reklam
reklam

Yaz spor okulları açıldı

Eklenme Tarihi: 1 Ağustos 2022, Pazartesi - 23:57   Okunma Sayısı: 118967
Spor kültürünü yaygınlaştırmak, çocukları spora yönlendirmek amacıyla düzenlenen ve binlerce öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları İstanbul'un çeşitli ilçelerinde kapılarını açtı.

Yaz Spor Okullara kayıt yaptıran yüz binlerce çocuk ilçelerinde düzenlenen şölen ve törenlerle yaz spor okullarına 'Merhaba' dedi. MEB bağlı okullarda son ders zili çalmasının ardından öğrenciler için yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili başlamıştı. Bu dönemin bir kısmını dinlenerek, kitap, roman, makale, şiir okuyarak, sinema ve tiyatrolara giderek, müze ve ören yerlerini ziyaret ederek, PS ve bilgisayar oyunları oynayarak, park ve bahçelerde koşturarak değerlendiren çocuklar, arzu, istek, dilek, heves ve temenni ile bekledikleri yaz spor okullarına sonunda kavuşmuş oldular. Çocukların tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve spor bilinci aşılamak için İstanbul'un çeşitli ilçelerinin Belediyelerince düzenlenen Yaz Spor Okullarına ilgi çok büyük oldu. Ön kayıtlar dolup taşarken, bir çok yaz okulu, yan, orta, ileri ve son kayıt açarak gelen talepleri değerlendirdiler. Yaz spor okullarının açılışları ise tek kelime ile muhteşem oldu. Yapılan açılışlar, şovlarla adeta görsel bir şölene dönüştü. Yaz spor okulları açılış organizasyonları, Belediyelerin tören, bando ve mızıka ekiplerinin gösterisiyle başlarken, halk oyunları ekipleri ülkemizin değişik köşelerinden derledikleri oyunlarla açılışlara eşlik ettiler. Yaz spor okulları açılış törenleri, kayıt yaptıran çocukların kortej yürüyüşleri ile devam etti. Kortej sonrası sahne alan müzik ekipleri ve musiki toplulukları ise sergiledikleri performans ve şovlarıyla çocukların coşkusunu  doruğa çıkardılar. Çocukların sevincine ortak olmak için açılışa katılan ailelerinin mutlulukları ise yüzlerinden okundu.

Üsküdar

Çocukların ve gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimine yönelik çalışmaları kapsayan Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulları yoğun katılımla eğitimlere başladı. Tamamen ücretsiz olan Yaz Spor Okullarında Beceri Gelişim ve Eğitsel Oyunlar, Basketbol, Voleybol ve Tenis eğitimleri olmak üzere toplam 4 branşta verilen eğitimlerle 4 ila 17 yaş arasındaki Üsküdarlı öğrenciler hem eğlenerek hem de öğrenerek yaz tatillerini değerlendiriyor.  Eğitimler, 3 binin üzerinde öğrencinin katılımı ile Çavuşdere Spor Sarayı, Vakıfbank Spor Sarayı, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Sarayı ve Nakkaştepe Millet Bahçesi Tenis kortunda uzman spor hocalar eşliğinde hafta içi gerçekleştirilecek.

Beykoz

Beykoz Belediyesi’nin ilçedeki çocuklara spor ve eğlence dolu bir yaz sunmak için 16 branşta hazırladığı ücretsiz yaz spor eğitimleri başladı. Beykoz’daki çocukların nitelikli spor olanaklarını sunmak, yaz aylarını fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun aktivelerle geçirmelerini sağlamak amacıyla verilecek eğitimlerden 5-14 yaş grubu yararlanacak. Yaz spor eğitimleri basketbol, taekwondo, tenis, okçuluk, karete, voleybol, bisiklet, kano, hentbol, kickbox, atletizm, izcilik, jimnastik, badminton, masatenisi ve geleneksel okçuluk olmak üzere 16 farklı branşta uzman antrenörler eşliğinde yapılacak. 4 Temmuz Pazartesi günü başlayan yaz spor eğitimlerine katılan çocuklar sporla içi içe zaman geçirmenin yanı sıra yeteneklerini geliştirme ve yaşıtlarıyla sosyalleşme imkânı da bulacak. Spor eğitimlerine düzenli katılan ve antrenörler tarafından yetenekli görülen katılımcılar eğitimlerine devam etmek üzere çeşitli spor okulları ve akademilere yönlendirilecek. Yaz boyunca ilçeye dinamizm getirecek eğitimlerden yararlanmak isteyen katılımcılar https://etkinlik.beykoz.bel.tr/  adresinde yer alan on-line kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

Sancaktepe

Sancaktepe Belediyesi Bilgi evleri tarafından çocuklar için her yıl düzenlenen ve bir çok branşta eğitim veren Yaz Okulu açılış programı Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün katılımıyla gerçekleşti. Sancaktepe Belediyesi Etkinlik alanında gerçekleşen açılış törenine katılan ve çocuklarla eğlenceli vakitler geçiren Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Yaptıkları tüm çalışmaların çocuklar için olduğunu ifade ederek “Gelecek sizin, siz geleceksiniz. Bu sebeple sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız bizler için çok önemli. Sizlerden beklentilerimiz çok fazla. Bugünün çocukları gençleri, yarının belediye başkanları, cumhurbaşkanları olacaksınız. Atölyemizde çocuklarımızın hem daha iyi bir eğitim alabilmeleri hem de kişisel gelişimlerine katkı sunmak ve onları biraz daha motive edebilmek için eğitimlerimizi hızlandırdık.” şeklinde konuştu. Başkan Döğücü yaptığı konuşmanın ardından açılış programı nedeniyle çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklere katılarak onların sevincine ortak oldu.8 Ağustos tarihine kadar devam edecek yaz okullarına bu sene 6500 öğrenci katılım sağlayacak.16 farklı branşta hizmet verilecek yaz okullarında öğrencilerin çok amaçlı gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla uçurtma şenlikleri, Bilim araştırmaları, piknikler, doğa gezileri, Robotik ve Müzik eğitimleri gibi sanatsal etkinlikler düzenlenecek.

Kağıthane

Kağıthane’de 22 branşta düzenlenen yaz spor okulları için açılış töreni düzenlendi. Yaz boyunca 10 binin üzerinde vatandaş, spor tesislerinden yararlanacak. Kağıthane Belediyesi tarafından 2022 Yaz Spor Okullarının açılışı yapıldı. Hasbahçe sahasında gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin katıldı. Çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere 10 binin üzerinde vatandaşın yaz tatilinde sağlıklı ve güçlü kalmaları, spor ahlakıyla yetişmeleri, yeni arkadaşlar edinmeleri için Yahya Kemal ve Hamidiye Mahallelerinde bulunan spor tesislerinde 22 farklı branşta sportif eğitimler hazırlandı. Yüzme, tenis, badminton, modern ve geleneksel okçuluk, satranç, voleybol, buz pateni, basketbol, futbol, hentbol, taekwondo, karate, güreş, masa tenisi, jimnastik, futsal, atletizm, boks, dart, engelli basketbol ve engelli yüzme gibi alanlarda eğitimler verilerek bireylerin ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde etmesi amaçlanıyor. Yaz okullarına kayıt yapanların fazla olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Okullar kapanır kapanmaz çocukların kayıtlarını aldık ve Kağıthaneli hemşerilerimiz yoğun bir şekilde teveccüh gösterdiler. 6 yaşından başlayarak 18 yaşına kadar olan çocuklarımız 22 ayrı branşta eğitim alacaklar. Buz pateninden yüzmeye, masa tenisinden futbola, basketbola, hentbola, voleybola kadar olan branşlarda eğitim alacaklar. Yazı da güzel bir şekilde geçirecekler. Hem çocuklarımızın salgın döneminden sonraki yaz spor okullarına olan sevgisini görmüş olduk hem ailelerimizle beraberiz. 2 ay boyunca çocuklarımızla beraber olacağız” şeklinde konuştu.

Zeytinburnu

Zeytinburnu Belediyesi’nin 12 farklı branşta eğitim vereceği Yaz Spor Okulları 28 Haziran'da başladı. 2 Eylül tarihine kadar devam edecek spor eğitimlerine, Zeytinburnu’ndaki okullarda eğitim gören, 7-16 yaş arası tüm öğrenciler ücretsiz olarak katılabiliyor. Toplam 10 hafta sürecek olan ‘Yaz Spor Okulları’nın 9 haftalık dönemi eğitimle geçecek. Son hafta ise her branşa özel olmak üzere turnuvalar düzenlenecek. Kendi alanında 40 uzman eğitmenle birlikte hizmet veren okulda; yüzme, basketbol, tenis, masa tenisi, taekwondo, binicilik, okçuluk, jimnastik, voleybol, hentbol, izcilik ve buz pateni kategorilerinde yaz boyunca toplamda; 4 bin 500 öğrenciye kadar eğitim verilebilecek.

Fatih

Fatih Belediyesi’nin çocukların yaz tatili boyunca sporla eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak üzere her yıl hayata geçirdiği Yaz Spor Okulları başladı. 7-14 yaş arası çocukların yaz tatili dönemini etkin ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacı ile hizmete sunulan Yaz Spor Okulları 12 farklı noktada basketbol, voleybol, futbol, yüzme, değerler eğitimi, okçuluk, badminton branşlarında öğrencilere eğitimler sunuyor. Çocukların hem keyifli aktivitelerle verimli zaman geçirdiği hem de gelişimlerine katkı sunan eğitimlere başvurular devam ediyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam