reklam
reklam

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kavuğun eski ve yeni emanetçileri Öztekin ve Çoruh’u Florya’da ağırladı

Eklenme Tarihi: 7 Ekim 2020, Çarşamba - 00:22   Okunma Sayısı: 123513
Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuğun en son sahibi İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda geçtiğimiz 20 Eylül’de düzenlenen törenle, Rasim Öztekin'den Şevket Çoruh'a devredildi .

Çoruh böylece geçmişten bu yana devam eden kavuğun altıncı sahibi oldu. Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy ve son olarak Rasim Öztekin Türk tiyatrosunun bu önemli simgesini taşıdılar.

Biletleri günler öncesinden tükenen tarihi etkinliğin bilet gelirleri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlandı. Tören İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YouTube hesabı ile İBB ve İBB TV’nin Twitter hesaplarından yayınlandı.

Geceye video mesajı ile katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ev sahipliği yaptığı, simge açısından çok önemli olan Kavuk Devir Teslim Töreni’ne vesile oldukları için Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh’a minnet duygularını iletirken, mesajında, “Biz İstanbul olarak Türk tiyatrosunu desteklemeye, tiyatronun geleceği açısından en özgür alanları var etmeye devam edeceğiz. Kavuğu bu simgesel oluşumuna ev sahipliği yaptığımız için de Türkiye adına, İstanbul adına gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kavuğun eski ve yeni emanetçileri Rasim Öztekin ile Şevket Çoruh’u Florya’da ağırlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Kavuk, gerçekten çok kıymetli bir simge. İstanbul, neticede bunun başlangıcı ve ev sahibi. Simgesel bir yerde hem tarihsel sürecini anlatan hem de alan kişilerin büstlerinin olduğu, yarın bir başka olduğunda da devam edebilecek bir tanzimle, böyle bir alanı İstanbul’a hazırlamak istiyorum dedim arkadaşlarıma. Kalıcı ve dokunulmayan bir yer olmalı diye konuştuk. Böyle bir niyetim var. Sizin büstünüzün dışında, kavuğun da bir büstü olmalı orada.”

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuk, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda geçtiğimiz 20 Eylül’de düzenlenen törenle, Rasim Öztekin'den Şevket Çoruh'a devredilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, törene, görüntülü mesaj yollamıştı.

Mesajla yetinmeyen Başkan İmamoğlu, kavuğun eski ve yeni emanetçileri Rasim Öztekin ile Şevket Çoruh’u, İBB Sözcüsü ve Başkan Danışmanı Murat Ongun’la birlikte Florya’daki Başkanlık Konutu’nda ağırladı.

Öztekin ve Çoruh’a tebriklerini ileten Başkan İmamoğlu, usta oyuncularla kavukla bir niyetini paylaştı. “Siz gelmeden, Genel Sekreter Yardımcımız Mahir Polat’la konuştuk” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kavuk, gerçekten çok kıymetli bir simge. İstanbul, neticede bunun başlangıcı ve ev sahibi. Simgesel bir yerde hem tarihsel sürecini anlatan hem de alan kişilerin büstlerinin olduğu, yarın bir başka olduğunda da devam edebilecek bir tanzimle, böyle bir alanı İstanbul’a hazırlamak istiyorum dedim arkadaşlarıma. Sizin de fikrinizi alalım. Sizlerin uygun gördüğü metin ve tasarım çalışılması üzerine ya da sizin davet edeceğiniz başka kişiler de olabilir, Ferhan Bey gibi. Biz, bir çalışma yapalım buna. Kalıcı ve dokunulmayan bir yer olmalı diye konuştuk. Böyle bir niyetim var. Sizin büstünüzün dışında, kavuğun da bir büstü olmalı orada.”

Samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbette Öztekin ve Çoruh kavuğun devrinden kaynaklı tartışmalar ve pandemi nedeniyle yaşadıkları zorluklarla ilgili görüşlerini paylaştılar

İmamoğlu’nun talebini olumlu karşılayan Öztekin, Başkan İmamoğlu’na “Esas o olmalı. Bunlar da alanlar olmalı” sözleriyle yanıt verdi. Öztekin ve Çoruh, samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbette İmamoğlu ile kavuğun devrinden kaynaklı tartışmalar ve pandemi nedeniyle yaşadıkları zorluklarla ilgili görüşlerini paylaştı. Sanatçıların bu süreçte yaşadığı zorlukların farkında olduklarını ve bu konuda çalışmaları bulunduğunu aktaran İmamoğlu, “Bunu tek başına İBB çözebilir mi; emin değilim. Ama bunu bırakmayacağız” dedi

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam