reklam
reklam

Futsal'da şampiyon Şişlispor

Eklenme Tarihi: 2 Ağustos 2022, Salı - 17:09   Okunma Sayısı: 60427
Futbolun salondaki kardeşi Futsal'da 2021-2022 sezonu heyecanlı maçlara sahne oldu. Büyük bir mücadelenin yaşandığı Futsal Ligi'nde şampiyonluğunu İstanbul temsilcisi Şişlispor kazandı.

 

Bu sezon çift devre deplasmanlı olarak oynanan 2021-2022 sezonu TFF Futsal Ligi 14. hafta müsabakaları ile sona erdi. İstanbul temsilcisi Şişli Spor Kulübü, 2021-2022 sezonu TFF Futsal Ligi'nin şampiyonu oldu. 13 takımın katılımı ile başlayan TFF Futsal Ligi ön eleme müsabakaları sonucunda 8 takım lige katılım hakkını elde etmişti. TFF Futsal Ligi müsabakaları 3 etap şeklinde Adana, Samsun ve Kocaeli şehirlerinde toplam 14 hafta üzerinden oynandı. Her bir takımın 14 maç oynadığı ve toplamda 112 maçın yapıldığı ligde sezon tamamlandı. 14 maç sonunda 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 35 puan ile ligi şampiyon tamamlayan İstanbul Şişli Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonluğu'nu elde ederek, ülkemizi 2022-2023 sezonunda UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda, lige katılan takımlar, müsabakalarda görev yapan hakemler ve dereceye giren takım ve oyuncular ödüllerini aldılar. Lige katılan takımlara plaketlerini TFF Futsal ve Plaj Futbolu Ligler ve Milli Takımlar İdari Sorumlusu Can Günal takdim etti. MHK üyesi Hikmet Öksüzoğlu'na ve müsabakalarda görev yapan hakemlere plaketlerini FGD Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or verdi.

Son maçını farklı kazandı

İstanbul temsilcisi Şişlispor, ligdeki son maçında Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda Bingöl Gençlik Spor Kulübü'yle karşılaştı. Kırmızı-siyahlılar, Saro Saraf, Eray Can Akkaya, Sadettin Çamcı, Talha Can Vardar, Hakan Bezirgan, Muhammet Altunay (4) ve Ramazan Bildirici'nin (2) golleriyle maçı 11-8 kazandı. Bingöl ekibinin golleri ise Murat Aris, Ümit Kesmez, Kadir Bahadır, Yunus Kaya (2) ve Ömer Tezel'den (3) geldi.

En değerli beş oyuncusu

2021-22 sezonunun "En Değerli 5 Oyuncusu" TFF Futsal Ligi'de mücadele eden takımların teknik sorumluları ve Futsal Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Murat Kaya'nın oyları ile belirlendi. Dereceye giren oyunculara ve sezonu 'Gol Kralı' olarak tamamlayan Muhammet Altunay'a ödülleri, Futsal Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Murat Kaya tarafından verildi. Erkan Çınar (Şişli Spor Kulübü), -       Mehmet Yiğit (Siirt Üniversitesi Spor Kulübü), Melih Kaan Özkul (Ankara Kartal Spor Kulübü),      Muhammed Altunay (Şişli Spor Kulübü), Cem Keskin (Şişli Spor Kulübü) en değerli beşe seçildiler. TFF Futsal Ligi'nde oynadığı müsabakalarda hiç kırmızı kart görmeyen Bingöl Gençlik Spor Kulübü sezonun en centilmen takımı oldu. 109 gol ile ligin en çok gol atan takım Şişli spor olurken, kalesinde 51 gol gören Ankara Kartal SK ligin en az gol yiyen takımı oldu. Muhammet Altunay toplam 35 gol atarak "Gol Kralı" unvanını aldı.

 

 

Hedef daha uzun soluklu ve kaliteli bir ortam

Federasyon olarak Futsal'da bir sıçrama hedeflediklerini söyleyen TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, "Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün faaliyet alanları arasında yer alan ve kadın futbolunda yaptığımız atılıma benzer bir sıçramayı hedeflediğimiz bir branş futsal. Bu sezon, geçmişte şampiyona şeklinde kısa süreli bir etkinlik olarak düzenlenmiş olan futsalı 14 haftalık çift devreli bir lig haline getirdik. Katılımcı takımlarımızın da talepleri dikkate alınarak 3 etap halinde farklı merkezlerde takımlarımızı toparlayarak bu ligi oynattık. Hedefimiz yeni sezonda ligi daha uzun soluklu ve kaliteli bir ortamda oynatmak. Ligin kalitesindeki artışın futsal milli takımlarımıza da yansımasını ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Şişli Spor Kulübü'nü tebrik ediyor ve UEFA Futsal Şampiyonlar  Ligi'nde kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde rakipler belli oldu

2021 - 2022 sezonu TFF Futsal Ligi şampiyonu İstanbul Şişli Spor Kulübü, UEFA'nın merkezi Nyon'da gerçekleştirilen 2022-2023 sezonu UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi ön eleme turu kura çekiminde; Stuttgarter Futsal 2020 (Almanya), Örebrö (İsveç) ve Georgians (Gürcistan) takımları ile birlikte F Grubu'nda yer aldı. Almanya temsilcisi Stuttgarter Futsal 2020'nin ev sahipliği yapacağı ön eleme turu müsabakaları 23-28 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalarda 8 grupta toplam 32 takım mücadele edecek. Ön eleme turunda gruplarında ilk sırayı alan 8 takım, eleme turu B aşamasına katılma hakkı elde edecek. Temsilcimiz Şişli Spor Kulübü, grubunu lider bitirip eleme turu B aşamasında oynama hakkı elde ederse, 5. Grup'ta Mostar SG (Bosna Hersek), Araz Nahçivan (Azerbaycan) ve ön eleme turu D Grubu liderinden oluşacak takımlar ile mücadele edecek. Müsabakalar 25-30 Ekim 2022 tarihlerinde Mostar SG'nin ev sahipliğinde Bosna Hersek'te oynanacak. ek devre lig usulüne göre oynanacak müsabakalarda 8 grupta toplam 32 takım mücadele edecek. Ön eleme turunda gruplarında ilk sırayı alan 8 takım, eleme turu B aşamasına katılma hakkı elde edecek. Şişlispor, grubunu lider bitirip eleme turu B aşamasında oynama hakkı elde ederse, 5. Grup'ta Mostar (Bosna Hersek), Araz Nahçivan (Azerbaycan) ve ön eleme turu D grubu lideri ile mücadele edecek. Müsabakalar 25-30 Ekim'de Mostar'ın ev sahipliğinde Bosna Hersek'te oynanacak. Eleme turu B aşamasında gruplarını lider bitiren takımlar Elit Tur müsabakalarında mücadele etme hakkı kazanacak.

Tekniğin esneklikle buluşması

Türkiye'de hızlı bir gelişme kaydeden Futsal, bir diğer tanımıyla salon futbolu artık sadece salonlarda değil, yaz aylarında plajlarda da oynanmaya başladı. İşin başında doğrudan Milli Takım oluşturulmasıyla başlayan süreç, kulüp takımlarının kurulmasıyla ivme kazandı. Seri paslaşmanın ve kolektif futbolun öne çıktığı bir dinamik futbol türü olan Salon Futbolu ülkemizde ve dünyada 'Futsal' adıyla oynanıyor. Normal futbol topundan daha ufak ve yumuşak bir topla oynanması sebebiyle, bireysel top kontrolü ve estetik hareketler daha ön plana çıkıyor. İleri ve geri yapılan pas sayısı fazla olsa da topsuz mücadeleleriyle, kaleye doğru yapılan penetreleriyle Futsal, tekniğin çok öne çıktığı bir oyun olarak kabul edilebilir. Futsal, 1930 yılında Uruguay'ın başkenti Montevideo'da gençlerin basketbol sahasında futbol oynamasıyla başladı. Futsal'ın ismi ise İspanyolca Futbol ve Salle kelimelerinden geliyor. 1965 yılında uluslararası maçlarla Milli takımlar düzeyinde oynanmaya başlanan Futsal, artık sadece salonda futbol oynayan oyuncularıyla ve kendine özgü kurallarıyla daha profesyonel bir düzeye doğru ilerliyor.

Kendine özgü kuralları var

Futsal oyun kuralları içerisinde öne çıkan ilk nokta, oyun oynanan alanın ölçüleri ile ilgilidir. Futsalın salon sporu olması, tıpkı basketbol gibi belirli salon ölçüleri içerisinde oynanmasını da beraberinde getirmiştir. Futsal oyununda salon ölçüleri ve saha üzerinde yer alan çizgiler şu şekilde olmalıdır; saha alanı boyu en az 25 metre en fazla ise en fazla 42 metre olmalıdır. Sahanın eni ise en az 16, en fazla ise 25 metre olmalıdır. Uluslararası karşılaşmalarda ise saha boyu en az 38 metre, eni ise en az 20 metre olmalıdır. 8 cm genişliğinde olan tüm çizgiler sahaya dahildir. Orta saha yuvarlağı çapı 3 metredir. Futsal sahasında iki adet penaltı noktası bulunmaktadır. Bu noktalardan ilki kaleye 6 metre, diğeri ise 10 metre uzaklıktadır. Korner noktaları 25 cm çapında çeyrek daire şeklindedir. Yedek oyuncuların bulunduğu alan beşer metre uzunluğundadır. Kalelerin iki direk arası içerden ölçümü 3 metredir. Yükseklik ise 2 metredir. Kale direklerinin kalınlığı 8 cm’dir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam