reklam
reklam

Ergin; Salgında esnaf sanatkarımızın yanında olduk

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2021, Çarşamba - 17:11   Okunma Sayısı: 102642
Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2018-2019-2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurulunda Ahmet Hulusi Ergin yeniden başkan seçildi

 

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2018-2019-2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurul kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Ahmet Hulus Ergin, tek aday olarak katıldığı seçimlerde üyelerin tamamının oylarını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Büyükbakkalköy Yeşil Cennet tesisleri salonunda düzenlenen kongrenin Divan Başkanlığını Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri İstanbul Bölge Birliği Başkanı Mustafa Silahyürekli yaptı. Divanda; Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel ve Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın üye olarak görev aldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı

Kooperatf ortaklarının geniş katılımıyla gerçekleştirilen kongreye katılan konuklar arasında, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri İstanbul Bölge Birliği Başkanı Mustafa Silahyürekli, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu, Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Karadeniz, önceki dönem Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, Maltepe Belediyesi Meclis üyesi Erol Tepebaşı, Halkbank 1.Bölge Koordinatörü Hamdi Coşkun, Halkbank Maltepe Şube Müdürü Ozan Boyacı, ÇANDEF Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal, Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Maltepe Bitlisliler Derneği Başkanı Kenan Günce, Maltepe mahalle muhtarları; Fikret Birdal, Ali Bayraklı ve Serkan Aslan vardı.

Merkez Birliği Başkanı mesaj gönderdi

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül’ün kongreye gönderdiği mesaj da okundu. Akgül mesajında salgın sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek şu ifadeleri kullandı;

“İş yerler kapalı olan esnaf ve sanatkarımıza 70 milyar liranın üzerinde plasman sağlayıp kredi kullandırdık. Borçlara 2020 ve 2021 yıllarında iki kez yeniden yapılandırma imkanı sağladık. Esnaf ve sanatkarımızı gecikme faizi yükünden kurtardık. Artan faizlere rağmen yüzde 4.5 olan faiz oranının sabit kalması için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı, faiz farkının hazineden karşılanmasını sağlamış olduk.Genel kurulunuzun esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri İstanbul Bölge Birliği Başkanı Mustafa Silahyürekli, salgın sürecinde kongrelern yapılamadığına dikkat çekerken, “Kooperatif başkanları ve yöneticileri bu süreçte olağanüstü gayret sarfederek esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı. Bizler de Merkez Birliğimizin katkılarıyla üzerimize düşen yaptığımıza inanıyorum. Esnaf ve sanatkarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Ahmet Hulus Ergin teşekkür etti

Kongreye tek aday olarak giren ve üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilen Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin, kongreye katılan tüm esnaf ve sanatkarlara teşekkür etti. Ergin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ve bütün olumsuzluklara rağmen kredi ve kefalet kooperatimiz her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmuş, talepleri anında karşılanmıştır. Kooperatifimizin bugünlere daha güçlü bir şekilde ulaşmasını sağlayan Genel Başkanımız sayın Abdulkadir Akgül'e teşekkür ediyorum. Merkez Birliğimiz, İstanbul Bölge Birliğimiz ve Halkbank bu süreçte hep yanımızda oldular. Esnaf ve sanatkarımız adına ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. Bu zor süreçte kooperatif ortaklarımızın yasal takibe düşmemesi için gerek üst kurullarımızın gerekse Halkbank’ın çok değerli katkılarını gördük” dedi.

Kongrede kısa bir selamlama konuşması yapan Halkbank 1.Bölge Koordinatörü Hamdi Coşkun ise, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ile bir bütünün parçalarıyız. Esnaflarımızı özellikle sıkıntılı dönemlerde bir nebze de olsa rahatlatabilirsek bu bizlere büyük mutluluk veriyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnaf sanatkarımızın yanında olmayı sürdüreceğmizden hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ETEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam