reklam
reklam

"Dedikoduyla muhalefet acizliğin göstergesidir"

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2016, Pazartesi - 17:00   Okunma Sayısı: 129708

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlık oylaması öncesi Genelkurmay Başkanlığı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na brifing verildiği yönündeki sözlerine ilişkin, "Silahlı kuvvetlerden brifing alındığı, silahlı kuvvetler üzerinden dolaylı bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanındedikodu üzerinden, bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir." dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın bir gazeteye verdiği röportajda, CHP'ye yönelik sözlerini eleştiren Özel, Demirtaş'ın dedikodu siyaseti üzerinden bir pozisyon tutma çabasını üzüntüyle izlediklerini bildirdi.

CHP'ye karşı bir algı operasyonunun HDP ayağının Demirtaş tarafından yürütüldüğünü ifade eden Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Oylama öncesinde silahlı kuvvetlerden brifing alındığı, silahlı kuvvetler üzerinden dolaylı bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodu üzerinden, kendi ifadeleriyle 'duyum' üzerinden, 'kesin bilmiyorum ama böyle duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir. CHP hiçbir vesayet altında değildir. Ama keşke Demirtaş ve partisi için de aynı şeyi söyleyebilmiş olsaydık. "

"İddiası olanı, iddiasını ispat etmeye davet etmek durumundayız"

Dokunulmazlıklar konusunda olası bir referandumun Türkiye'yi onarılması mümkün olmayan bir noktaya getirmesinden endişe edildiğine işaret eden Özel, bugün gelinen noktada Demirtaş'ın cümleleriyle ateşe benzinle yaklaştığını savundu.

CHP'nin oylama konusunda Anayasa'ya uygun davranan tek parti olduğunu, milletvekillerini özgür iradeleriyle baş başa bıraktığını belirten Özel, "Bu konuda en ufak bir iddiası olanı, iddiasını ispat etmeye davet etmek durumundayız. Dedikodu siyasetini, çamur at izi kalsın siyasetini hiç kimseye yakıştırmayız. Bugün gelinen nokta Türkiye'yi hendekle, tank arasına sıkıştırmış bir siyasi partinin CHP'ye söyleyecek hiçbir sözü olmadığı noktasıdır. " diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam