reklam
reklam

Anadolu mutfağını İstanbul’a taşıdı

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2022, Pazartesi - 08:59   Okunma Sayısı: 310784
Anadolu’nun yöresel lezzetlerine bir arada sunan Alef Ocakbaşı, Kadıköy’de önemli bir lezzet durağı haline gelmiş. Alef’in işletmecisi Chef Mehmet Keskin 2017 yılında uluslar yarışmasında yöresel mutfakta altın madalya almış

Türlü türlü kebaplarından, başka yerde bulamayacağınız lezzetle çorbalarından tatlılarına kadar Anadolu’nun çeşitli yörelerinden çok özel lezzetlerini İstanbul’a taşımış Alef Ocakbaşı.

Anadolu yakasında Feneryolu Faruk Ayanoğlu Caddesi’nde hizmet veren Alef Ocakbaşı’nda müşterileri işletmenin hem sahibi, hem şefi, kısacası her şeyi Mehmet Keksin karşılıyor. Adana’dan Şanlırfa’ya Gaziantep’e gitmeden bu güzide kentlerin eşsiz lezzetlerini İstanbullulara sunan bu lezzet durağını Mehmet Keskin Alef Ocakbaşı’nda damak çatlatan lezzetlerle hizmete devam ediyor.

Kendilerini Urfa mutfağının temsilcisi bir ocakbaşı olarak tanımlıyor Mehmet Keskin. Çiğ köfteyi de kendisi yoğuruyor, müşterilerine ikram ettiği sütle hazırlanan menengiç kahvesini de bizzat elleriyle ikram ediyor.

Adana Kebabı’na da ayrı bir parantez açan Mehmet Keskin, “Türkiye'nin vazgeçilmezleri arasında ilk 3'te yer alan Adana kebabını da çok özel yapmaya gayret ediyoruz. En beğenilen kebaplarımız arasında yer alıyor” dedi.

Urfa’nın adeta simgesi olan İsot’u Urfa’dan özel olarak getirtip bütün kebaplarında da kullanıyorlar.

Müşterileriyle yakından ilgilenen Mehmet Keskin, müşterileriyle adeta bir aile gibi bütünleştiklerini belirterek Alef Ocakbaşı’nda bir yandan fiyatları makul düzeyde tutarken bir yandan da  lezzet odaklı mekan olarak kaliteden ödün vermediklerini söylüyor.

 

Patentli özel yemekler

Mehmet usta 15 yaşında başladığı mesleğinde sayısız ödülün de sahibi olmuş. İskender Kebap, çiğ köfte, içli köfte, kuzu tandır. Kuzu kol, ciğer kebabı, su kabağı yemeği, haşhaş kebabı, üzlemeli pilav gibi lezzetlerin yer aldığı menüsündeki İsot Çömleği, Su kabağı yemeği, üzlemeli pilav ve haşhaş kebabı gibi lezzetlerin de patentini almış Mehmet Keskin.

Aynı zamanda

görsel şölen sunuluyor

Yemeğin lezzet şölenine dönüştüğü Alef Ocakbaşı’nda önce masaya bol narlı Bostana Salatası ile birlikte tulum ve çıtır balon ekmek geliyor. Ardından şefin ikramı olarak küçük çorba kaselerinde, aslında bir yemek olarak servis edilen Urfa’ya özel bir yemek olan Borani Çorbası geliyor. İçindeki et suyu, nohut, kuzu eti ve kızarmış bulgur köfteleri damaklara bayram yaptırıyor adeta.

Mehmet usta çiğ köfte konusunda da madalyalara sahip. Urfa usulü eti döverek sinirlerini çıkardıktan sonra isotla kıvama getirilen çiğ köftenin tadına doyum olmuyor.  Bir çeşit Urfa böreği olan Şemşek ise iddialı ürünlerinden. Zırhla yapılan kıyma kebabı ile kuyruk yağıyla lezzetlenen çöp şiş ve çöp ciğer, Alef Ocakbaşı’nın iddialı lezzetleri arasında.

Tatlılarda da iddialılar

Alef Ocakbaşı’nda Şanlıurfa’ya özel Şıllık Tatlısı ve Sarma Tatlısı özel bir yere sahip. Sarma Tatlısı’nın 2016 yılında yöresel lezzetler kategorsinde gümüş madalya kazandığını öğreniyoruz Mehmet ustadan.  Sarma Tatlısı’nın içerisinde organik köy kaymağı, fıstık, baklava yufkası ve tel kadayıf var. Bunların dışında da her damak keyfine hitap eden çeşitli tatlılar mevcut menüde. 

Mehmet Keskin,  kullanılan malzemeleri mümkün olduğunca kebapların ait oldğu yörelerden özel olarak getirtmeye gayret ettiklerini belirtiyor.

Geleneksel sunumuyla servis edilen kebapların tadı damaklarda kalıyor. Yine Mehmet ustanın ifadesiyle bir kez gelende Alef Ocakbaşı bağımlılık yapıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: Başak ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam