Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/04/13/Slv_Fabrika_YYkama.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

SILVERLINE CORONAVIRUS’LA MÜCADELEDE ÖNLEMLERİNDE HİÇBİR DETAYI ATLAMADI

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2020, Pazartesi - 09:54   Okunma Sayısı: 132182
Aralık 2019’ da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılmaya başlayan ve 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de görülen Coronavirus’e karşı her alanda hızla önlemler alınıyor. Amasya Merzifon’da bulunan fabrikasında 1.500 kişilik istihdamı ile bölgenin ekonomide en büyük katma değerini yaratan Silverline, sıkı önlemler aldı. 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara veren Silverline, Coronavirus’e karşı alınan önlemlerde hiçbir detayı atlamadı. İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve işyeri hekimi tarafında sıkı takip edilerek ihtiyaçlar çerçevesinde revize edilen önlemler doğrultusunda risk değerlendirmesi, tedbir önlem takvimi ve acil eylem planlarını da oluşturdu.

Dinamik olarak devam eden bu süreçte, pandemi sebebiyle resmi makamlar tarafından alınan tüm kararlar takip edilmekte ve gerekli uygulama ve değişiklikler tüm işletmelerimizde titizlikle uygulanmaktadır diyen Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin ‘tüm dünyayla birlikte global bir sağlık krizi yaşıyoruz. Bu süreçte kişisel ve işletmeler bazında gerekli önlemlerin alınması virüsün yayılmaması ve kısa sürede bitmesi anlamında çok önemli. Silverline grubu olarak çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığına duyduğumuz derin sorumluluk duygusuyla birlikte Coronavirus’un yayılmasını engellemek adına şirketimiz içerisinde bir takım önlemler aldık. Alınan önlemelere riayet ederek bu salgının yayılmasını durdurmak sorunun en önemli parçası. İstanbul ofisimiz evden çalışma sistemine geçiş yaptı. Fabrika tarafında da bilinçlendirme ve hijyen eğitimlerinden, yemekhanelerimizde tüm gıdaların paketli sunulmasına, girişlerde ateş ölçme ve birçok noktaya el dezenfektanları konulmasına kadar hiçbir detayı atlamadan bir dizi önlem aldık. 30 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara verdik. Ülke olarak bu zor günleri birlik, beraberlik içinde atlatacağımıza inanıyoruz’ dedi.

 

Coronavirus’a karşı alınan önlemlerde hiçbir detay atlanmadı.

Amasya Merzifon’da 49.000 m2 kapalı alan olmak üzere toplamda 103.000 m2’lik alanda üretim gerçekleştiren, İstanbul ofis ve beyaz yakalılar dahil yaklaşık 1.500 kişiye istihdamın sağlandığı Silverline fabrikada bilinçlendirme ve hijyen eğitimleri dahil olmak üzere yoğun önlemler alındı. ‘Önlem hayat kurtarır’ sloganı ile maksimum güvenlik seviyesi ve önlemlerin uygulandığı Silverline’da hiçbir şey şansa bırakılmıyor. Bir eylem planı çerçevesinde alınan önlemler uygulanıyor, denetliyor ve sıkı gözetim altında tutuluyor. Hijyen eğitimlerinden, ateş ölçümlerine, yemekhanelerde tüm gıda ve kullanılan malzemelerin paketli verilmesine kadar tüm önlemeleri alındı. Risk değerlendirmesi, tedbir önlem takvimi ve acil eylem planları da oluşturdu.

 

 

 

Coronavirus Eğitimleri ile bilinçlendirme çalışmaları

Tüm fabrika ve ofis çalışanlarına Coronavirus temel bilinçlendirme ve hijyen eğitimleri verildi. Takım ve Grup liderlerine Coronavirus bilgilendirmesi yapılarak çalışma esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekildi. Fabrika, sosyal alanlar, üretim, yemekhane ve birçok alana bilgilendirme afişleri asıldı. Yemekhanelerde Coronavirus kamu spotları yayınlanmaya başladı.

 

Tüm çalışanlara maske ve eldiven temini

Kişisel önlemlerin en başında maske ve eldiven geliyor. Silverline bu süreçte çalışanların eldiven ve maske temininde zorlanmaması adına da gerekli adımları attı. Tüm çalışanlara cerrahi maske ve eldivenin dağıtıldığı fabrika ve ofislerde, maske ve eldivensiz çalışmaya izin verilmiyor. Sosyal tesisler, üretim, güvenlik noktalarında görevli tüm çalışanların kişisel koruyucu donanım kullanması zorunlu…

 

Temizlik ve dezenfeksiyonda yüksek hassasiyet

Düzenli temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının büyük bir hassasiyetle yürütüldüğü Silverline’da, tüm üretim alanı ve ofisler dezenfekte edildi, tüm ofis ve toplantı salonlarında günlük temizlik harici detay temizlik gerçekleştirildi. Tüm atık kumbaraları, soyunma odaları, lavabolar, ofisler, üretim alanları, fabrika, sosyal alanlar ve yemekhanelerde detaylı temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları yapıldı. Üretim alanları ve teknik ofislerde bulunan havalandırma sistemlerinin bakım periyotları arttırılıyor, tüm çalışanların günlük kıyafet temizlikleri ve kontrolü sağlanıyor. Toplu kullanım alanları başta olmak üzere birçok noktaya el dezenfektanları konularak erişim kolaylaştırılırken teknik ofislerde kolonya bulunması ve çalışanların belirli aralıklarla kullanılması sağlanıyor.

Toplu taşıma kapsamında servis kullanımının azaltılması için gerekli fizibilite çalışması yapılırken kullanılan servisler de düzenli dezenfekte ediliyor.

 

Tüm gıdalar ambalajlı

Silverline’da önlem paketlerinin en önemli noktalarından biride ambalajlı ürünlere geçiş şeklinde oldu. Yemekhane bölümünde ekmek, çatal, bıçaklar ambalajlanırken sular tek kullanımlık ambalajlarda verilmeye başlandı. Ek olarak sosyal tesislerde yemek servislerinde kullanılan tepsilerin temizlik periyodu arttırılarak farklı bir istasyona alındı ve pişmesi mümkün olmayan, elle yıkanan salata ve meyve grubu ürünler yemek menüsünden kaldırıldı.

 

Sosyal mesafe şansa bırakılmadı

Virüsün yayılmasındaki en etkili önlemlerin başında geliyor sosyal mesafe. Kişisel inisiyatife bırakmamak amacı ile alınan önlemler çevre tesislere örnek niteliğinde. Yemekhane sıra bekleme noktası ve fabrika giriş turnike bölgesine ara mesafe sağlayıcı zemin çizgileri yapılırken güvenlik noktalarına temassız ateş ölçer sağlandı. 37.5 üzeri ateşi olan kişilerin çalışmasına izin verilmiyor. Ek olarak dinlenme alanları ve çay ocaklarında bulunan masalarda sosyal mesafeler şeritlerle ayrılırken yemekhanede çapraz oturma düzeni ile geniş oturma aralıkları oluşturuluyor.

 

Hiçbir detay atlanmadı

Bu süreçte hiçbir detayın atlanmadığı Silverline’da ek olarak, yurt içi veya yurt dışına teknik gerekçeler ile gönderilen çalışanların hijyen tedbir ve önlemleri alınarak evlerinde çalışmaları için gerekli altyapı sağlandı. Üretim tesisi dışından gelecek tüm ziyaretçi ve teknik geziler iptal ediliyor, engelli, gebe ve birinci seviye risk grubundaki çalışanlara izin verilerek istirahate gönderiliyor. Sosyal tesislerde dönüşümlü molalar veriliyor ve dinlenme süreleri uzatılarak yoğunluk azaltılıyor. Sosyal tesislerdeki soyunma odalarının kullanımı azaltılıyor. Toplantı aktiviteleri azaltılıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam