reklam
reklam

Doğu Çin Denizi'nde tartışmalı sularda gerginlik

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2018, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 204410

ANKARA

JaponyaÇin Sahil Güvenliğine ait 4 teknenin, tartışmalı Senkaku Adaları çevresinde gelerek kendi kendi kara sularını ihlal ettiğini ileri sürdü.

Kyodo ajansının haberine göre, biri silahlı olduğu sanılan Çin Sahil Güvenliğine ait 4 tekne, Doğu Çin Denizi'nde, bu sabah Senkaku Adaları çevresinde fark edildi.

Japon Sahil Güvenliğinin, teknelerin kara sularından çıkmaları için uyarı yaptığı, teknelerin, bir buçuk saat sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Doğu Çin Denizi'nde Japonya'nın Senkaku, Çin'in Diaoyü olarak adlandırdığı 5 ada ve 3 kayalıktan oluşan takımadalar, iki ülke arasında uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor. Adalarda yaşayan kimse bulunmuyor.

Japonya, takımadaların kendi kara suları içinde bulunduğunu ileri sürüyor ve adaların bulunduğu bölgeye gözetleme gemileri gönderen Çin'i, kara sularını ihlal etmekle suçluyor.

Adalar yakınlarında devriye gezen Japon ve Çin gemileri, sık sık birbirlerine uyarı gönderiyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam