reklam
reklam

Kendinden gelen şifa: Saçlarımız

Köşe Yazarı: EMİNE KALYON AVCI   Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2022, Cumartesi - 15:45   Okunma Sayısı: 87642

Saçlarımız dökülmeye başladığında hepimiz, ister istemez, her kopan saç için üzülürüz. Peki bunun için ne yapmak gerekir. Araştırmalarıma dayanak, bir doktorun kapısını çaldım, yani saç uzmanı bir doktor. Bana mezoterapi adında bir yöntemden söz etti. Bu yöntem aslında 1950 li yıllardan beri kullanılmaktaymış. Yöntem cildin mezoderm denilen orta tabakasına çok ince iğneler-le istenilen maddelerin ulaştırılması esasına dayanıyor. Mezoterapi cilt gençleştirme, sellülit ve leke tedavisi gibi pek çok alanda kullanıldığı gibi saç dökülmelerinde de yüz güldürücü sonuçlar veren bir işlem. Saç mezoterapisinde normal saç gelişimi için gerekli olan vitamin, mineral, eser element, aminoasit, enzim ve koenzimleri içeren, damar genişlemesi yaparak kan dolaşımını arttıran ve dökülmeye sebep olan maddelerin oluşmasını engelleyen ilaçlar tek başına yada beraber olarak kullanılıyor. Burada amaç saç köklerinin beslenmesini, dolaşımın artmasını, saçların anajen faz denilen uzama döneminin arttırılmasını sağlamak ve saçlardaki yıkım sürecini yavaşlatmak. Uygulama esnasında kullanılacak madde mikroenjeksiyonlar şeklinde cilde verilir. Böylece ilaç doğrudan hedef dokuya ulaşmış olur.

Bu hem sonuca kısa sürede ulaşmayı sağlar hem de sistemik yan etkilerden korunulmuş olur. Mezoterapi uygulaması hekim tarafından yapılmalıdır. Uygulamanın sıklığı ve içeriği kişisel farklılıklarla değişebilir, ancak saçların aktif olarak döküldüğü dönemde atak tedavisi olarak ilk 4 hafta haftada 1 kez yapılır. Daha sonra aralıklar uzatılarak 10- 12 seanslık bir tedavi kürü planlanabilir. İlerleyen dönemlerde koruyucu tedavi seansları düzenlenebilir. Seanslar ortalama 15 dakika sürer ve uygulama sonrası normal hayata devam edilebilir. Kendi Kanınızdan Gelen Şifa: Vücuttaki hasarlı damarları, dokuları onaran ve büyüme faktörleri içeren trombosit hücrelerinin kullanıldığı bir tedavi yöntemi.

Bu uygulama için kullanılacak ürün; kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir santrifüj işleminden geçmesi ve bileşenlerine ayrılmasıyla elde ediliyor. Daha sonra trombosit açısından zengin olan kısım aynı kişinin istenilen bölgesine enjeksiyon yoluyla geri veriliyor. Trombosit hücreleri içerdikleri büyüme uyarıcı ve onarıcı faktörler nedeniyle doku iyileştirilmesinde çok önemli role sahipler. uygulamasında o bölgeye normal kan dolaşımı ile gelenden 9- 10 kat fazla yoğunlukta trombosit hücresi deriye enjekte ediliyor. Bu sayede o bölgedeki deri uyarılıyor ve aktifleşerek dokular yenileniyor.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam