reklam
reklam

Terkos Gölü yakınlarındaki kaçak çöp dökümüne anında müdahale edildi

Eklenme Tarihi: 7 Ocak 2021, Perşembe - 09:13   Okunma Sayısı: 87015
Terkos Gölü’ne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki kaçak çöp dökümü yapılan alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince müdahale edilerek temizlendi.

Atıkların ortadan kaldırılması için İSTAÇ, 90 personel ve 18 araçla 2 gün boyunca bölgede çalışma yürüttü. İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda “İstanbul'da bu tabloların oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Kaçak dökümleri, lütfen @ibbBeyazmasa aracılığıyla bize iletin” ifadesini kullandı.

İBB ekipleri, titiz bir çalışmayla Terkos Gölü’ne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki ormanlık alandaki kaçak çöp yığınının oluşturduğu kirli görüntüleri sonlandırdı

2020 geride kalırken yılın çevre kirliği anlamında olumsuz bir tablosuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince müdahale geldi. Terkos Gölü’ne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki ormanlık alandaki kaçak çöp yığınının oluşturduğu kirli görüntülerin sonlandırılması için vakit kaybetmeden olay yerine hareket eden İBB ekipleri olay yerinde anında müdahale ettiler. Çatalca ilçesi Ormanlı Mahallesi’ne yakın bir alana dökülen çöp yığının varlığından ise yamaç paraşütçülerinin havadan çektikleri fotoğraflar sayesinde haberdar olundu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan çağrı: “Kaçak dökümleri, lütfen @ibbBeyazmasa aracılığıyla bize iletin”

İhbarın ardından İSTAÇ, 90 personel ve 18 araçla çöp yığınını toplayarak atık bertaraf tesislerine aktarmaya başladı. Yaklaşık 45 ton civarında atık çıkması beklenen alan, 2 gün içinde temiz bir görüntüye kavuşturuldu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda, “İstanbul'da bu tabloların oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Kaçak dökümleri, lütfen @ibbBeyazmasa aracılığıyla bize iletin” ifadesini kullandı.

Ormanlı Mahalle Muhtar Vekili Hakan Güden “Sıkı denetimler yapılmalı”

Ormanlı Mahalle Muhtar Vekili Hakan Güden de, bölgedeki maden ocağının üretimini tamamlamasının ardından alanın 12 yıl öncesine kadar çöp depolamak için kullanıldığı, çıkan bir yangından sonra da kapatıldığını belirtti. Çeşitli işletme ve duyarsız kişilerin usulsüzce çöplüğe çevirdiği alan yüzünden mahallinin de ciddi bir sıkıntı yaşadığını vurgulayan Günden, bölge için ortak bir çöp alanı belirlenmesini, sıkı denetimler yapılmasını önerdi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam