reklam
reklam

U17B 4.hafta

ÖZEL HABER

Beats By Girlz Türkiye’nin ikinci atölyesi için başvurular başladı

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2021, Pazartesi - 00:21   Okunma Sayısı: 86137
Beats By Girlz Türkiye’nin kendi müziğini yapmak isteyen genç kadınlar için hazırladığı ve ücretsiz düzenlediği müzik atölyelerinin ikincisi için başvurular 6 Ekim Çarşamba günü başladı.

 

İlki Temmuz ayında yapılan ve DJ, prodüktör ve besteci olmak isteyen genç kadınlara yönelik yenilikçi bir müzik eğitimi sunan Beats By Girlz Türkiye atölyeleri 14-25 yaş arası gençlere açık olacak ve 10 Kasım-15 Aralık tarihlerinde çevrimiçi ve fiziki olarak İstanbul’da gerçekleşecek. New York merkezli Beats By Girlz ağının 2013’te başlattığı ve dünyaca ünlü müzik konservatuarı Berklee College of Music hocalarının da desteğiyle geliştirilmiş bir eğitim programı sunan atölyelere katılanlar ayrıca, müzik teknolojilerinde en çok tercih edilen müzik prodüksiyon yazılımı Ableton Live’ın 11 (Intro) versiyonuna da ücretsiz sahip olacaklar. Türkiye’den müziğe ilgi duyan bütün genç kadınlara açık olacak ve beatsbygirlzturkey.com adresinden yapılacak atölye başvuruları 5 Kasım’da sona erecek.

 

Kendi müziğini yapmak ve yeteneğini geliştirmek isteyen 14-25 yaş arasındaki genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sağlayan atölyeler, 10 Kasım-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak

New York merkezli Beats By Girlz ağının Türkiye ayağı olarak Haziran ayında kurulan, müzik endüstrisinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın emeğinin görünürlüğü için projeler üreten Beats By Girlz Türkiye’nin büyük ilgi gören atölyelerinin ikincisi için başvurular başladı.

Kendi müziğini yapmak ve yeteneğini geliştirmek isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sağlayan atölyeler İstanbul’da fiziki koşullarda, farklı şehirlerden katılacaklar için de çevrimiçi gerçekleşecek. Katılımcının bilgi seviyesine yönelik dijital müzik programları, müzik teorisi, müzik prodüksiyonu gibi birçok farklı alanda derslerden oluşacak atölyeler, 14-25 yaş arası gençlere açık olacak ve 10 Kasım-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

Beats By Girlz ağının 2013’ten beri yürüttüğü ve ABD’nin birçok eyaletinin yanı sıra, aralarında Lizbon, Danimarka, Almanya, Güney Afrika ve İspanya’nın da olduğu 27 ülkede gerçekleşen atölyeler, dünyaca ünlü müzik konservatuarı Berklee College of Music hocalarının da desteğiyle geliştirilmiş ve tüm dünyada eş zamanlı olarak kullanılan bir müzik eğitim programı sunuyor.

Genç kadınların müzik prodüksiyonu, kompozisyon, ses mühendisliği gibi alanlarda kendilerini keşfetmeleri, geliştirmeleri ve bilgiye eşit koşullarda ulaşabilmelerine yönelik hazırlanan atölyelere katılanlara ayrıca, müzik teknolojilerinde en çok tercih edilen müzik prodüksiyon yazılımı Ableton Live’ın 11 (Intro) versiyonu da ücretsiz sunulacak.

Beats By Girlz Türkiye’nin kurucusu da olan yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen Beril Sarıaltun’un eğitmenliğinde gerçekleşecek atölyelere başvurular 5 Kasım Cuma günü sona erecek.

Haziran 2021’de çevrimiçi düzenlenen bir buluşma ile çalışmalarına başlayan Beats By Girlz Türkiye, müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortak projeler üretmeye devam ederken, yeterince temsil edilmeyen kadın müzisyenlerin görünürlüğüne yönelik çalışmalarını da sürdürecek.

Beats By Girlz için ayrıntılı bilgi için https://beatsbygirlzturkey.com/ adresini, atölye hakkında bilgi edinmek içinse beatsbygirlzturkey.com/atölyeler sayfalarını   ziyaret etmek yeterli.

 

BEATS BY GIRLZ TÜRKİYE

ATÖLYE PROGRAMI

Son Başvuru: 5 Kasım 2021 Cuma

Atölyeler: 10 Kasım - 15 Aralık 2021

Temel Müzik Eğitimi:

Çalışmalar başlangıç düzeyindedir. Bu çalışmalarda ritim, aralık & akor teorisi, şarkı formları, düzenleme gibi müziğin temel aşamalarına dair müfredat eğitimi verilir.

Müzik Teknolojilerine Giriş:

Bu çalışmaya katılanlar MIDI programlama, ses kaydı, sinyal akışının düzenlenmesi, ses kurgusu, dijital sinyal işleme gibi temel müzik teknolojileri kavramlarını uygulamayı öğrenirler.

İleri Müzik Prodüksiyonu:

Çalışmalarda katılımcılar müzik teorisi ve müzik teknolojileri alanında bilgilerini uygulamalı bir şekilde ele alırlar. Bu çalışmalara katılanlar dijital olarak kendi şarkılarını tasarlamayı öğrenirler.

Beats By Girlz Türkiye’nin atölye çalışmalarında yüz yüze ve uzaktan eğitim olanakları bulunmaktadır. Bütün çalışmalarda dijital müzik programı Ableton Live kullanılır. Programın enstrüman üretmek, ses kaydetmek, kaydedilen sesleri dijital yollarla efektlendirmek, synthesizer enstrümanları yaratmak gibi sayısız özelliği bulunmaktadır. Program müzik düzenleme, besteleme, mixing & mastering ve canlı enstrüman olarak kullanım özelliklerine sahiptir.

 

Beats By Girlz Hakkında

Genç kadınların müzik teknolojisinde etkileşime girmelerini ve topluluklar oluşturmalarını sağlamak amacıyla tasarlanan müzik eğitimi programı Beats By Girlz, 2013 yılında New York merkezli bir girişim olarak başladı. Bugün ABD’nin birçok eyaletinin yanı sıra, aralarında Lizbon, Danimarka, Almanya, Güney Afrika ve İspanya’nın da olduğu 27 ülkede çalışmalarını sürdüren topluluğun müfredatı, ABD’li müzik konservatuarı Berklee College of Music hocalarının desteğiyle ve tüm dünyada eş zamanlı olarak geliştiriliyor.

 

Beats By Girlz Türkiye’nin kurucusu Beril Sarıaltun Hakkında

Yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen. 1993’te Ankara'da doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okudu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne girdi. Sanat ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalara ağırlık verdiği üniversite yıllarında, Boğaziçi Üniversitesi geleneğinin bir parçası olan öğrenci kulüplerinde aktif olarak çalıştı. Mezuniyetinden sonra Berklee College of Music’te dönemsel burs da alarak Elektronik Müzik ve Ses Teknolojileri programını 2019’da tamamladı. İki yıllık eğitimi sürecinde Erin Barra, Brian Funk, Loudon Stearns gibi müzisyenlerden dersler aldı. Bu dönemde Beats By Girlz ile tanıştı ve topluluğun çalışmalarında müzisyen kimliğiyle yer aldı. 2020’de Kanadalı müzisyen, yapımcı ve YouTube fenomeni Andrew Huang’dan elektronik müzik prodüksiyonu eğitimi aldı. Google - PRX Media destekli Podcasts Creator Program’a Türkiye’den seçilen ilk podcast kanalı “K’nın Sesi”nde yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen olarak çalışmaya devam ediyor. Müzik sektöründe alternatif sesleri güçlendirmek amaçlı çalışan yapım şirketi BGST Records’ta yapımcılık görevini de sürdüren Sarıaltun, Haziran ayında başlayan Beats By Girlz Türkiye’nin direktörlüğünü yürütmekte.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam