçevesinde desteklenen toplam proje sayısı 107 oldu. 57 farklı kurum ve 497 araştırmacıdan oluşan 107 ekip, sahada 2 hafta boyunca araştırmalarını sürdürecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam