reklam
reklam

Bir Dünya Müzik Kadıköy’de!

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2020, Cuma - 10:47   Okunma Sayısı: 203854
Leyla Pekin şefliğindeki Dünya Müzikleri Korosu, Kadınlar Günü’nü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki anlamlı konserle kutladı. Kadın koristler konserde çeşitli meslekleri temsil etti

Dünya Müzikleri Çok Sesli Korosu, Coloratura Soprano Leyla Pekin şefliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir konser verdi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen konserde Leyla Pekin ve korosu izleyicileri, farklı coğrafyalardan farklı dillerde seslendirdikleri şarkılarla duygu yüklü bir dünya turuna çıkardı. Konserin başında bir konuşma yapan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, “Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağını belirtirken şunları söyledi; “Kadın sevgi dolu, merhametli, bir o kadar da güzel ve güçlü bir varlık. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Bu konser de onun en güzel örneklerinden biri. Ama şu da bir gerçek ki, kadın ve erkek el ele yürümedikçe hiçbir millet zafere ulaşamaz. Kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır. Biri olmadan öteki olamaz. Bu güzel günü bizlerle paylaşan beylere de bir alkış istiyorum. Bugün çok başarılı bir kadın sanatçıyı, coloratura soprano Leyla Pekin hanımefendiyi ve çok değerli korosunu misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Pek çok başarılı işte olduğu gibi bu konserde de başta Leyla hanım olmak üzere kadınların emeği var. Yüzde 70 kursiyeri kadın olan bir kurumun kadın yöneticisi olarak, kursiyerlerimiz arasında çok başarılı kadınların olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Bu önemli günde başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” Kadınlar Günü nedeniyle de konser farklı bir konseptle sunuldu. Çeşitli mesleklerden örnek görüntülerle bu özel güne bir anlam yüklendi. Çeşitli mesleklere mensup koristler giydikleri kıyafetlerle de emekçi kadınları temsil etti.

 

 

Konserin sunumunu da başarıyla gerçekleştiren koristlerden Selma Kaşo, tek tek koristleri ve temsil ettikleri mesleklerini sundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi ile ilgili bir bilgilendirme yapan Selma Kaşo, “Kadınların gerçek bir birey olmaları yolunda siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda eşitlik kazanma mücadelesindeki başarılarını anlatmayı da hedefleyen konserimizle Dünya Emeklçi Kadınlar Günü’nü kutlayacağımız için mutluyuz” dedi Leyla Pekin konserle ilgili şunları söyledi; “Bu konsere aylar öncesinden hazırlandık, konserin amacı tüm emekçi kadınlara, saygı ve sevgimizi göstermekti. Konser giysilerimizi genelde, konsepte uygun seçerim. Bu kez de, meslekleri giysilerle göstermek ve o mesleklere duyulan saygıyı, alkışlarla destekletmek istedim. Giysilerin hepsi gerçek giysilerdi. Arkadaşlarından, dostlarından buldular. Çok emek verdiler. Giysilerin yanı sıra kullanılan objelerle selama çıktılar. Sözü ve müziği bana ait ''Biz Kadınlarız '' isimli şarkımla; piyanistimiz Güldiyar Tanrıdağlı da ''Kadın '' isimli bestesiyle kadınları anlatmaya çalıştık... Ayrıca tüm repertuarda bu konseptten çıkmamaya gayret ettim.”

Koristler ve temsil ettikleri meslekler;

Meltem Vatan İşçi

Canan Zihnioğlu Subay

Ayşe Ayabakan Mühendis

Suna Öztürk Avukat

Tülin Ece Sanat Galerisi yöneticisi

Ayfer Özfırıncı Spor Eğitmeni

Zeyno Çiçekoğlu Ev Kadını

Fernur Kaptan Aşçı

Berna Dedeoğulları Ev Kadını

Betül Gönenç Öğretim Üyesi

İlknur Perçin Aşçı

Eser Ural Avukat

Berrin Kasapoğlu Akademisyen

Suzan Bozkurt Savcı

Mihrinisa Öztürk Nikah Memuru

Dicle Keskin Hostes

Özlem Saçkesen Deniz subayı

Şennur Kavlak Eczacı

Karin Benveniste Ressam

Ümit Ertunga Baş Hemşire

Semra Birvar İç Mimar

Selma Kaşo Cerrah

Erkek koristler

Emre Bayrakçı, Fikret Çalışkan ve Rakım Pekin de koroda yer aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam