reklam
reklam

GÖNÜL BU GÜZELİ SEVMEZ OLUR MU?

Köşe Yazarı: TUĞBA SARIKAYA   Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2022, Salı - 10:42   Okunma Sayısı: 54244

Öyle bir yüzü var güle benziyor

Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Ahu gözün süzüm süzüm süzüyor

Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Yanağında goncasın- dan gülü var

kakülünde sırmalar- dan teli var

Ağzında da baldan tatlı dili var

Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Ben o yare ne söylesem az olur Her bir hali işve olur naz olur korkarım ki bir gün ona göz olur Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Alem bilsin o yar benim meleğim Şükür olsun kabul oldu dileğim Onu canımdan da çok seveceğim Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Gülüşüyle açar gönlümde güller Ötüşür bağımda şeyda bülbüller Serin serin eser sinemde yeller Gönül o güzeli sevmez olur mu?

Türker der o yarin yüzü güzeldir Işıl ışıl bakan gözü güzeldir Sohbeti güzeldir sözü güzeldir Gönül bu güzeli sevmez olur mu?

Dilin tutsağı olmamalı hiçbir söz. Diyecegi bir şeyler varsa içinde insanın, azad eylemeli. Dili özgür kılmalı insan. Hele bir de sevgiden ve seviden söz edecekse olabildiğince özgür kılınmalı. Çünkü dil in- sanın insanla, insanın doğayla iletişimidir ve kirliliğine izin verilmemişse o ne diyeceğini bilir. İnsansa insan, her haliyle sevilir ama dili de ön sırada gelir.

Güzel yaşamak zor değil aslında; yeter ki sevgi olsun yürekte ve insana insanca davranılsın doğru- lukla ve de içtenlikle. kötülük sömürüde, kinde ve ne- frette. Bırakın kötüler kötülükleriyle yaşasın, dostluk ve sevgi bizde, dilde ve gönülde olsun.

İyi haftalar tüm arkadaşlarıma, bugün sıkıntımız olabilir ama umudumuz bitmesin güzel yarınlara...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam