reklam
reklam

BAL'da tatsız hafta

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2023, Cumartesi - 22:32   Okunma Sayısı: 46924
Bölgesel Amatör Lig BAL'da 15.hafta geride kaldı. Gruplarında haftaya lider giren İstanbul takımlarından Küçükçekmece Sinopspor ve Sultanbeyli Belediye berabere kalırken, Silivrispor mağlup oldu.

Bölgesel Amatör Lig'de 15.hafta heyecanı yaşandı. 11.grup lideri Küçükçekmece Sinop evinde Bahçelievler ile berabere kalınca, liderliği Çorlu'ya devretti. 12.grup lideri Sultanbeyli Belediye evinde iki kez mağlup duruma düştüğü maçta Kuştepe ile 4-4 berabere kaldı. 13.grup lideri Silivrispor ise Haliç'e 1-0 yenildi. Şampiyonluğa oynayan İstanbul takımları, gruplarında en iyi ikinci İstanbul takımı olup BAL2da kalma hesapları yapan diğer İstanbul takımlarına puan kaybetmiş oldular. İstanbul temsilcileri haftayı 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamladı. 12 İstanbul takımı ise birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçların üçünde ev sahibi takımlar kazanırken, üç maç ise beraberlikle sonuçlandı. Normal sezon sonunda gruplarında dereceye bakılmaksızın son üç İstanbul takımı SAL'a düşecek. Eğer gruptan bir İstanbul takımı 3.Lige çıkarsa, o grubun en iyi 3. İstanbul takımı BAL'da kalacak. Bu sezon BAL'dan, SAL'a 15 İstanbul takımı düşerken, SAL'dan ise 8 takım BAL'a çıkacak.  
BAL 1.grupta Mardin 1969 Spor, bir diğer Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfat Spor önünde 3 puan farkla lider durumda. 2.grupta Kahramanmaraş İstiklal Spor, Dersimspor'un 7 puan önünde yenilgisiz liderliğini koruyor. 3.grupta iki Trabzon temsilcisinin şampiyonluk mücadelesinde Sebat Gençlik, DSİ Karadeniz'in 2 puan önünde ilk sırada. 4.grupta iki Tokat takımının zirve yarışında Tokat Belediyesi Plevne Spor, Niksar Belediyespor'un 2 puan önünde yer alıyor. 5.grupta Karabük İdman Yurdu en yakın takipçisi Bartınspor'un 1 puan önünde ilk sırada bulunuyor. 6.grupta başkent ekibi Sincan Belediyespor 37 puanla lider, Kayseri ekibi Talas Belediyespor ise 35 puanla ikinci sırada.7.grupta Adana 1954 Futbol Kulübü en yakın takipcisi Silifke Belediyespor'un 5 önünde zirvede yer alıyor. 8.grupta lider Anadolu Üniversitesi ile ikinci Kumluca Belediyespor arasında sadece 2 puan fark bulunuyor. 9.grupta ise Viven Bornova Futbol Kulübü, Tire 2021 Futbol Kulübü'nün 4 puan ilerisinde birinci durumda yer alıyor.

Yunus Emre'ye Yıldız şoku

10.grupta lider Manisa temsilcisi Yunus Emre Belediyesi, bir diğer Manisa ekibi Sanayi Yıldız Spor'a 1-0 yenildi. Mavi-beyazlıların 4 maçlık galibiyet serisi sona ermiş oldu. Ligin ilk yarısındaki maç da 0-0 sona ermişti. Bağcılar'ı İstanbul'da 4-2 yenen Aliağa Futbol liderle arasındaki puan farkını 3'e indirmiş oldu. 3.Lig hedefi ile yola çıkan ancak her geçen hafta zirveden biraz daha uzaklaşan Kartalspor, son dört maçında galibiyete hasret kaldı. Bordo-beyazlılar İzmir deplasmanında Özçamdibi ile 1-1 berabere kaldı. Evinde Aliağa Futbol'a 4-2 yenilen Bağcılarspor, 9.sırada olmasına rağmen  grubun en iyi ikinci İstanbul takımı durumunda. 15.hafta birbirleriyle yenişemeyen ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Sultangazi ve Gazi Mahallesi ile Çeşme Belediyesi'ni 1-0 mağlup eden Ortaköy grubun son üç İstanbul takımı olduğu için düşme potasında yer alıyor.

 

 

Çorluspor liderliğe yükseldi

11.grupta lider Küçükçekmece Sinop, evinde Bahçelievler ile 1-1 berabere kalınca, 11 haftalık liderlik serisi son buldu. Evinde Çerkezköy 1911 Doğanspor'u 2-0 yenen Çorlu spor 1947 ilk kez liderliğe yükseldi. Sarı-kırmızılılar, son beş maçında kalesini gole kaparken, Çerkezköy'ün 8 maçlık galibiyet serisini sona erdirdi. İkinci devre çıktığı iki maçta 5 puan kaybeden Küçükçekmece Sinop,  grupta ikinci sıraya geriledi. Küçükçekmece Sinop'u liderlikten eden Bahçelievler, 7.sıraya çıkarak grubun en iyi ikinci İstanbul takımı konumuna geldi.  Yeşil-beyazlılar 16.hafta evinde lider Çorlu spor 1947'yi konuk edecek. Modafen'i 5-1 yenen Vefa, altı hafta sonra galip geldi. Vefa'nın yanı sıra, Bilecik deplasmanından 5-2'lik yenilgi ile dönen Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918 ile Modafen düşme potasında yer alıyor. Ligin 16.haftasında Bayburt 1918, Kağıthane'de Vefa'yı misafir edecek.

 

Kuştepe'den dört dörtlük maç

12.grupta 7 maçtır galibiyete hasret olan Kuştepe deplasmanda lider Sultanbeyli Belediyespor ile 4-4 berabere kaldı. Maçta iki kez öne geçen konuk ekip, beraberliği 90+5'de bulduğu golle kurtardı. En yakın takipçisi Tavşanlı Linyitspor'un 6 puan önünde lider durumda bulunan Sultanbeyli Belediyespor ise galibiyet hasretini 3 maça çıkarttı. Liderin puan kaybettiği hafta evinde Bigaspor ile golsüz berabere kalan Tavşanlı, puan farkını kapatma şansını kullanamamış oldu. Son 4 maçında 3 galibiyet ve bir beraberlik alan Büyükçekmece Mimaroba, haftayı 4-1'lik Edremit galibiyeti ile kapattı. Büyükçekmece temsilcisi grupta 6.lığa çıkarak en iyi ikinci İstanbul takımı konumuna geldi. Etispor'u 2-1 yenen İstanbul Beylikdüzü, Kuştepe ve Gönen deplasmanında 3-1 kaybeden Kuruçeşme, grubun son 3 İstanbul takımı oldukları için düşme hattındalar. Sultanbeyli şayet 3.Lige çıkarsa, grubun en iyi üçüncü İstanbul takımı BAL'da kalacak.

 

Haliç lider Silivri'yi puansız gönderdi

13.grupta son10 maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik alan ve bu maçlarda kalesinde sadece 2 gol gören Haliçspor, çıkışını lider Silivrispor karşısında da gösterdi. Maçı 82.dakikada Doğukan Böcek'in golüyle kazanan Haliçspor puanını 26 yaparak 6.sıraya çıktı. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olan yeşil-beyazlılar son üç maçında gol yemedi. Yeşil-beyazlılar 16.hafta Doğugücü deplasmanı için Bursa'ya gidecek. Silivrispor son iki maçında 5 puan kaybederken, Görükle İpekspor'u evinde 3-2 yenen Kocaeli temsilcisi Yuvacıkspor, liderle arasındaki puan farkını bire indirdi. Ligin 16.haftasında lider Silivrispor ile ikinci sıradaki Yuvacıkspor, Silivri'de karşı karşıya gelecek. Ligin ilk devresindeki maçı Silivrispor deplasmanda 1-0 kazanmıştı. Babaeski deplasmanından bir puanla dönen Beylerbeyi, Doğugücü'nü sahasında 2-1 mağlup eden Bayrampaşa Teknik ve Sancaktepe, grubun son 3 İstanbul takımı oldukları için düşme hattındalar. Silivrispor şayet 3.Lige çıkarsa, grubun en iyi üçüncü İstanbul takımı BAL'dan düşmeyecek.

 

 

 

Osmaniye İstiklal'den lidere çelme

14.grupta en iyi ikinci İstanbul takımı konumuna gelerek BAL'da kalmayı garantilemek isteyen Osmaniye İstiklal, lider Gebzespor ile 1-1 berabere kaldı. 38.dakikada Burak Baba'nın kafa golüyle yenik duruma düşen sarı-yeşilliler 90.dakikada İdris Cengiz'in golüyle altın değerinde bir puan kazandı. Puanını 22'ye çıkartan Bakırköy ekibi, Nişantaşıspor'un 2, Cankurtaran ve Feriköy'ün ise 3 puan gerisinde bulunuyor. Liderin puan kaybettiği hafta İnegöl Kafkas evinde Altınova Belediyespor'u 2-0 yenerek Gebze ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Grubun en iyi İstanbul takımı olmak için mücadele veren Cankurtaran evinde Kavacık'ı 3-1, Feriköy ise sahasında Kullar 1975 Spor'u 1-0 yendi. İki takım da 25'er puan ve averajla sıralanıyorlar. Haftaya başlarken 24 puanla grubun en iyi İstanbul takımı konumundaki Nişantaşıspor, deplasmanda Değirmenderespor'a 3-0 yenilince 2 basamak birden kaybederek 8.sıraya geriledi ve en iyi üçüncü İstanbul takımı konumuna geldi. Haftayı mağlubiyetle kapatan Kavacıkspor 10 puanla 11.sırada bulunuyor. Bu grupta sıralamaya bakmaksızın sezonu en iyi iki İstanbul takımı olarak tamamlamak için puanları birbirlerine çok yakın olan dört İstanbul takımı, Nişantaşıspor, Cankurtaran, Feriköy ve Osmaniye İstiklal son haftaya kadar büyük bir mücadele verecek gibi görünüyor. 16.hafta Nişantaşıspor evinde Osmaniye İstiklal ile karşılaşırken, Cankurtaran lidere konuk olacak. Feriköy ise haftayı ligden çekilen Akhisar Demirspor hükmen galibiyeti ile tamamlayacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam