reklam
reklam

İstanbul'da plaj keyfi

Eklenme Tarihi: 8 Ağustos 2022, Pazartesi - 23:42   Okunma Sayısı: 136170
Yaz tatili için zaman bulamayanlar ya da tatilin keyfini daha uzun yaşamak isteyenler plajlara akın ediyor. İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki plajlar; deniz, kum, güneş özlemi ile kavrulanları ağırlıyor.

Deniz, kum, güneş, plaj denilince genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinin turistlik ilçeleri ve onların plajları akıllara gelir. Yaz tatili için seçilen rotalarda genellikle bu bölgeler tercih edilir. Ancak İstanbullular için çok uzağa gitmeye gerek yok. Çünkü, İstanbul'un 7 ilçesindeki 11 plaj, deniz keyfini yaşamak isteyen İstanbulluları hem hafta içi, hem de hafta sonu ağırlıyor. Günübirlik tatil imkanı sunan İBB plajları, Yaz boyunca en keyifli spor aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. Serinlemek isteyen İstanbullular, bir yandan deniz keyfi yaparken, diğer yandan da futboldan badmintona ve voleyboldan ayak tenise kadar birçok plaj sporuyla kumsalın tadını çıkartıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği spor etkinlikleri, plajlara eğlence ve hareket katmaya devam ediyor. İBB’nin hizmet verdiği noktalarda, yaz boyu gerçekleştirilen plaj sporları aktiviteleri, deniz keyfi yapmak isteyen İstanbulluları ağırlıyor. 7 ilçedeki 11 kumsal, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul işbirliğinde düzenlenen etkinliklerle renkleniyor. 22 spor eğitmeni eşliğinde yapılan aktiviteler, 11 Eylül’e kadar haftanın 6 günü devam edecek.

Tüm yaz boyunca devam edecek

İBB’nin yaz boyu sürecek programları ile İstanbullular en yaygın plaj sporlarından plaj voleybolu, plaj futbolu, plaj tenisi, futbol ayak tenisi, koordinasyon parkuru, bocce ve badminton branşlarında tatlı rekabete koyuluyor. Katılanları stresten arındıran etkinlikler sırasında spora teşvik edilmeleri için çocuklara deniz topu, çocuk oyun kovası ve frizbi gibi çeşitli hediyeler de veriliyor. İstanbulluların spora daha fazla zaman ayırabilmeleri, fiziksel aktivite yapanların sayısının arttırılması ve yaz boyunca daha fazla alanın spora kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinler, her yaş grubundan vatandaşa hitap edecek şekilde düzenleniyor. Spor aktiviteleri düzenlenen İBB plajları şunlar; Arnavutköy - Karaburun Plajı, Arnavutköy - Yeniköy Plajı , Çatalca - Yalıköy Plajı, Sarıyer Kısırkaya Plajı, Bakırköy L Motel Plajı, Bakırköy Güneş Plajı, Küçükçekmece Menekşe Plajı, Silivri Merkez Kumluk Plajı, Silivri Selimpaşa Plajı, Kadıköy Caddebostan 1 plajı ve 2 plajı.

Kilyos en çok rağbet gören plajlara sahip

İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz’e açıldığı yerde bulunan Kilyos, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle, hafta sonu denize girmek isteyen İstanbullular, özellikle Avrupa yakasındakiler için ilk aklına gelen destinasyonlardan. İstanbul’un en uzun ve en temiz sahil şeridi unvanına sahip Kilyos deyince ilk akla Kilyos Plajları geliyor. Kilyos’ta halk plajlarının yanı sıra beach club olarak isimlendirilen ve giriş ücreti ödeyerek girebileceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Bu plajlarda yüzme, güneşlenme ve yeme içmenin yanı sıra deniz sörfü, uçurtma sörfü (kiteboard) gibi su sporları imkanları da mevcut. Kilyos'da Tırmata Beach, Milyos Beach, Uzunya Beach, Solar Beach, Burç Beach ve Baykuş Plajı gibi popüler plajlar yer alıyor.

 

Büyükada'da özel bir plaj

İstanbul’dan çıkmadan, denize girmek, şezlonga uzanmak, güneşlenmek mümkün. Hepsi sadece bir tekne ulaşımı mesafesinde. Büyükada’da Beltur tarafından işletilen 500 kişilik özel plaj İstanbulluları günübirlik misafir etmeye başladı. Bostancı ve Kartal’dan direkt plaja hareket eden tekneler gün sonunda da geri dönüyor. Ortasından deniz geçen şehir İstanbul’un artık özel bir plajı var. Tatil yörelerindeki standardı Büyükada’ya taşıyan Beltur, atıl durumdaki işletmeyi kiralayarak halkın kullanımına açtı. Yaz sonuna kadar 09.00-19.00 saatleri arasında İstanbullulara yüksek kalitede hizmet verecek plajın ücreti de uygun. Hafta içi kişi başı 95 TL, hafta sonu da 120 TL olan plaj 0-7 yaşındaki çocuklar tarafından ücretsiz,7-12 yaşındaki çocuklar için de yüzde 50 indirimle kullanılabiliyor. Ücrete ulaşım, şezlong ve şemsiye dahil. Yine plajda bulunan Beltur kafe diğer işletmelerindeki fiyatlarla plaja gelenlere saat 23.30’a kadar hizmet ediyor. Adalar’da yaşayan ve Adakart sahibi olanlar yüzde 20 indirimle aynı hizmetlerden faydalanabiliyor.

Yakında otel de yapılacak

Sadece plaj ve kafeyle yetinmediklerini İstanbul’a kalıcı bir eser bırakmak için çalıştıklarını söyleyen Beltur Genel Müdürü Cenk Akın, “ 5 dönümlük mesire alanımız ile adaya yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Ayrıca bin 200 metrekarede kurulu Beltur Kafe’de İstanbul’un büyüleyici manzarası ile İstanbul’un keyifli manzarası ile buluşturuyoruz. 2023’te ise 56 odalı Beltur Büyükada Oteli hizmete girecek. Otelimizin içerisinde Beltur Restoran her sezon değişen eşsiz lezzetleri ile yer alacak. Otelimiz Beltur Plaj’ın dışında kendine ait plajı, iskelesi dışında havuzu ile de İstanbullulara hizmet verirken şehirden uzaklaşmadan tatil yapmaya imkan sunacak”dedi.

Çürümek üzere olan iskele yenilendi

Tarım ve Orman Bakanlığına ait olan mekan daha önce Kartal Belediyesi tarafından işletiliyordu. Beltur alanı bakanlıktan 20 yıllığını kiraladı. Bakımsızlıktan çürümek üzere olan iskele yenilendi. 350 kişinin aynı anda denize girebileceği, şezlonga uzanıp güneşlenebileceği platform oluşturuldu. Kafe de Beltur kalitesinde yenilenerek hizmet vermeye başladı. Otel inşaatı da devam ediyor. Büyükada’daki plajın hayata geçmesi için Beltur’un yanında İBB’nin bazı iştirak şirketleri de çalışmalara destek verdi.          Belbim, Turnike sistemi ile İstanbulkart işlem alt yapısını kurdu. Bimtaş, Projelendirme hizmetini sağladı. Boğaziçi Yönetim, Bölgede kullanılacak WC kabini ihtiyaçlarını sağladı. İETT, “Manastır Yolu” ismini “Beltur Durağı” olarak değiştirecek ve durağı tesis girişine taşıyacak. Ayrıca tesis yönünde ulaşım seferlerini artıracak. İsbak, Elektronik Sistemler Daire Başkanlığı yönlendirmesi ile elektronik alt yapı ve Wi-Fi sistemini kurdu. İsper, Ekipleriyle bölgenin ilaçlanma çalışmalarını gerçekleştirdi.          İstaç, Kıyı temizlik ekibi ile plaj ve deniz temizliğini gerçekleştirdi. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Otlarının biçilmesi ve ağaç budanmasını sağlayarak mesire alanı ve Beltur Kafe alanının temizliğini gerçekleştirdi. Şehir Hatları, Deniz Taksi kullanıcıları Beltur Plaj iskelesine doğrudan ulaşım sağlayabilecekler. KİPTAŞ, Proje kontrolörlük görevini üstlendi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam